Siirry pääsisältöön

Vielä vuodesta 2010

Koska unohtui tuosta 2010 postauksesta esimerkiksi tärkeät hankinnat ja niitä on esitelty monissa muissa blogeissa, niin postataan vielä niitä.

Auto:
Meillä on nyt Honda CR-V, joka on kaupunkimaastoauto, eli SUV, eli Sport Utility Vehicle. CR-V:lle on muutamakin selitys, "Civic Recreation Vehicle", "Comfortable Runabout Vehicle" tai "Compact Recreational Vehicle".


Joka tapauksessa auto on neliveto, siinä on kunnon puskurit ja se on mukavan korkea. Löytyy myös tilaa tavaroille sekä ihmisille. Näin talvella auto on ollut ihan helmi, en enää ihmettele mainosta "Honda-miehestä". Tuostakin lumikasasta auto lähti likkeelle ilman lumien kolaamista edestä.


Muita isoja hankintoja:
Pesukone.
Iso ja mahtava LG:n musta pantteri, joka on hiljainen, siinä on paljon eri ohjelmia, myös höyrypesu ja se sopii täydellisesti meidän pesuhuoneen väritykseen.

Polkupyörä. Gary Fisher, Mendota.Hankittiin hybridi, että minäkin joskus pääsisin pyörällä töihin. Minullahan oli aikaisemmin vain täysjousoinen maastopyörä, jolla olisi ollut astetta haastavampaa tehdä lähes 30 km työmatkaa. Vielä en ole kuitenkaan pyörän selkään päässyt, surkeaa... Silti ei voi puhua huonosta hankinnasta, koska pyörä on ollut melkein joka päivä tien päällä. Sami nimittäin ajaa sillä työmatkat.

Laskettelusukset. Rossignolin S3-freestylesukset. Minähän olen alunalkaen laskenut suksilla, mutta sitten siirryin lautaan ja olkapäälaikkauksen myötä taas takaisin suksiin. Nyt vedän molemmilla fiiliksen ja olosuhteiden mukaan. Mulla oli pari vuotta kunnon kilpapuikkarit, mutta koska ne olivat liian haastavat minun reisille päädyin ostamaan Åren kierrätysputiikista freestyle-sukset kunnon rockereilla. eli nyt voi mennä niin rinteessä ja offarilla ja vain fiilistellä.

Matkalaukku. Ostin syksyllä Samsoniten limen värisen nelipyöräisen matkalaukun kokoa 67cm ja siinä on solkikiinnitys. Se on astetta pienempi kuin iso matkalaukku, mutta juuri oikeaa kokoa. Kaikki tarpeellinen mahtuu, mutta paino ei ole mennyt äärirajoillakaan yli 20kg. Laukku erottuu värillään oikein erinomaisesti muista laukuista tulohihnalla.

PS3 Move. Siitä vasta postailinkin, joten ei siitä sen enempää.

Pienempiä hankintoja. Olin vuonna 2010 todella säästäväinen. En tuhlannut juurikaan turhaan. Tein siis täsmähankintoja suurimmaksi osaksi ja tämän takia lista onkin aika lyhyt. Hyvä minä! Tässä kuitenkin mainintana parhaat hankinnat 2010.
Vaatteet ja asusteet.
Paljettikorkkarit, Tamaris. Valkoinen toppatakki, Vero Moda. Wolford-sukkahousuja. Farkkulegginsit, Macy's USA. Pari mekkoa, Macy's USA. Kari Traa-vapaa-ajan vaatteita, mm pinkki Regnrose-sadetakki. Sanuk-sandaaleja.



Peak Performancen Heli Ski-asu on loistava kuoriasu sekä kesällä, että talvella. Asu on sen verran iso, että sen alle sopivat lämpökerrastojen lisäksi myös suojavarusteet. Kuvassa myös uudet S3-sukset.

Salomonin valkoinen hiihtotakki löytyi jo 2009, mutta asu sai täydennystä, kun mukaan löytyivät samaa sarjaa housut. Housut löytyivät - yllätysyllätys - Italiasta.


Koska viime vuoden vaatehankinnat ovat olleet enemmän vapaa-aikapainotteisia, niin tänä vuonna panostetaan enemmän bisness-lookkiin ja tyylikkyyteen.

Hyvän työlaukun hankin Usasta ihan vahingossa. Ei ollut haussa, mutta on tullut aktiiviseen käyttöön. Nimittäin Rionin melko iso laukkum, johon mahtuu läppärin lisäksi paljon muutakin matskua.


Muuta.
PowerBalance. Linkki ja linkki . Eli liikkuvutta, tasapainoa ja voimaa parantamaan urheilusuorituksia ja muutakin elämää.

Pata. Hankin ihak oikean valurautapadan. jotta saan tehtyä pitkään haudutettua muraa lihaa ja syviä makuja. Pata on ollut useita kertoaj kuukaudessa käytössä. Todella hyvä ja kevyttä ruokaa.


Pizzakivi. Weberin pizzakivi, jolla saa pizzan paistettua rapeaksi. Kivi laitetaan uuniin jo uunin lämmityksen ajaksi ja pizza laitetaan sen päälle, että pohja kohtaa heti mahdollisimman korkean kuumuuden.


Huteja:
Yhdet saappaat olivat huti. Ostin ne Italiasta tarkoituksena tulla aktiiviseen arkikäyttöön. Mutta valitettavasti varsi onkin liian lyhyt ja pohkeissa liikaa tilaa. Osta hyvät saappaat, aitoa nahkaa, koko 38, kapea lesti, hinta 80 euroa.


Saatuja helmiä:
Juhalmekko synttärilahjaksi. Vaaleanpunaiset Reiskat synttärilahjaksi. Barbapörrö matkakamuksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

Pantteri

Tykkään ihan hulluna panttereista , siis salmiakkipanttereista, myös lumipantterit ovat todella hyviä. Ruotsissahan nämä karkit ovat nimellä Salta Katten. Ennen oli myös Pantteri-jäätelöä, joka oli aivan mielettömän hyvää. Enää tuotaherkkua ei löydy valitettavasti valikoimista. Eilen tuli puhetta, että mikäs eläin se pantteri oikein on. Ja wikipedia sen kertoo: Leopardi eli pantteri (Panthera pardus), englanniksi leopard. Tuo nimi tulee leijonan (leo) ja pantterin (panther) risteytyksestä . En tiedä onko se vain uskomus, mutta nimen perustana on, että leopardi on leijonan ja mustan pantterin risteytys. Joka tapauksessa kyseessä on pilkullinen kissaeläin, joka näyttää näin söpöltä pentuna. Voisin ottaa lemmikiksi. Pantteri viittää myös Pohjois-Amerikassa usein puumaan , englanniksi cougar. Puuma on vaaleaturkkinen kissaeläin, jolla ei ole täpliä. Etelä-Amerikassa pantterilla taas tarkoitetaan jaguaaria , englanniksi jaguar. Jaguaari on myös pilkullinen ja hyvin yhdennäköinen leopardin

Nora ja Sade - mikä pari

Kuusi vuotta ja paljon vettä on virrannut Karjaanjoessa. Niin minä, maailma kuin moni muu on muuttunut siinä samalla. Tällä hetkellä meidän kotia asustaa minun lisäksi Sade, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, joka muutti mun luokse lokakuussa 2020, kun olin ollut yksin 1,5kk Samin yllättävän poismenon jälkeen.   Meillä menee Saden kanssa mukavasti. Välillä haastetaan toisiamme, mutta pääasiassa ollaan onnellisia ja iloisia itsejämme. Kerron Sadesta ja meidän yhteisistä jutuista lisää toisessa postauksessa, koska ajattelin herätellä tämän blogin uudelleen henkiin. Kirjoittelen tätä ihan itseäni varten, mutta kaikki lukijat ovat myös erittäin tervetulleita. 😙   Toivotan sinulle ihanaa kesää ja ollaan kuulolla!  Sade chillaa