keskiviikkona, tammikuuta 05, 2011

Liikaa ja paljon kaikkea

Minulla oli vapaapäivä, huippua. Päivä vaan kului aivan liian nopeasti. Paljon nopeammin kuin moni työpäivä. Olin suunnitellut vähän liikaa juttuja yhdelle päivälle, sillä en oikeastaan ehtinyt tehdä kuin yhden taskin, nimittäin ylimääräisen tavaran lajittelemisen.

Olohuone näyttää nyt tältä.

Sieltä löytyvät lahjoitettavat ja myytävät. Eriteltyinä talvivaatteet, naisten vaatteet, miesten vaatteet, sisustustavarat, kirjat, cd-levyt, leffat, sporttimatsku ja netissä myytävät.


Facebookissa jo kyselin mahdollisia tahoja, joissa tavaraa voisi myydä tai minne sitä voisi lahjoittaa. Ensimmäinen vinkki oli HESY, jonne otetaankin paljon erilaista tavaraa lahjoituksena vastaan. Sinne siis menee perjantaina iso satsi. Toinen vinkki oli Huuto.net . Mutta onko muita nettikirppareita? Tai ihan fyysisiä kirppiksiä, josta voisi varata pöydän päiväksi? Tarjolla on tosiaan vaatetta sekä miehille että naisille, laukkuja, sporttimatskua, kirjoja, cd-levyja, leffoja, sisustuselementtejä (tauluja, peili, astioita, lamppuja, kehyksiä), elektroniikkaa (lähinnä Nokian puhelinten lisävarusteita) ja kenkiä? Ongelmallisimpia ovat ehkä talvivaatteet, sillä voin monenkin tekstiilin kanssa odotella kevättä ja Hietalahden kirppistä, mutta ei silloin kukaan toppatakkia osta. Taidan ennen Hietsua kutsua vielä kavereita skumpalle ja tekemään yllätyslöytöjä. Ja tottakai laittaa tännekin linkkiä nettimyyntiin.

Vanhoille kirjoille pitäisi löytää myös koti. Kirjat ovat siis todellakin vanhoja, julkaistu 1940-1970-luvuilla. Ottaako kukaan vastaan tuollaisia kirjoja, vai pitääkö minun heittää ne roskiin? Divarit, vanhainkodit, sairaalat?

Tässä omia tavaroita sortatessa tuli mieleen, että ehkä itsekin voisi kirppareilta löytää jotain. Olen kyllä käyttänyt hyvin hyödyksi kaveripiirin varastojen tyhjennykset. Niitä voisi ehkä olla enemmänkin tai useammin. Eikö olisi hyvä laittaa tavara kiertämään, sillä sinun "vanha ja tylsä" voi olla monelle "uusi ja upea". :)

1 kommentti:

 1. No itseasiassa monen "vanha ja tylsä" on taas toiselle täysin "uusi ja ilahduttava". :)
  Pokkareita kannattaa lahjoittaa myös esim. sairaaloihin - ihmiset jotka ovat siellä potilaina sekä usein pitkäaikaisvierailijoina, arvostavat jos on muutakin lukemista kuin viisi vuotta vanha Seura, josta kannetkin ovat jo jääneet matkan varrelle.
  www.emmaushelsinki.fi - sijaitsee siinä lähellä missä ennen asuin Vallilassa - tekevät poliittisesti ja uskonnolisesti sitoutumatonta maailmanparannustyötä - joten heille on kiva lahjoittaa, jos vierastaa muita "hihhuleilta" tuntuvia kohteita.. :)
  Huuto.netin lisäksi on tietysti myös esim. tuo Mikko.fi ja Keltainen pörssi. Helppoa mutta kätevää.
  Ja jos keväämmälle jää tavaraa, niin mennään taas yhdessä ihan fyysisesti kirpputoreilemaan!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...