torstaina, tammikuuta 13, 2011

Puhtaampaa ruokaa

Yle uutisoi tänään, että "Kuluttajat syynäävät lisäaineita entistä tarkemmin". Minusta siihen on syytäkin. Teollisuus tunkee moneen ruokaan aivan liikaa kaikkea ylimääräistä, jota ilman ruoka olisi a) parempaa ja b) terveellisempää.

Minä olen ainakin puhtaamman (=lisäaineettomamman) ruokavalion myötä huomannut, että ei tarvitse syödä niin paljon, kun ruoka maistuu paremmalta, on paljon pirteämpi, vatsa ja aineenvaihdunta toimivat paremmin ja eipä ole tullut sairasteltua.

Aikaisemmin olen jo varoitellut parista lisäaineesta, jotka on todettu monissa tutkimukissa haitallisiksi. Nämä ovat E621, eli uutisessakin mainittu natriumglutamaatti eli aromivahvenne, ja E951, eli aspartaami, eli makeutusaine. Kumpikin tuote on melko nuori, eikä niillä ole pitkäaikaistestausta pystytty tekemään. Ne on kuitenkin otettu tehokäyttöön ruokateollisuussa.

Eilisessä herkkusetissä ei ollut juuri yhtään lisäainetta. Porojauhelihapihvit oli valmistettu Pirkka porojauhelihasta, luomukananmunista, mustapippurista, vuorisuolasta ja ruiskorppujauhosta (hapot (E 330, E 270), happamuudensäätöaine (E 263)). Ne paistettiin luomukirnuvoissa (happamuudensäätöaine E500) ja asetettiin luomusipulipedille. Porkkanasoseessa taas oli käytetty samaa luomukirnuvoita, luomuvehnäjauhoja (jauhonparanne), Pirkan luomuoporkkanasosetta, luomukermaa, vuorisuolaa ja kuivattua rosmariiniä. Aivan mielettömän hyvää, molemmat, suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...