Lähes kaikki etniset ruuat ovat todella hyviä Erityisesti minulle maistuu nepalilainen ja japanilainen. Mutta kaikissa on etunsa ja ne sopivat eri tilanteisiin. Tällä viikolla tuli herkuteltua tuplasti Thai-ruualla. Ensin ottamassa oppia Kampin Orchidissa ja sitten testattua omia taitoja kotona.
Orchidin ruuat ovat olleet tähän asti todella maukkaita ja edullisia. Ilmeisesti vuodenvaihde on nostanut annoshintoja yli eurolla ja samalla ainakin punacurrysta oli lähtenyt maku. Ikävää!
Maistoin ensimmäisen kerran paikan salaattia. Annoksessa oli lihana kana ja vihanneksia kuvan mukaan. Kastike oli todella maukas ja se tulikin nautittua riisin kanssa lautasen pohjalta salaatin loputtua. Kanat oli ilmeisesti friteerattu ja sen jälkeen maustettu kastikkeella.
Punacurry kanalla olisi saanut olla hieman tulisempi.
Orchidista ja vanhempien Thaimaan matkasta innostuneena ajattelin itsekin tehdä Thai-ruokaa. Tällä kertaa keittoa. Reseptiä ei ollut, mutta aluksi pannulle meni seuraavaa:
2 sipulia
1 valkosipuli
1 vihreä chili
1 punainen chili
peukalon kokoinen pala inkivääriä
1 sitruunaruohopötkö
Kuullotin silputut ainekset kookosrasvassa ja lisäsin litran vettä päälle. Annoin nesteen kiehua ja lisäsin seuraavat:
kourallinen kaffir lime-lehtiä
½ kesäkurpitsaa
½ vihreää paprikaa
2 kevätsipulin varret
Kiehutin niin kauan, että vihannekset kypsyivät ja lisäsin 200 g katkarapuja ja tölkin kookosmaitoa. Päälle ripottelin vielä Thai-basilikaa.
Katkaravuista. Ajattelin valita kaupasta liemessä olevia rapuja, koska ne eivät mene niin sitkeiksi. Purkit jäivät kuitenkin kauppaan, koska jos niissä ei ollut E621:stä, niin sitten niissä oli makeutusainetta. Päädyin siis pakasterapuihin, jotka sulatin ennen käyttöä.
Oikein hyvää tuli, melko täyteläistä, mutta maukasta.
Jälkkäriksi oli PappaGallon sitruunasorbettia ja YogiTean Bedtime-teetä, jossa on fenkolia ja kamomillaa.
Orchidin ruuat ovat olleet tähän asti todella maukkaita ja edullisia. Ilmeisesti vuodenvaihde on nostanut annoshintoja yli eurolla ja samalla ainakin punacurrysta oli lähtenyt maku. Ikävää!
Maistoin ensimmäisen kerran paikan salaattia. Annoksessa oli lihana kana ja vihanneksia kuvan mukaan. Kastike oli todella maukas ja se tulikin nautittua riisin kanssa lautasen pohjalta salaatin loputtua. Kanat oli ilmeisesti friteerattu ja sen jälkeen maustettu kastikkeella.
Punacurry kanalla olisi saanut olla hieman tulisempi.
Orchidista ja vanhempien Thaimaan matkasta innostuneena ajattelin itsekin tehdä Thai-ruokaa. Tällä kertaa keittoa. Reseptiä ei ollut, mutta aluksi pannulle meni seuraavaa:
2 sipulia
1 valkosipuli
1 vihreä chili
1 punainen chili
peukalon kokoinen pala inkivääriä
1 sitruunaruohopötkö
Kuullotin silputut ainekset kookosrasvassa ja lisäsin litran vettä päälle. Annoin nesteen kiehua ja lisäsin seuraavat:
kourallinen kaffir lime-lehtiä
½ kesäkurpitsaa
½ vihreää paprikaa
2 kevätsipulin varret
Kiehutin niin kauan, että vihannekset kypsyivät ja lisäsin 200 g katkarapuja ja tölkin kookosmaitoa. Päälle ripottelin vielä Thai-basilikaa.
Katkaravuista. Ajattelin valita kaupasta liemessä olevia rapuja, koska ne eivät mene niin sitkeiksi. Purkit jäivät kuitenkin kauppaan, koska jos niissä ei ollut E621:stä, niin sitten niissä oli makeutusainetta. Päädyin siis pakasterapuihin, jotka sulatin ennen käyttöä.
Oikein hyvää tuli, melko täyteläistä, mutta maukasta.
Jälkkäriksi oli PappaGallon sitruunasorbettia ja YogiTean Bedtime-teetä, jossa on fenkolia ja kamomillaa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!