torstaina, tammikuuta 20, 2011

Italia cooking

Tykkään ihan mielettömästi Italian Veneton alueen ruuasta. Tein itsekin sen suuntaisen illallisen tässä taannoin. Veneton keittiöön kuuluu paljon vihanneksia ja kalaa. Myös juustoja, yrttejä ja lihaa käytetään lisäämään makuja.

Pääsin konferenssin yhteydessä kokkaamaan aidon italialaisen kokin reseptien mukaan. Tarjolla oli viiden ruokalajin illallinen. Itse en kaikkia settejä tehnyt, vaan jokaiselle ruualle oli oma ryhmä tekemässä. Minun osuuteni oli toinen alkuruoka, spätzle kanan kera.

Konferenssin teeman mukaan, illan väri oli kulta. Kaikissa ruuissa olikin tarjolla jotain keltaista. Minun ja Ilarian tekemässä spätzlessä kaknmunat tekivät taikinasta todella keltaisen ja curry värjäsi kastikkeen samaan suuntaan.


Jokaisen ruuan kanssa oli myös paikallinen viini. Valkoviini oli oikein hyvää, punaviini ehkä asteen liian raskasta.

Näillä lähdettiin liikkeelle.

Taikina oli värinsä lisäksi aika käsiin tarttuvaa. Ei ehkä ollut tarkoitus vatkata käsin, mutta niin sai parhaan tuntuman. Lopulta selvisi, että nestettä oli liian vähän ja homman olisi pitänyt hoitua ihan helposti vispilällä. Välissä oli vain kielimuuri, kun pääkokki ei puhunut kuin italiaa ja minä en sitä juuri ymmärrä.


Lopulta tuli ihan jees setti kastiketta ja spätzleä. Lautasella komponentit oli yhdistetty ja sekaan oli heitetty parmesania. Koristeena oli ruohosipuli.

2 kommenttia:

  1. Mikäs timantti siinä sormessa kimaltelee? :)

    VastaaPoista
  2. Lasitimantti. :)
    Mun kihlasormus on vähän iso ja näin talvella sormet on sen verran kutistuneet, että on pidettävä jotain lukkona tai oltava ilman. Reissuilla mulla on yleensä joku toinen sormus pitämässä isoa paikallaan. ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...