Siirry pääsisältöön

Italia cooking

Tykkään ihan mielettömästi Italian Veneton alueen ruuasta. Tein itsekin sen suuntaisen illallisen tässä taannoin. Veneton keittiöön kuuluu paljon vihanneksia ja kalaa. Myös juustoja, yrttejä ja lihaa käytetään lisäämään makuja.

Pääsin konferenssin yhteydessä kokkaamaan aidon italialaisen kokin reseptien mukaan. Tarjolla oli viiden ruokalajin illallinen. Itse en kaikkia settejä tehnyt, vaan jokaiselle ruualle oli oma ryhmä tekemässä. Minun osuuteni oli toinen alkuruoka, spätzle kanan kera.

Konferenssin teeman mukaan, illan väri oli kulta. Kaikissa ruuissa olikin tarjolla jotain keltaista. Minun ja Ilarian tekemässä spätzlessä kaknmunat tekivät taikinasta todella keltaisen ja curry värjäsi kastikkeen samaan suuntaan.


Jokaisen ruuan kanssa oli myös paikallinen viini. Valkoviini oli oikein hyvää, punaviini ehkä asteen liian raskasta.

Näillä lähdettiin liikkeelle.

Taikina oli värinsä lisäksi aika käsiin tarttuvaa. Ei ehkä ollut tarkoitus vatkata käsin, mutta niin sai parhaan tuntuman. Lopulta selvisi, että nestettä oli liian vähän ja homman olisi pitänyt hoitua ihan helposti vispilällä. Välissä oli vain kielimuuri, kun pääkokki ei puhunut kuin italiaa ja minä en sitä juuri ymmärrä.


Lopulta tuli ihan jees setti kastiketta ja spätzleä. Lautasella komponentit oli yhdistetty ja sekaan oli heitetty parmesania. Koristeena oli ruohosipuli.

Kommentit

  1. Mikäs timantti siinä sormessa kimaltelee? :)

    VastaaPoista
  2. Lasitimantti. :)
    Mun kihlasormus on vähän iso ja näin talvella sormet on sen verran kutistuneet, että on pidettävä jotain lukkona tai oltava ilman. Reissuilla mulla on yleensä joku toinen sormus pitämässä isoa paikallaan. ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat...

Kaikki SkiExpoon

Ensi viikonloppuna on Messukeskuksessa SkiExpo ja sen lisäksi myös BoardExpo, Lätkä&SäbäExpo, DigiExpo ja HifiExpo. SkiExpossa on uutuutena Timantti. TIMANTTI esittelee häikäisevät huippu-uutuudet! Timanttialueella, Skiexpon keskiössä, esittäytyvät kauden väline-, varuste- ja tekstiiliuutuudet – kukin merkki omalla osastollaan. Ja tuolta Timantista löytyy myös Power Balance . Minä olen saanut mukavaa tukea ja buustia PB:stä biitsiin, maastopyöräilyyn ja lentopalloon. Viime talvena tuli vähän hiihdettyä ja laskettua PB:n kanssa ja kyllähän liuku oli pidempi ja tasapaino parempi. Olkapää on saanut liikkuvuutta tarroista ja ranteet sekä kaula koristeita. Näistä ja monista muista kokemuksista tulen kertomaan myös messuilla, joten tule testaamaan!

:)

Olipa isoja banaaneja kaupassa. Pakkohan niitä oli ostaa. :) Ovat vielä Reilun Kaupan banaaneja. :) Eivät edes mahtuneet omaan kiikkuunsa, vaan putosivat appelsiinien päälle. Jaffa-appelsiinit ovat muuten ihan älyttömän hyviä, todella mehukkaita. Vaikka kuvasta ei uskoisi, niin appelsiinit ovat ihan normaalikokoisia, eli vähän tennispalloja suurempia. :) S-kaupasta nämäkin herkut... :)