torstaina, marraskuuta 04, 2010

Kaikki SkiExpoon

Ensi viikonloppuna on Messukeskuksessa SkiExpo ja sen lisäksi myös BoardExpo, Lätkä&SäbäExpo, DigiExpo ja HifiExpo.

SkiExpossa on uutuutena Timantti.
TIMANTTI esittelee häikäisevät huippu-uutuudet! Timanttialueella, Skiexpon keskiössä, esittäytyvät kauden väline-, varuste- ja tekstiiliuutuudet – kukin merkki omalla osastollaan. Ja tuolta Timantista löytyy myös Power Balance.Minä olen saanut mukavaa tukea ja buustia PB:stä biitsiin, maastopyöräilyyn ja lentopalloon. Viime talvena tuli vähän hiihdettyä ja laskettua PB:n kanssa ja kyllähän liuku oli pidempi ja tasapaino parempi. Olkapää on saanut liikkuvuutta tarroista ja ranteet sekä kaula koristeita. Näistä ja monista muista kokemuksista tulen kertomaan myös messuilla, joten tule testaamaan!

74 kommenttia:

 1. http://paholaisen-asianajaja.blogspot.com/2010/11/powerbalance-kontrolloidussa-testissa.html

  Toivottavasti lopetat tuotteen promoamisen, nyt kun tiedät sen olevan huijausta?

  VastaaPoista
 2. Kiitos Anonyymi kommentistasi.
  Mutta tuonko perusteella pitäisi "tietää", että tuote on huijausta? Kukakohan tutkimuksen on maksanut, millä perusteella valittiin testattavat, olivatko testaajat puolueettomia? Oletko muuten itse testannut tuotetta? Aitoa tuotetta?

  Voin kirkkain silmin kertoa, että minulla tuote on ainakin toiminut. Ja koska minä olen saanut siitä apua, niin miksi en kertoisi mahdollisuudesta muille? Vaikka sehän tässä maailmassa itseasiassa juuri väärin onkin, että ei itse ota kaikkea hyötyä ja iske kyynerpäällä toista silmään...

  VastaaPoista
 3. Tuo yksi testikö on nyt sitten se maailman fakta tästä tuotteesta? Itse olin yhtälailla skeptinen Power Balanceen aluksi, mutta testattuani tuotetta käsitykseni muuttui totaalisesti.

  Ja voin väittää että minulla on tunteja sen verran takana liikuntapuolella, että tiedän mikä on lumetta ja mikä ei.

  Viimeisin positiivinen kokemus Power Balancesta oli revähtäneen kylkilihaksen paranemisnopeutumisen huomattava parantuminen! Käytin hologrammia suoraan kipeän lihaksen päälle liimattuna.

  VastaaPoista
 4. No, tässä on ennakkotietoja toisesta kaksoissokkotestistä:

  http://www.centerforinquiry.net/blogs/entry/power_balance_bracelets_a_bust_in_iig_test/

  Se on jo kaksi testiä enemmän kuin tuotteen valmistaja on tehnyt, eli urheilutermein tilanne on 2 - 0.
  Heillä olisi kyllä ollut tilaisuus osoittaa tuotteen teho halutessaan, mutta he eivät sitä ole tehneet.

  Miksiköhän?

  VastaaPoista
 5. Äh, linkki ei jostain syystä tullut kokonaan - koitetaan uudelleen:

  www.centerforinquiry.net/blogs/
  entry/power_balance_bracelets_a_bust_in_iig_test

  VastaaPoista
 6. Miten Sami tiedät onko lumetta vai ei? Auttaisiko tiede?

  VastaaPoista
 7. ..toisaalta parempi kysymys on, että kannattaako tietää ;)

  VastaaPoista
 8. Laittakaa vaikka linkit tuhanteen sokkotestiin, niin se ei muuta tilannetta mihinkään suuntaan. Se mitä noissa mahtavissa tieteellisissä testeissä yritetään mitata/todistaa, on kaukana siitä missä itse olen Power Balanceista apua saanut.

  Minulla on yli 20 vuoden kilpaurheilutausta ja tiedän tasan tarkkaan miten mun kroppa toimii. Minulle Power Balancet on antanut apua moneen asiaan ja se riittää minulle. En kaipaa siihen mitään tieteellistä diipadaapaselitystodistusta.

  Eikö teissä ihmisissä ole munaa testata itse tuotteita ennen kuin tulette huutelemaan mielipiteitänne? Jokaisella varmasti löytyy mielipide ja Googlesta löytyy varmasti sellainen mielipide/tutkimus, jolle haluatte vahvistusta.

  Jos joku saa apua siitä, että sitoo kengännarun vasemman varpaansa ympärille siten että se puristaa tiettyä hermoa/akupistettä ja saa siitä avun johonkin vaivaan niin onko se sitten huuhaata, kun tiede/insinöörit ei sitä pysty koskaan todistamaan?

  VastaaPoista
 9. Power Balancen Performance Technology on kehitetty alunperin Venäjän avaruustutkimuskeskuksessa. Sen jälkeen teknologia kehitettiin, niin että se olisi jokaisen ihmisen ostettavissa ja tuotteeksi tuli Power Balance. Power Balancesta eniten hyötyvät huippuunsa viritetyt urheilijat, jotka tuntevat kroppansa ja sen toiminnan paremmin kuin tavalliset kuolevaiset. Suorituksen aikana kukaan ei ajattele, että hän pitää kädessään ranneketta, koska keskittyminen pitää fokusoida tekemiseen. Tai jos ajattelee, on peli menetetty.

  Ja koska huomattiin, että hologrammiteknologiasta voi hyötyä kuka tahansa, on se tullut maailman laajuisille markkinoille. Kukaan ei pakota ketään hankkimaan tuotetta, mutta sen testaamista suositellaan. Eihän kaikki toimi kaikilla, mutta koska minulla itselläni hologrammi on toiminut mm. leikatun olkapään liikkuvuuden parantamisessa, haluan jakaa kokemuksia muidenkin kanssa ja mahdollisesti tarjota apua pitkään vaivanneisiin ongelmiin.

  Valinnanhan tekee jokainen itse. Ja minä toivon, että valinta perustuu omiin kokemuksiin, eikä hajanaisiin tutkimuksiin tai toisten mielipiteisiin.

  VastaaPoista
 10. Olen havaitsevinani hienoista vihamielisyyttä vastauksessasi, Sami - se on aivan turhaa.

  Ei tässä ole tarkoitus ketään suututtaa, vaan ihan asiallisesti kommentoida, vaikka ko. tuote ei sitä ihan ansaitsisikaan.

  Tuossa ensimmäisessä testissä muuten käytettiin urheilijoita testissä, jonka varmaan olisitte huomanneet, jos olisitte katsoneet linkatun videon läpi.

  Kukaan ei kiistä, etteikö plasebovaikutus olisi todellinen ilmiö. On vain tavallaan harmillista, että tässä tapauksessa plasebovaikutuksella rahastetaan hyväuskoisia ihmisiä.

  Se minua ihmetyttää, että tekniikan alan akateemisen loppututkinnon omaava henkilö menee niin helppoon. Mistä tuo tieto venäjän avaruuustutkimuskeskuksesta muuten oli peräisin - en äkkiä löytänyt siitä mainintaa power balancen yhteydessä?

  Peace.

  VastaaPoista
 11. Millä sinä arvoisa anonyymi todistat, ettei Power Balance toimi minulla missään noissa kuvailemissani tapauksissa?

  VastaaPoista
 12. En luonnollisestikaan millään - eikös tuota ole hieman turha kysyä?

  En voi myöskään todistaa, että maailmaa ei ole luonut näkymätön vaaleanpunainen yksisarvinen tai lentävä spagettihirviö.

  Sen nuo kaksoissokkotestit kuitenkin todistavat, että kyseinen ranneke ei toimi sillä tavalla kuin sen markkinoinnissa annetaan ymmärtää.

  Kumpaa todistetta sinä pidät luotettavampana - omaa henkilökohtaista kokemustasi asioista, joita ei kukaan - et edes sinä - pysty mittaamaan, vai kontrolloiduissa olosuhteissa useilla koehenkilöillä mitattuja tuloksia?

  VastaaPoista
 13. Mielenkiintoista keskustelua tai sanoisiko enemmin väittelyä. Tämä aihehan on aiheuttanut pisimmän kommenttimäärän minun blogissani. Mutta miksi?

  Alusta asti olen itse kertonut, että minä haluan kertoa omista hyvistä kokemuksista tuotteen kanssa. Ja mahdollisesti tuoda apua joillekin, jotka ovat omien ongelmiensa kanssa painineet. Minä en saa mitään siitä, että joku tuotteen ostaa, eikä se ole minulta pois, jos tuotetta ei osteta.

  Ja hassua on mielestäni se, että tosiaan teknisen puolen akateemisesti koulutettua ihmistä, jolla on hyvä tuntemus omaan kroppaansa pitkän urheilu-uran seurauksena, ei uskota. Eikä toistakaan samanlaista taustaa, siis Samin kokemuksia. Onko kaikki teknisiin ominaisuuksiin perustuvat ilmiöt mitattavissa? Toimivatko kaikki ihmiset samalla tavalla siten, että ominaisuudet on mitattavissa ja vielä verrattavissa?

  Omat kokemukset perustuvat lähinnä tilanteisiin, jossa mittauksella ei ole mitään merkitystä. Käden liikkuvuuden voisi mitata, mutta uskoisitko sinä, Anonyymi, minun tänne kirjoittamaa tulosta? En usko.

  Minulle on aivan sama, mitä yksittäiset ihmiset ajattelevat tuotteesta, koska tiedän sen itse toimivan. Mutta skeptinen ajattelu ei silti minun mielestä oikeuta ketään laittamaan allekirjoittanutta, joka omalla nimellään ja identiteetillään tuo mielipiteensä esille, kyseenalaiseen asemaan tai arvostelemaan hänen mielipiteitään ilman omia henkilökohtaisia perusteluita. Google kertoo asioista monta totuutta ja onko ihme, että sieltä ei välttämättä löydykään kaikkea tietoa.

  VastaaPoista
 14. Se, että ihmiset kertovat omista kokemuksistaan omalla nimellään netissä altistaa arvostelulle - sen jokainen nettiin kirjoittava tietää. Jos arvostelusta harmistuu, niin ei pidä tehdä. Oma valintani on olla kirjoittamatta enää omalla nimelläni nettiin, koska ne omalla nimellä kirjoitetut tekstit pysyvät netissä ikuisesti, vaikka oma mielipide olisi muuttunut esimerkiksi 15 vuoden aikana, kuten itselle on käynyt.

  Minulla ei ole henkilökohtaisesti mitään kumpaakaan teistä vastaan, minä en vain periaatteessa pidä ihmisten huijaamisesta, erityisesti kun se tehdään rahanansaintamielessä, kuten power balance tekee. Promoamalla tuotetta te vain autatte heitä siinä.

  Minua vain hämmästyttää, että miten te voitte olla noin sinisilmäisiä? Power balance lupaa parantaa esimerkiksi tasapainoa ja vieläpä kertoo, että miten tuotteen teho on osoitettavissa. He siis itse väittävät tuotteella olevan välittömiä mitattavissa olevia vaikutuksia. He eivät kuitenkaan ole itse tehneet yhtään testiä, jolla osoitettaisiin tuotteen teho. Tämän viimeistään pitäisi laittaa hälytyskellot soimaan, koska yleisesti hyväksytyn periaatteen mukaan tuotteen tehon todistamisvastuu on sen valmistajalla.

  Kun valmistaja ei ole tuotteen tehoa osoittanut, on parikin tahoa sitten auttanut valmistajaa ja omalla kustannuksellaan antanut tuotteelle mahdollisuuden ottamalla sen riittävän vakavasti testaamalla sitä. Tulokset eivät vain olleet tuotteen kannalta mairittelevia, jos se nyt jotakuta ihan oikeasti jaksaa yllättää.

  Minä satutin viime kesänä kyynärpääni niin, että sen liikkuvuus rajoittui. Ilokseni olen huomannut, että usean kuukauden toipumisjakson jälkeen sen liikkuvuus on palautunut normaaliksi. En käyttänyt power balance ranneketta, mutta se ei todista power balancen mahdollisesta tehosta mitään.

  Ymmärrät varmaan miksi?

  VastaaPoista
 15. Hyvä Anonyymi, kommenttisi herättää todella ristiriitaisia ajatuksia. Mutta tässä listattuna minun mietteitäni kommenttisi luettuani:
  - Svaat siis itsellesi takaportin, että kun esimerkiksi tässä tapauksessa testaat jossain vaiheessa tuotetta, niin voitkin sen jälkeen muuttaa mielipidettä, joka aikaisemmin on perustunut täysin muiden ihmisten näkemykseen? Nerokasta, mutta järkevää? Ei minun mielestäni.

  - Miksi minun mielipiteeni on vähempiarvoinen kuin sinun mielipiteesi, vaikka minun mielipide perustuu käyttökokemuksiin? Voin toki antaa mittaustuloksia esimerkiksi oikean olkapääni liikkuvuudesta, mutta minusta luvut eivät tee ihmistä hullua hurskaammaksi, vaan tuotteen tekemä muutos käytettäessä. Tarkoitan tällä sitä, että välttämättä niissä testeissä, jotka internetin ihmeellisestä maailma löytyy ei minullakaan ehkä olisi ollut vaikutusta PB:llä, mutta olen itse havainnut vaikutuksen käytännössä.

  - Mikä tämän tuotteen kohdalla on huijausta?

  - Mitä tarkoitat rahastuksella? Tuskin ketään on pakotettu tuotetta ostamaan. Ja jos on olemassa ilmaisia keinoja, joilla saa nopeutettua esimerkiksi leikatun olkapään liikkuvuuden palautumista, muuten kuin katkaisemalla hauislihaksen, niin otan mielelläni vinkit vastaan.

  - En minä pahastu kommenteista, minähän olen niistä suorastaan kiittänyt. Olen tässä blogissa tuonut esille paljon mielipiteitä eri asioista, tuotteista ja palveluista. Ja minä uskallan seistä omalla nimelläni mielipiteeni takana, koska mielipiteeni perustuu yleensä omaan kokemukseeni. Haluan antaa kaikelle mahdollisuuden ja siksi en tuomitse mitään pelkän kuullun tiedon mukaan vaan haluan muodostaa mielipiteeni asiaan oman kokemuksen perusteella.

  - En ole Power Balancen edustaja, enkä siksi osaa vastata miksi he eivät ole julkaisseet tutkimustuloksia internetissä. En tiedä, mutta ehkä heidän mukaan PB:n tuottamat vaikutukset eivät ole mitattavissa. Kyllä minä itsekin insinöörinä haluaisin tietää tarkalleen mihin PB:n tuottama vaikutus perustuu, koska se on niin huomattavaa, mutta en anna sen häiritä, koska maailmassa on niin paljon muitakin asioita, joita ei voi mitata tai tieteellisesti selittää, kuten esimerkiksi akupunktio, vyöhyketerapia, kuppaus, ultraäänihoito ja sähköhoito.

  - Mistä tiedät millä kustannuksella netissä näkyvät tutkimukset on tehty? Mistä tiedät miten puolueeton taho esimerkiksi Wisconsinin yliopisto on? Ja kuten Sami kertoi, ettei hänelle ole ikinä tehty mitään testejä, ja eipä muuten minullekaan, mutta tuotteen teho on tullut esille käytössä.

  - Hienoa, että olet saanut kyynerpääsi kuntoon, eikö se ole loppuviimein tärkeintä? En minäkään usko, eikä minulla ole myöskään kokemusta, että Power Balance parantaisi sairauksia tai rikkoutuneita jäseniä, mutta ei se silti vähennä PB:n tehoa toimia edistävänä ja/tai nopeuttavana vaikuttajana palautuessa lähtötilanteeseen, kuten minun olkapääni on osoittanut.

  VastaaPoista
 16. Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus ja jopa taitavampi huijaamaan itseään kuin muita.

  Homeopatian tehohan juuri todistettiin tieteellisesti, eli ns. lääkkeellä ei ole mitään vaikutusta mutta sillä hoitavalla ihmisellä kyllä.

  Näiden huuhaarannekkeiden kanssa se homeopaatti on sitten vakuuttavan myyntipuheen pitäneen esittelijän jälkeen käyttäjä itse, ja saa itsensä vakuutettua tuotteen tehosta. Itseluottamushan nyt toki tekee tuntemuksista parempia lajissa kuin lajissa ja voi parhaimmillaan jopa kohentaa suorituksia, mutta sen hankkiminen onnistuu yhtä lailla ilman maksullista talismaaniakin.

  Kate kohdallaan eli hyvä bisnes ja ei kai tuosta terveydelle voi olla mitään vaaraakaan sen paremmin kuin hyötyäkään, rannekoruhan se vain on. Että valaistukaa, maksakaa ja käyttäkää jos siltä tuntuu ja mieli siitä piristyy, kunhan noita ei ryhdytä tasapainosairuksista kärsiville ihmisille tai muuten vain kaatuileville vanhuksille markkinoimaan.

  VastaaPoista
 17. Edelleen teidän skeptikkojen puheesta loistaa läpi se, ettei teillä ole asiasta omia kokemuksia.

  Kuten sanottua, minulle ei mikään virallinen/maksettu/puolueeton/whatever -testitulos merkkaa mitään niin kauan kun havaitsen itse tuotteen tehon.

  Ja Janne ja anonyymi kun olette kerran tämän asian täydellisiä asiantuntijoita, tulkaa osoittamaan minulle se, ettei Power Balancesta ole minulle mitään hyötyä, niin saatte nämä rannekorut vaivanpalkaksi minun käsistä. Minun kokemukset PB:n suhteen esimerkiksi lihasvammojen hoidossa on samansuuntaiset kuin akupunktiolla. Väitättekö myös että akupunktio on huuhaata kun insinöörit ei voi sitä todistaa?

  VastaaPoista
 18. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 19. Nimenomaan on ollut tuo ranneke kädessä eli omaa kokemusta kyllä on. Samoin kun sitä on homeopaatin hoidettavallakin, ihmisen yksilölliset tuntemukset ja kokemukset kun voivat olla mitä vain mutta yleistettävälle tutkitulle tiedolle on onneksi omat vaatimuksensa.

  Akupunktiolla vaikutetaan fyysisesti ihmiskehon hermoihin mutta huuhaarannekkeella psyykkisesti mieleen, siinä on jo vissi ero. Vain Allah on erehtymätön, tapaavat sanoa tuolla etelämpänä...

  VastaaPoista
 20. Todetaan nyt jo tässä vaiheessa että tässä debaatissa ei ole voittajia.

  Minulle riittää se, että PB toimii minun kropassa. Jos pidätte meitä hurahtaneina pösilöinä, niin siitä vaan!

  Kovin olisi surullista elää noin sulkeutuneessa maailmankuvassa. En ainakaan kadehdi teitä, joille pitää aina löytyä Tekniikan maailma -testaa leima jokaiseen maailman asiaan... Allah näyttäköön tietä teille. Peace.

  VastaaPoista
 21. Selkeinä voittajina pitäisin kyseisen yrityksen osakkeenomistajia sekä jälleenmyyjiä...

  Minusta tämä on sekä hauska että hyödyllinen keskustelu, joten kokeillaan vielä: jos kyseinen ranneke parantaa ihmisen suorituskykyä ja jopa toipumista, niin miksi se ei roiku joka ikisen huippu-urheilijan ranteessa? Tai edes enemmistön?

  Huipulla marginaalit ovat pieniä, joten ei kenelläkään luulisi olevan varaa jättää käyttämättä moista sääntöjen sallimaa dopingia, jos siitä saa kilpailuetua.

  Niin ja nauttikaa toki Sami ja Noorakin kaikista tuotteen hyödyistä, en minä niitä halua teiltä pois ottaa. Kunhan nyt pyrin laajentamaan maailmankuvaani yrittämällä ymmärtää millä keinoilla ja kenelle tuota talismaania myydään.

  VastaaPoista
 22. Kiitos, Janne, oikein hyvästä kommentista. Sitä minäkin ihmettelen, miksei PB:tä ole kaikilla huippu-urheiljoilla. Vaikka hyvin monilla onkin. Ja joillain voi olla, vaikka ei sitä näkyvästi tuo esille. Itsekin käytän enemmän Power Balancen tarroja kohdistettuna ongelmakohtiin.

  Mutta kuten aikaisemmin sanoin, niin kaikilla ei varmasti vaikutukset ole samat ja kaikissa lajeissa ei välttämättä ole tarvetta PB:n vaikutuksille. Toiset urheilijat voivat taas olla niinkin herkkiä, että PB:n vaikutukset häiritsevät jo äärimilleen viritettyä kehoa. Ja löytyy niitäkin urheilijoita, joille enemmän merkitsevät hyvinkin taikauskoiset toimenpiteet kuin jopa tieteellisesti ja testatusti todeistetut välineet tai vaatteet tai hoitotoimenpiteet. Ja onhan se hassua, että sallittuja välineitä ei käytetä systemaattisesti, mutta kyllä kiellytjä ollaan valmiita kokeilemaan. Olen minä kuullut sellaistakin, että ei haluta käyttää PB:tä, koska se olisi epäreilua muita kohtaan dopingin tavoin.

  Mitä uusien tuotteiden hankintaan omalle kohdalle tulee, niin en minä ensimmäisenä lähde etsimään tutkimustuloksia tai mittauspöytäkirjoja, vaan testaan ja arvioin miten tuote itselläni toimii ja muodastan mielipiteeni sen perusteella. Valitettavasti kaiken kanssa tämä ei ole mahdollista, sillä monesti ostopäätökset on tehtävä kaupassa ilman käyttökokemusta.

  Minä en tiedä kenelle tuotetta suoranaisesti markkinoidaan, mutta tietääkseni se sopii kaikille ikään, kokoon, harrastuksiin, sukupuoleen ja koulutukseen katsomatta. Se toimiiko se kaikilla, on aivan eri tarina. Olen itse ollut testauttamassa ihmisiä ja voin sanoa, että toisilla se tosiaankin tuo huomattavaa muutosta tasapainoon ja voimaan, mutta toisilla ei ole mitään vaikutusta. Ja jokainenhan voi tehdä oman ostopäätöksensä ihan itse.

  Ja kyllä minäkin tulen nauttimaan jatkossakin tuosta tuotteesta, vaikka et minua nimeltä maininnutkaan.

  VastaaPoista
 23. Kiitos Noralle (ja muillekin) keskustelusta ja erikseen pahoittelut yhden rinkulan kokoisesta erheestä :)

  VastaaPoista
 24. Yritetäänpä vielä.

  Nora; kommenttini anonyymiydestä ei mitenkään liittynyt tähän keskusteluun tai nyt esillä olevaan tuotteeseen. Tarkoitin vain, että olen pitkän kokemuksen kautta huomannut, että sellainen asia, jonka kirjoittaminen nettiin 25-vuotiaana tuntuu hyvältä idealta ei ole sitä välttämättä 40-vuotiaana. En haluaisi, että esimerkiksi työpaikkaa hakiessani mahdollinen työnantaja lukisi netistä mitä olen kirjoittanut sinne 15 vuotta sitten täysin työasioihin liittymättömistä jutuista. Nyt se kuitenkin on mahdollista, siksi en enää käytä omaa nimeäni nettikirjoittelussa.

  Mutta siis tottakai muutan mielipidettäni, jos vastaan tulee sellaista todistusaineistoa, joka kumoaa entisen uskomukseni. Olen tehnyt niin lukemattomissa asioissa elämäni varrella ja tulen varmasti vielä monta kertaa mieltäni muuttamaan. Eihän tietämys muuten voisi kehittyä, ellei paikkaansapitämättömiä hypoteeseja hylkää.

  Tässä tapauksessa pidän vain hyvin epätodennäköisenä, että joudun sanojani syömään, koska käsillä oleva tuote on oikea klassinen esimerkki vedätyksestä kaikkine kliseineen.

  On totta, että en ole tuotetta itse testannut, koska en ole missään kaupassa saanut vielä myyjää ahdistetuksi nurkkaan, jotta hän minulle tuotteen tehoa esittelisi. Kokeilen kyllä heti, kun en joudu siitä maksamaan. Kokonaan toinen asia on, että en pidä omaa kokemustani tai testin tulosta millään tavalla pätevänä osoituksena tuotteen tehosta sillä tavalla mitattuna kuin se power balancen sivuilla esitetään.

  Power balancen sivuilla esitetään tuotteelle kolme testiä:

  - Tasapaino
  - Voima
  - Notkeus

  Nämä kaikki kolme ovat helposti mitattavia suureita toisin kuin paranemiset vammoista tms. eikä power balance sivuillaan edes väitä tuotteella olevan sellaisia vaikutuksia, joten pitäydytään näissä kolmessa.

  Näissä kolmessa testissä voidaan saada positiivisia tuloksia kahdesta syystä. Ensinnäkin testeissä kehotetaan testaamaan ensin ilman ranneketta ja sitten sen kanssa. On tunnettua, että toisella yrittämällä onnistuu missä tahansa asiassa lähes aina ensimmäistä kertaa paremmin, koska ensimmäinen testi on aina harjoittelukierros, kun kohde ei ole aiemmin testiä tehnyt. Siksi toisella yrittämällä onnistuu aina paremmin, kun koe on jo tuttu.

  Toinen ongelma liittyy siihen, että testissä sekä testattava että testaaja tietävät, milloin heillä on ranneke ja milloin ei. Ihmismieli on niin hienostunut värkki, että tällä on joko tiedostettu tai tiedostamaton vaikutus sekä testaajaan että testattavaan.

  Jos rannekkeella olisi muita kuin plasebo-vaikutuksia noihin yllämainittuihin asioihin, vaikutuksen pitäisi näkyä, vaikka testattava ei tietäisi, onko hänellä ranneketta vai ei.

  Haluaisin saada ihan suoran vastauksen, että oletteko tosiaan eri mieltä tästä?

  Sokkokokeet perustuvat nimenomaan siihen, että sekä testausjärjestyksen vaikutus eliminoidaan ja että testattava ei tiedä, onko hänellä ”aito” power balance ranneke vai ei.

  Näin testattaessa tuotteella ei ole mitään vaikutusta suorituskykyyn, joten johtopäätösten pitäisi olla ihan selvät.

  Sitten vielä toistaisin kysymyksen siitä Venäjän avaruustutkimuskeskuksesta – oliko se ihan läppä, kun minä en siitä löydä edes balancen sivuilta mitään mainintaa? Ei sillä toki tuotteen toimivuuden kannalta ole merkitystä.

  Se sama anonyymi (a.k.a. Juppejänis)

  PS. Sitten vielä Samille: Miksi ihmeessä se tekisi ihmisestä surullisen, että sattuu omaamaan maailmankatsomuksen, jota voisi kuvailla rationaaliseksi? Tekeekö satuihin uskominen maailmasta avaramman? Usko pois, rationaalinen maailma on ihan tarpeeksi laaja, ettei senkään rajat tule ihan heti vastaan tai elämästä sulkeutunutta ja tylsää.

  VastaaPoista
 25. Anonyymille kommentit.

  Kuvasit sokkotestit juuri niin kuin ne tehdään, sitä ei varmasti kukaan kiistä. Minä en ole ikinä itselleni noita virallisia Power Balancen testejä tehnyt enkä tule tekemään, koska niillä ei ole minulle mitään arvoa. Minulle arvo tulee niistä vaikutuksista, joista olen jo täällä kertonut. En ota siihen kantaa miten PB tuotettaan markkinoi ja millä testeillä tai faktoilla, se ei ole minun intresseissä millään tavalla, koska en myy/markkinoi tuotetta.

  Eli loppujen lopuksi sinä taistelet Power Balancen markkinointia vastaan. Turha siihen on meitä vetää mukaan. Olemme ottaneet tuotteen käyttöömme ja huomanneet sellaisia vaikutuksia mitä Power Balance ei virallisesti esitä tuotteen tekevän. Yhtälailla et saa aloeveraa mainostaa aineena, joka parantaa sairauksia. Vaikka se niin tekeekin...

  Ja mitä siihen surkeaan maailmankuvaan tulee. Minulla on myös DI:n paperit taskussa ja työkokemusta tekniikan parissa enemmän kuin monella eläkkeelle jääneellä DI:llä eli tiedän kyllä sen rationaalisen maailman liiankin hyvin. Miksi kaikelle pitää löytyä jokin selitys? Tekniikkaa toki tarvitaan, jotta yhteiskunta kehittyy jne, mutta kyllä elämä pelkästään tekniikan ympärillä on aika köyhää. Paljon mukavampi elää sellaisessa maailmassa, jossa ottaa asiat vastaan avoimin mielin turhia ennakkoon kyseenalaistamatta. Ja tämä kommentti ei todellakaan tarkoita sitä, että minua olisi helppo vedättää mihin tahansa tai että olisin helppo saalis ostajana! Ehei, ei todellakaan. Maalaisjärkeen luotan, mutten tuomitse mitään ennen omakohtaisia kokemuksiani. Siinä on vissi ero sinun ja minun välillä.

  VastaaPoista
 26. Sami Hyvä,

  Luepa tämän sivun ylälaidassa oleva blogikirjoitus uudestaan.

  Voitko ihan kirkkain silmin väittää, että minä olen teidät tähän vetänyt mukaan?

  Minusta siinä aivan selvästi mainostetaan power balance tuotetta, joten turha minua on siitä syyttää, että minä olisin jonkun tähän vetänyt mukaan - te kirjallisesti netissä sekä messuilla mainostatte tuotetta ja tuotatte näin valmistajalle voittoa - ei se sen monimutkaisempaa ole.

  Minä taas puolestani kritisoin tämän tyyppistä mainostamista - ette te ainoat ole joita tästä tuotteesta on moitittu. Kyllä Rautakirja, S-ryhmä jne ovat osansa saaneet.

  Ilmeisesti kritiikillä on ollut myös vaikutusta, kun Prismoista nuo vehkeet ovat vähin äänin hävinneet. Myöskään Rautakirja ei vastaavaa tuotetta enää myy.

  ...

  Sehän on mukava, että tässä ollaan kaikki tekniikan alan ihmisiä.

  Kyllä minä meinasin edelleen olla työelämässä sellaisen vastavalmistuneen DI:n iän verran, joten ei tässä nyt ihan ikäloppuja olla. Ei elämä ole pelkkää tekniikkaa - en kai minä muuten huvittaisi itseäni kirjoittelemalla tällaisiin blogeihin. :-)

  VastaaPoista
 27. Ei sinulla ole osaa eikä arpaa meidän Power Balancen käyttöön. Ymmärsit kirjoitukseni totaalisen väärin. Sinä kritisoit lähinnä tapaa miten Power Balance tuotettaan mainostaa eli niitä testejä. Minä totesin siihen, että turha sinun on meitä siitä syyttää. Me olemme tuotteen tyytyväisiä käyttäjiä. Jos olemme tyytyväisiä tuotteeseen niin mksi emme kertoisi siitä eteenpäin?

  Olisiko mielestäsi tilanne erilainen, jollei Power Balance olisi ikinä mitään testejä tuonutkaan esille? Nythän kaikki kritiikki keskittyy tuon asian ympärille.

  Hyvä vaan, että surkeat Power Balancen kopiot (X Balance, jne.) ovatkin kadonneet noista mainitsemistasi ketjuista.

  Ja sanottakoon loppukaneettina, että minulla ei ole mitään vastaan kenenkään mielipiteitä ja on vaan rikkaus, että asioista keskustellaan.

  VastaaPoista
 28. Oukkidou Sami -

  Anteeksi, että ymmärsin väärin tarkoituksesi.

  Mutta, jos siis tiivistäisin teidän käsityksiänne hologrammin toiminnasta, niin te siis ette ole sitä mieltä, että se parantaisi suorituskykyä, vaan olette sitä mieltä, että sillä on muita hyviä vaikutuksia, kuten tuo vammojen parantumista nopeuttava vaikutus?

  Hauskaa on sinänsä, että sinä olet syyttänyt minua siitä, että en ole ko. tuotetta testannut itse, mutta kuitenkin kerroit ettet ole sitä itsekään tehnyt Power Balancen protokollan mukaan, joten kritiikkisi siltä osin valuu hukkaan.

  Ellei Power Balance väittäisi, että sen tuote parantaa notkeutta, tasapainoa ja voimaa niin silloinhan sitä markkinoitaisiin vain coolina rannekoruna. Ei minulla mitään ole koruja vastaan, joten se olisi ihan ok.

  Nythän Power Balancen markkinoinnissa käytetään muutenkin hyväksi ns. "hyödyllisiä idiootteja", jotka keksivät tuotteelle mitä moninaisimpia vaikutuksia. Power Balance voi aina piiloutua sen taakse, että he eivät ole moista väittäneet, mutta käyttävät kyllä näitä testimonialeitä kotisivuillaan.

  Aiempi vertauksesi aloe veraan ontuu sikäli, että siitä sentään löytyy esimerkiksi PubMedistä yli 1600 tutkimusta, joten siitä voi perustellusti ollakin jotakin mieltä. Nyt kun te väitätte, että netistä löytää aina omaa mielipidettä puolustavan tuloksen halutessaan, niin haastan teitä löytämään sellaisen, jossa Power Balancen hyöty jotenkin osoitettaisiin.

  Prismahan myi/myy vielä joissakin pohjoisen liikkeissä ihan "aitoa" power balance ranneketta, R-kioski myi sitä toista merkkiä.

  Itse olen jokseenkin varma, että molemmat tuotteet ovat aivan yhtä hyviä. Jos voit osoittaa, että Power Balance on parempi kuin X-balance, niin ole hyvä vaan.

  Minua jopa hieman hämmentää, että olet niin ärhäkästi tuota toista tuotetta vastaan. Oletko siis itse testannut, ettei sillä ole samoja vaikutuksia kuin Power Balance rannekkeella?

  VastaaPoista
 29. Olet kyllä melkoinen tapaus, sinun kanssasi väittely käy jo hyvästä viihteestä! :D

  Sain itse PB:t testiin tietämättä yhtään millä argumenteilla firma tuotetta mainostaa. En ollut siis millään tavoin sabotoitu mieleltäni markkinoinnilla vaan saavutetut kokemukset perustui puhtaasi omiin havantoihini. Väitätkö että tältä pohjalta minun testihavaintoni olisi jotenkin virheellisiä verrattuna vaikka näihin sinun rakastamiin kaksoissokkotesteihin?

  Minun ei tarvitse löytää netistä yhtään testiä joka todistaisi yhtään mitään. Minua ei kiinnosta. Minulla on parempaakin tekemistä kuin googlata päivät läpeensä. Minä EN tarvitse testituloksia vahvistaakseni omia kokemuksiani. Sinä voit väittää että tämä on plaseboa, mutta palaa sitten lukemaan edellinen kappale.

  Totta kai aloesta löytyy vaikka kuinka testimoniaaleja kuinka se toimii ihmiskehossa. Kyse ei ollut siitä, vaan markkinoinnista. Koska kyseessä ei ole lääke, sitä ei saa lääkkeenä mainostaa. Aloeviittauksella Power Balancen suhteen tarkoitin, ettei hekään saa mainostaa että tuote voisi nopeuttaa esim. vammojen paranemista. Lakien mukaan vain lääketieteellinen tuote saa käyttää näitä argumentteja markkinoinnissaan.

  Miksikö dissaan kopioituja tuotteita? Kylläpä minua ainakin ottaisi päähän, jos olisin keksinyt superidean ja kaikki kopioisi ja myisi sitä ilman rojalteja! Kunnia ja rahat sille, joka tuotteen on alunperin kehittänyt ja maksanut sitä tuotekehityksen! Eiköhän tämä ole ihan päivänselvä asia meille _rationaalisille_ ihmisille??

  VastaaPoista
 30. Ahaa - olet siis sitä mieltä, että X-balance saattaa hyvinkin toimia yhtä hyvin kuin power balance, mutta sen käyttäminen on moraalisesti väärin, koska tuotteen kehittäjät jäävät ilman rojalteja.

  Tottakai ymmärrän oikeutetun moraalisen kiukkusi tästä asiasta. Toki Power Balancen keksijöiden olisi kannattanut patentoida teknologiansa niin plagiaateista ei olisi ollut harmia. Näin jälkikäteen ajateltuna oli aika lyhytnäköistä jättää patenttihakemus tekemättä.

  Mitä luulet - maksavatko Power Balancen keksineet veljekset teknologian kehittäneelle venäjän avaruustukimuskeskukselle rojalteja?

  VastaaPoista
 31. Kopiot toimii yhtälailla JOS teknologia on 1:1 apinoitu.

  Tiedät varmasti itsekin fiksuna akateemisena, ettei patentointi nykypäivänä ole vedenpitävä ratkaisu kopioimisongelmaan. Tietyissä maissa kloonataan tuote kuin tuote, oli siinä millaiset patentit tahansa.

  Mistäs minun pitäisi tietää mitä venäläiset on kehittäneet ja kuka maksaa rojalteja ja kenelle? Kysypä tuota suoraan Power Balancelta.

  Itse kannatan eettisiä arvoja ja toivon, että käyttämäni tuotteiden valmistajat noudattavat eettisiä säädöksiä. Business-maailma on vaan niin rahanahneiden tyyppien mädättämää, että varmasti moni firma oikoo sieltä mistä pystyy välttääkseen kuluja ja ratsastaakseen toisen maineella/tekemällä työllä.

  VastaaPoista
 32. No joo,

  Power balancessa ei olisi ollut mitään patentoivaa. Tekijät eivät ole keksineen silikonia tai hologrammia... ja eipä siinä rannekkeessa muuta olekaan.

  Siksi olen oikein tyytyväinen, jos näitä kopioita syntyy kuin sieniä sateella ja rannekeen status taantuu sille tasolle kuin sen sisältämä teknologia edellyttää.

  Tietysti sikäli olen surullinen, että tällaiset kopiot kertovat, että jopa niin törkeän ylihintaisella huijaustuotteella on markkinoita - kertoo vain ihmisten herkkäuskoisuudesta.

  Ihmettelen ettei Suomessa kuluttajavirasto ole puuttunut tuotteen mainontaan. Australiassa kuluttajavirato sentään sai tarpeekseen ja kielsi tuotteen markkinoinnin.

  Itse asiassa tuossa blogissa hyvin tiivistetään minunkin asenteeni tätä tuotetta kohtaan:

  http://depletedcranium.com/power-balance-wrist-band-yes-it-is-a-scam/

  Ehkäpä tämä huvitus saa riittää minun osaltani tällä erää. Kiitos kaikille asiallisesta keskustelusta!

  VastaaPoista
 33. Sami, kerroit että:
  "Sain itse PB:t testiin tietämättä yhtään millä argumenteilla firma tuotetta mainostaa. En ollut siis millään tavoin sabotoitu mieleltäni markkinoinnilla vaan saavutetut kokemukset perustui puhtaasi omiin havantoihini. Väitätkö että tältä pohjalta minun testihavaintoni olisi jotenkin virheellisiä verrattuna vaikka näihin sinun rakastamiin kaksoissokkotesteihin?"

  Minä väitän, että henkilökohtainen kokemuksesi on virheellinen verrattuna kaksoissokkotestiin. Testien sokkouttamisen ainoa käytännön ero normaaliin henkilökohtaiseen testiin on psykologisen vaikutuksen minimointi. Näin ollen sokkotesti antaa luotettavan kuvan itse tuotteen ominaisuuksista. Se, että sokkotesteissä PB tuottaa järjestään saman tuloksen kuin mikä tahansa ranneke, kertoo siitä, että tuotteen vaikutukset ovat ainoastaan psykologisia.

  Kyseessä on siis lumevaikutus.

  PS. Toki jo väitteet tuotteen vaikutusperiaatteista ovat silkkaa humpuukia (biokenttä, elektromagneettinen taajuus, taajuuden tallennus hologrammiin), joten siltä osin tämä ei ole yllätys. Silti on tietysti hyvä myös tutkia asiaa.

  VastaaPoista
 34. Sami, kirjoitit näköjään myös seuraavaa:
  "Väitättekö myös että akupunktio on huuhaata kun insinöörit ei voi sitä todistaa?"

  Akupunktiota on tutkittu varsin paljon, ei tosin insinöörien taholta. Siitä on hyötyä kivunlievityksessä, ei muuten. Tämäkin vaikutus johtuu siitä, että lumevaikutus on selkein juuri kivuntunteen lievittämisessä, sillä tunne kivun asteesta on hyvin subjektiivinen ja psykologinen.

  Tästä aiheesta on tosiaan kattavasti tutkimustietoa. Suomessakin aihetta tutkittiin siten, että vertailtiin neulojen pistämistä akupunktion teorian kannalta merkityksettömään paikkaan ja väitetysti erittäin merkittävään pisteeseen. Tämä tutkimus oli sokkoutettu siten, että potilaalla ei ollut tietoa pistettävän paikan "oikeellisuudesta". Tulokset molempien pisteiden kannalta olivat yhtäläiset: kipuun saatiin jonkin verran lievitystä, muita vaikutuksia ei ilmennyt.

  Lumevaikutus ei siis ole merkityksetön. Kivun lievittyminen on merkittävää. Lisäksi esimerkiksi usko rannekkeessa piileviin voimiin saattaa esimerkiksi parantaa luottamusta omiin kykyihin yms. vaikka itse rannekkeella ei mitään voimia olisikaan. Tuolloinkin lumevaikutus on todellinen. Siltikään tuotetta ei kai voi sanoa sinänsä toimivaksi, samoin kuin akupunktiotakaan. Kummassakin on taustalla paikkansa pitämätön teoria ja ainut vaikutus on psykologinen. Silti niistä voi siis olla hyötyä, eikä tässä silti ole ristiriitaa. :)

  VastaaPoista
 35. Itse olen seurannut Powerbalancen markkinointia jo pidemmän aikaa tympääntyneenä. Mielestäni ihmisten huijaaminen tällaisella pseudotieteellisellä höpönlöpöllä on väärin, vaikkakin tunnustaudun piinkovaksi kapitalistiksi. Olen tutustunut useisiin hyvin järjestetyihin kokeisiin powerbalancen vaikutuksesta. Kaikkien testien lopputulema oli sama: Mikään ei viittää siihen, että powerbalance toimisi paremmin kuin tavallinen kuminauha ranteen ympärillä.

  VastaaPoista
 36. "Olen itse ollut testauttamassa ihmisiä ja voin sanoa, että toisilla se tosiaankin tuo huomattavaa muutosta tasapainoon ja voimaan, mutta toisilla ei ole mitään vaikutusta"

  Fenomenologi, tiede.fi -->
  Kun nyt sinulla on kokemusta rannekkeen testaamisesta, voit halutessasi todistaa että se toimii.
  Kukaan ei ole vielä lunastanut lupaamaani miljoonaa euroa, eikä edes yrittänyt todistaa mitään.
  Mielestäni on väärin huijata ihmisiä. Yhtä väärin on auttaa huijareita markkinoimalla heidän tuotettaan, silti vaikka ei saisi siitä korvausta.
  Se että opiskelee insinööriksi, ei näköjään takaa sitä ettei ihminen voisi olla herkkäuskoinen hölmö.
  Seuraavaa linkkiä klikkaamalla selviää kuinka tienaatte miljoonan todistamalla hölmöt kuvitelmanne rannekkeen toiminnasta. Löysin bloginne ketjussa (s.19) olleen linkin avulla.
  http://www.tiede.fi/keskustelut/post1409927.html#p1409927

  VastaaPoista
 37. Kiitos kaikki anonyymit kommenteistanne. Muutama vastaus ja kommentti.

  - Hienoa, että blogini on saanut tällaista huomiota, en olisi ikinä uskonut, että se noteerataan jopa Tiede-lehden keskusteluissa. Harmi vaan, ettei kommentteja heru juurikaan muihin aiheisiin, vaikka yhtälailla kerron kokemuksistani ja mielipiteistäni.

  - Vai olen minä hyväuskoinen hölmö? Ainakin muutamaan kertaan olen tuonut esille, että perustan mielipiteeni itse kokemilleni ja näkemilleni asioille. En siis ole uskonut mihinkään, vain katsonut maailmaan avoimesti ja uskaltanut kokeilla. Onko kokeilunhalu ja tutkiminen hölmöyttä? Minusta ennemminkin kapeakatseinen skeptisyys, jos minun mielipidettä kysytään. Eikös keksinnötkin synny ennemmin hyväuskoisuudesta ja avoimuudesta kuin suppeutuneesta ja rajoittuneesta katsantakannasta?

  - Kerroin aikaisemmin, että voin antaa mittaustuloksen olkapääni liikkuvuuden lisääntymisestä PB:n käytön johdosta. Tuskin kukaan kuitenkaan tililleni miljoonaa euroa laittaa, vaikka postaisin täällä mitä videoita, taulukoita, käyriä tai kuvia.

  - Ymmärrän, että monella ihmisellä, joilla ei ole kilpaurheilutaustaa tai muuten taustaa kehonhallinnasta, eivät tiedä miten hyvin huippu-urheilijat tuntevat kroppansa. Kun on kyse äärimmäisistä fyysisistä suorituksista ja olet ollut niiden ylittämisen rajamailla useamman kerran, niin tunnet kyllä suoritusten parantuessa niiden tuoman vaikutuksen. Toki myönnän, että myös psyykkisillä asioilla on vaikutusta, mutta ei niin huomattavia kuin fyysisillä.

  VastaaPoista
 38. Anonyymit ja muut nimettömät voisivat jättää meidän OIKEILLA nimillä täällä esiintyvien parjaamisen ja henkilökohtaisen haukkumisen tähän paikkaan! Alkaa mennä aikalailla hyvänmaun väärälle puolelle!

  Onhan se ihana lukea, että meillä on Suomessa huippuunsa koulutetut luonnontieteen mestarit, jotka ymmärtävät kaiken täydellisesti. Onnittelut siitä teille. Me tyhmät saamme onneksi teistä huolimatta jatkaa mukavaa elämäämme kaikkien kanssa tasapuolisesti.

  VastaaPoista
 39. Miksi altistatte itsenne niin helpoksi maaliksi puolustamalla huijausfirman huijaustuotetta. Tulee mieleen ne hyödylliset idiootit ketkä eivät vieläkään usko wincapitan huijanneen heitä.

  VastaaPoista
 40. Perustelut voit lukea aikaisemmista postauksista.

  VastaaPoista
 41. Kirjoitin nuo kaksi keskiviikon ensimmäistä anonyymi-viestiä (joissa lainasin alkuun Samin sanoja). Mielestäni kirjoitin varsin asiallisesti, eikä tarkoitukseni ollut ivata tai halventaa ketään. Ymmärrän kyllä, että näistä muista kirjoituksista suivaantuu, kun hölmöksi haukutaan.

  Minä en halua haukkua ketään sillä perusteella, ettei tiedä tieteellisestä tutkimuksesta perusteita enempää. Kukin meistä suuntautuu itseään kiinnostavalle alalle tai esim. urheilulajiin, eikä sen ulkopuolelta tarvitsekaan välttämättä tietää yleissivistystä enempää. Juuri siksi halusinkin tuoda tieteellistä näkökulmaa esiin, kun itse olen siihen suuntaan kouluttautunut. En myöskään oleta, että insinöörin tarvitsisi tietää kaksoissokkotutkimuksista, ne kun kuuluvat käsittääkseni lähinnä muunlaisiin tutkimuksiin.

  Anonymiteetinikin on varmaan aivan se ja sama, kun ei minua kukaan tuntisi vaikka nimeni kertoisinkin Enpä kerro silti, arka kun olen.

  Toivottavasti pistäisitte kaikesta huolimatta aiemmista viesteistäni jotain korvan taakse. Jos koette saavanne PB:sta hyötyä, niin hyvä juttu, haittaahan siitä ei missään nimessä olekaan. Yleisesti ottaen markkina- ja myyntimiesten kohdalla ei välttämättä kuitenkaan kannata liian avoimin mielin olla, ettei tule huijatuksi esimerkiksi pseudotieteellisillä väitteillä, joista maallikon on välillä mahdoton erottaa puhutaanko asiaa vai ei.

  Tsemppiä tuleviin koitoksiinne, blogi hiljentyköön minun osaltani.


  PS. Minäkin muuten tuolta Tiede-lehden palstalta linkin tänne äkkäsin.

  VastaaPoista
 42. Nora kirjoitti:
  - Vai olen minä hyväuskoinen hölmö? Ainakin muutamaan kertaan olen tuonut esille, että perustan mielipiteeni itse kokemilleni ja näkemilleni asioille. En siis ole uskonut mihinkään, vain katsonut maailmaan avoimesti ja uskaltanut kokeilla. Onko kokeilunhalu ja tutkiminen hölmöyttä? Minusta ennemminkin kapeakatseinen skeptisyys, jos minun mielipidettä kysytään"

  Itsestään ei tietysti haluaisi kuulla kuin positiivisia asioita. joskus on kuitenkin hyvä saada myös negatiivista palautetta, pystyy sitten jatkossa toimimaan järkevämmin.
  Jos osallistuu ihmisten huijaamiseen edistämällä jonkun huijaustuotteen markkinointia, kyllä siitä on "herkkäuskoinen hölmö"-kommentin ansainnut.
  Olen opiskellut lääke- ym. tieteitä yli 10 vuotta, voit olla ihan varma, ettei mikään ranneke vaikuta millään tavalla olkapäähäsi.
  Yläpäähän sillä on kuitenkin vaikutusta jos kuvittelee siitä olevan jotain hyötyä.
  Ei tässä mistään kapeakatseisesta skeptisyydestä ole kyse, se ei hirveästi vaadi, että ymmärtää, ettei alumiinifoliotarra voi tuottaa energiaa tyhjästä, jolla se sitten vaikuttaisi ihmisen kuviteltuun bioenergiakenttään.
  On hölmöä olla olematta skeptinen vaikka placebovaikutuksen takia jotain luulee. Ehkä tieteilijöillä on erilainen ajattelutapa, koska emme usko sokeasti mihinkään huuhaajuttuihin.
  Jotain pitäisi kertoa sekin että rannekkeelle myönnettiin skepsiksen huuhaa-palkinto.
  Itse rikastuin keksinnöillä, jotka pelastavat ihmishenkiä, en ihmisiä huijaamalla.
  Sen verran on rahaa kertynyt, että voin huoletta luvata miljoonan sille joka osoittaa rannekkeen toimivan.
  Tervetuloa keskustelemaan aiheesta tiede.fi-foorumiin, kerron kuinka voisitte ranneketta aluksi testata.
  feno

  VastaaPoista
 43. Kiitos Feno,

  Olen tehnyt tietoisen valinnan, että olen esillä omalla nimelläni. Siksi en kirjoitakaan ihan mitä mieleeni tulee ja seison vankasti mielipiteitteni takana perustellusti. Toki otan palautteen ja kommentit vastaan ja kuten olen aikaisemmin kertonut, suhtaudun maailmaan avoimin mielin ja silmin ja annan kaikelle mahdollisuuden. Olen vielä nuori ja tiedän, että minulla on paljon oppimista, mutta ei se minusta ole hyväuskoisuutta tai hölmöyttä.

  En siltikään täysin sulata nimettömien tai peitenimien takaa tulleita arvosteluja minun koulutustani, urheilu-uraani, kokemuksia tai kaikkia edellä mainittuja yhteensä kohtaan. Minusta on mautonta esimerkiksi kirjoittaa ensin näin:
  "Hyvähän se on homotella nimimerkin takaa niitä, jotka uskaltavat sanoa asiansa omalla nimelläänkin."
  Ja sitten näin:
  "Näköjään diplomi-insinööreilläkään ei riitä luonnontieteellinen koulutus , kuten tuosta ketjusta ilmenee:" ja linkki perään minun itse omalla nimelläni pitämään blogiin, jossa en muista maininneeni mitään koulutuksestani, mutta se oli silti kommentoijan tiedossa... Tämäkin on toki suhteellista, että minkä näkee kohdistuvan kehenkin suoraan tai välillisesti.

  Yllämainitut lainaukset ovat mainitsemasi Tiede-lehden keskustelupalstalta samalta nimimerkiltä, joka aiemmin kommentoi tässä foorumissa. Annan teidän keskustella keskenänne palstan monenkirjavista aiheista nimimerkeillänne ja jätän omat mielipiteeni tähän blogiin omalla nimelläni. Tuntuu, että omasta nimestä ei taida siellä saada kuin mielipahaa.

  Hieman saivartelua, mutta en ole sanonut, että ranneke olisi vaikuttanut olkapäähäni, vaan olkapään kipupisteeseen kohdistettu Power Balance-tarra. Jos muutos tapahtuu samantien, niin mikä muu voi olla vaikuttavana tekijänä kuin PB-tarra? Varsinkin, kun tarran ottaa pois, niin muutaman minuutin päästä jäykkyys palaa. Miten selität ilmiön?

  Kyllä minä tiedän, ettei hologrammi mihinkään värähtele. Hologrammihan on 3D-malli tai kerrosrakenne, joka vaikuttaa aallonpituuksiin. Eikös värähtely ole aaltoliikettä? Ja värähtelyä on niin mekaanista kuin sähköistä ja aaltoliikkeeseen perustuvat myös valo ja ääni. Yleisin hologrammin muoto on optinen, jossa muutetaan valon aallonpituuksia "tuottamaan" eri värejä. Siksipä minun mielestä PB:n tapauksessa värähtelevä kappale on ihminen, jonka värähtelyn aallonpituuksia PB muuttaa. Minulle on kerrottu, että PB vaikuttaa 5 cm säteellä. Siksi uskonkin, että PB-tarra kohdistettuna olkapään vammakohtaan ja toimii ultraäänen tavoin. Ultraäänihän on länsimaalaisen lääketieteen tunnettu hoitomenetelmä.
  Miksi sitten Power Balancen yleisin muoto on ranneke, johtunee siitä, että ranteissa on suuren verisuonet ja lopun lääketieteen asiantuntijana varmasti ymmärrätkin.

  Mahtavaa, että olet tehnyt keksintöjä, joilla mullistaa maailmaa ja vielä tienata rahaa. Keksijänä sitten varmastit kokemuksesta tiedätkin, että sen takana on paljon työtä, paljon hyppyjä tuntemattomaan, uskomista mahdottomaan, oivaltamista, rajojen rikkomista ja avoimuutta tuleville ilmiöille.

  VastaaPoista
 44. Sanoin tuossa aiemmin, että "blogi hiljentyköön minun osaltani", mutta päätinpä vielä kommentoida yhtä asiaa, kun se liittyy vahvasti siihen mitä aiemmin kirjoitin.

  Nora kirjoitti:
  "olkapään kipupisteeseen kohdistettu Power Balance-tarra. Jos muutos tapahtuu samantien, niin mikä muu voi olla vaikuttavana tekijänä kuin PB-tarra? Varsinkin, kun tarran ottaa pois, niin muutaman minuutin päästä jäykkyys palaa. Miten selität ilmiön?"

  Sanoisin tähän, että koejärjestelyä tulisi parantaa, jotta sitä voitaisiin käyttää referenssinä. Ilmeisesti testattava on tässä testissä tiennyt mitä testataan, millaisella tuotteella, ja mitä vaikutuksia sillä odotetaan olevan (itsesuggestio). Lisäksi testaaja (jos sellainen on erikseen ollut) on luultavasti tiennyt tuotteen ja sen väitetyt ominaisuudet ja suhtautunut niihin myönteisesti, näin edesauttaen positiivisen tuloksen kokemista (suggestio). Kuten aiemmin kirjoitin, niin kipu on oireista kaikkein herkin psykologisille vaikutuksille.

  Mikä tahansa yllä mainituista tekijöistä eliminoimalla saadaan parempi koetilanne aikaiseksi. Tässä joitakin ehdotuksia:

  - Testissä voisi käyttää sekä PB-hologrammia että jotakin taatusti hyödytöntä, joka iholle painettuna tuntuu samanlaiselta. Päällisin puolin molemmat voisi peitellä siten, että kukaan testissä mukana oleva ei tiedä kumpi on kumpi, mutta esimerkiksi numeroimalla testikappaleet pidetään lukua siitä, millaisen vaikutuksen kumpikin tekee. Testissä arvottaisiin jokaisella testikerralla kumpaa koekappaletta käytetään, ja testattava ei itse saisi nähdä edes testikappaleen numeroa, jotta hänelle ei syntyisi mielikuvaa tyyliin "ykkönen on parempi", sillä mistä sitä tietää miten kukin asioita mieltää.

  Tuossa siis joitakin yleisiä seikkoja, joilla lumevaikutusta voidaan koittaa hälventää. Muitakin toki on.

  Ehkä voisit miettiä mikä olisi sellainen kivunlievitys- tai muu hoitomuoto, jonka itse tiedät taatusti olevan humpuukia. Sitten katsot löytyykö sille hoitomuodolle täysin vilpittömiä puolestapuhujia. Kokemukseni perusteella: löytyy aivan varmasti. Lumevaikutuksen vuoksi yksittäiset anekdootit ovat tällaisissa tapauksissa riittämättömiä perusteita jonkin hoitomuodon toimivuudelle.

  Esimerkiksi lääketieteessä yksittäisen lääkkeen tie oivalluksesta apteekin hyllylle kestää noin 5-8 vuotta ja maksaa parisenkymmentä miljoonaa euroa. Tämä johtuu juuri siitä, ettei voida luottaa anekdoottien voimaan vaan hoidot ja lääkkeet on testattava hyvin tarkasti. Mainittakoon kuitenkin, että lääketieteessäkin tiukan vaatimustason yleistyminen tutkimuksen osalta on suhteellisen nuori ilmiö ja edelleen on riittämättömästi tutkittuja hoitomuotoja yleisessäkin lääketieteellisessä käytössä.

  VastaaPoista
 45. En minäkään meinannut tätä asiaa enää kommentoida, mutta kun, Nora, menet tuolle linjalle, niin pitänee vielä jatkaa.

  Ensinnäkin, minusta on uskomatonta, että joku, jolla on teknisen alan akateeminen loppututkinto, voi ottaa tämän lelun tosissaan. Siksi viittaus DI:n koulutukseen, joka tässäkin ketjussa on mainittu ja jollaisia sinä ja Sami olette ilmaisseet olevanne. (Sinun osaltasi ei välttämättä tässä ketjussa, mutta julkisesti kumminkin - Sami sen itse otti tässä esille).

  Viittaus diplomi-insinööriyteen liittyi tiede-lehden ketjussa esitettyyn kommenttiin, jossa epäiltiin urheilijoiden olevan tavallista helpommin höynäytettäviä luonnontieteellisen koulutuksen puutteen vuoksi.

  Itse DI:nä tiedän varsin hyvin perusfysiikat-, kemiat, labrakokeet ynnä muut, mitä tutkintoon sisältyy ja siksi minusta ko. tittelin haltijoilla pitäisi olla keskivertokansalaista huomattavan paljon paremmat mahdollisuudet arvioida tämäntyyppisten tuotteiden uskottavuutta.

  Se, että linkitin viittaukseni tänne, ei pitäisi olla mitenkään tavaton tapahtuma internetin ihmeellisessä maailmassa. Kun keskustellaan itseä kiinnostavista asioista niihin keskusteluihin tehdään ristiinviittauksia – se on aivan normaalia toimintaa. Sitäpaitsi googlesta minullekin tama blogi tuli vastaan, kun etsin power balancen kauppiaita – ellet olisi sitä mainostanut, en olisi koskaan tänne löytänyt.

  Sinä voit kaiketi blogin omistajana sulkea keskustelun – poistaa kommentit tai hävittää koko blogitekstin, jos se häiritsee, että ko. mainostaminen on herättänyt negatiivista huomiota.

  Minusta tässä ketjussa esittämäni arvostelu on ollut täysin asiallista ja myöskin tuo DI:n tutkinnon ja luonnontieteellisen koulutuksen rinnastaminen on relevanttia. Ei siinä ole mitään henkilökohtaista.

  Se, että otat minun alatyylisen kommenttini asiayhteydestä irroitettuna aivan toisesta keskustelusta sen sijaan ei ole asiallista eikä tähän kuuluvaa keskustelua. Pitikö sinun lukea kaikki 1300 viittausta läpi googlesta, että löysit yhden kyseenalaisen? Löytyy siellä varmasti muitakin, jos oikein kaivat - Lue kaikki, niin saatat oppia uusia asioita, mutta tähän asiaan ne tuskin suurelta osin liittyvät.

  Muille sanottakoon, että tuo kommentti oli kirjoitettu tiede-palstalla erittäin epäasiallisesti käyttäytyvälle kirjoittajalle, jonka suuri osa sinne kirjoittavista varmaankin tuntee, joten ei siitä sen enempää.

  Olen samaa Juppejänis nimimerkkiä käyttänyt jo kauan nettikirjoittelussa, joten sieltä on helppo lukea mielipiteitäni asioista.

  Mitä sitten taas anonyymiyteen tulee, niin en mina tiedä teidän, Nora ja Sami, sukunimiänne, eivätkä ne minua kiinnosta millään tavalla. Koko keskustelu liittyy minun osaltani Power Balance rannekkeeseen ja epäuskooni siihen, että fiksut ja koulutetut ihmiset voivat siihen haksahtaa.

  Minä en ole tietääkseni mollannut kenenkään urheilu-uraa, koulutusta tai kokemuksia – jos sellaista olen tehnyt, niin osoita se minulle.

  VastaaPoista
 46. Nora kirjoitti:
  Hieman saivartelua, mutta en ole sanonut, että ranneke olisi vaikuttanut olkapäähäni, vaan olkapään kipupisteeseen kohdistettu Power Balance-tarra. Jos muutos tapahtuu samantien, niin mikä muu voi olla vaikuttavana tekijänä kuin PB-tarra? Varsinkin, kun tarran ottaa pois, niin muutaman minuutin päästä jäykkyys palaa. Miten selität ilmiön?"

  Osta pari tikkuaskia ja liimaa toiseen sisälle hologrammitarra.
  Laita sitten toinen aski vaikka t-paidan hihan alle olkapäätä vasten ja toista testi myös tyhjällä askilla.
  Jos en väärin arvaa, et ole enää testin jälkeen kovin varma tarran toimivuudesta.
  Edelleenkään miljoonan euron lahjoitus ei ole vitsi, sen saa varmasti jos osallistuu testeihin ja niissä todetaan tarran toimivan muuten kuin placebovaikutuksen kautta.
  Toivoisin että teet nyt aluksi testin ja kerrot tuloksista blogissasi.

  VastaaPoista
 47. Nimimerkki unohtui,
  Feno

  VastaaPoista
 48. Toivelistalle: osakkuus Power Balancen maahantuontibisneksestä. Tiedostan, ettei se varmaan ole mahdollista, joten vaihdan toivelistalle toimivan olkapään. Se ei myöskään tule annettuna, joten otan kaiken mahdollisen avun vastaan. Jos se apu on power Balance niin olkoon. Miksi se tekee minusta hyväuskoisen, sen haluaisin minäkin tietää? Oli lume tai ei, niin pääasia on että itse tuntuu siltä, että se auttaa. Tai onhan se tietty koomista, että joku muu pystyy mäaärittämään, mikä mun liikkuvuuteen tai vammoihin auttaa ja mikä ei. Ja koska penniäkään ei ole tässä kiinni, niin there's nothing to loose. Ja mahtavaa aktiviisuutta Nora sun blogissa! Toivottavasti tämä tietää enemmän lukijoita myös jatkossa! MinkkiP

  VastaaPoista
 49. Nora:
  "Kyllä minä tiedän, ettei hologrammi mihinkään värähtele. Hologrammihan on 3D-malli tai kerrosrakenne, joka vaikuttaa aallonpituuksiin. Eikös värähtely ole aaltoliikettä? Ja värähtelyä on niin mekaanista kuin sähköistä ja aaltoliikkeeseen perustuvat myös valo ja ääni. Yleisin hologrammin muoto on optinen, jossa muutetaan valon aallonpituuksia "tuottamaan" eri värejä. Siksipä minun mielestä PB:n tapauksessa värähtelevä kappale on ihminen, jonka värähtelyn aallonpituuksia PB muuttaa. Minulle on kerrottu, että PB vaikuttaa 5 cm säteellä. Siksi uskonkin, että PB-tarra kohdistettuna olkapään vammakohtaan ja toimii ultraäänen tavoin. Ultraäänihän on länsimaalaisen lääketieteen tunnettu hoitomenetelmä.
  Miksi sitten Power Balancen yleisin muoto on ranneke, johtunee siitä, että ranteissa on suuren verisuonet ja lopun lääketieteen asiantuntijana varmasti ymmärrätkin."
  Aika mystiseksi menee kun sinulle osoitetaan että Power balancen toimintamekanismi ei ole mahdollinen niin keksit itse oman selityksen. Tulee mieleen maailmanlopun ennustajat, kun päivämäärä ylittyy niin usko ei häviä vaan vahvistuu. Olkapäähäsi auttaisi mikä tahansa teippi tai tarra aivain yhtähyvin jos vain uskoisit niihinkin samalla tarmolla. Lue tuo 5cm aallonpituus teoriasi uudestaan ja sitten tutkit vaikka aaltofysiikan oppikirjat uudestaan. Toivon että koitat itselläsi tehdä tuon Fenon esittämän sokkotestin. Tee tarpeeksi toistoja jotta satunnaisuus ei pääse sotkemaan järjestelyä liiaksi.

  Ps. Lähes mikä tahansa painelu tai manipulointi suoraan kipu kohtaan auttaa lähes välittömästi. Lisää kivun lievittämistä edistävien hormonien tuotantoa ja verenkiertoa. Minun sormivammat paranevat mystisesti leukotapella. Ei magneettivoimilla vaan pelkällä kompressiolla ja tuennalla.

  VastaaPoista
 50. Totta kai usko tomivuuteen auttaa ja tekee laitteesta kuin laitteesta toimivan.

  Ei tarvitse miettiä pitemmälle kuin kristinuskoon ja rukouksen voimaan: Jos rukoukseen uskoo, niin totta kai se auttaa, jollei usko niin rukous ei auta.

  Sama juttu PBn kanssa: Jos siihen uskoo, niin se toimii, jollei niin se ei toimi.

  Tarkoittaen, että jos PB toimii se ei ole minulta pois.

  VastaaPoista
 51. Mikä toimintamekanismi minulle on selitetty? Tietääkseni ei mitään, koska kukaan tällä palstalla keskustelleista ei usko mihinkään mekanismiin, joka Power Balancessa voisi olla.

  Ja kuka on puhunut 5cm aallonpituuksista? En minä tiedä minkälaista värähtelyä ihmisen keho lähettää. En yhtään tiedä millä aallonpituudella värähtely etenee. Puhuin vain toimintaetäisyydestä, jolla Power Balance toimii parhaiten.

  Enkä ole myöskään olkapään suhteen puhunt kivusta, vaan liikkuvuudesta.

  Keskustelu hiljentyköön minun osaltani hetkeksi, sillä nautin rauhassa talviliikunnan iloista ja PB:n vaikutuksista murtsikkahiihtoon, lumilautailuun ja lasketteluun.

  VastaaPoista
 52. Anonyymi4/1/11 12:41

  http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/Tulihan%20se%20sielt%C3%A4%20Power%20Balance%20-ranneke%20on%20huijausta/art-1288360210115.html

  VastaaPoista
 53. http://www.powerbalance.com/statement

  VastaaPoista
 54. Anonyymi4/1/11 14:23

  Tuntuuko PB edelleen toimivalta? Tässä taitaa olla vähän sama ilmiö kuin aikoinaan wincapitalaisten keskuudessa, huijatuksi tulemista on vaikea myöntää edes itselleen. Ei se ole kuitenkaan maailmanloppu. Kaikki ihmiset tekevät virheitä, ja fiksut ihmiset voivat oppia virheistään.

  VastaaPoista
 55. Miten noiden tekstien muka pitäisi vaikuttaa omaan käyttökokemukseen? Ei täällä pässiä narussa taluteta!

  VastaaPoista
 56. Ainakin minulla toimii. Olkapää kyllä muistuttaa heti, jos ei ole tarraa ollut kiinni.

  VastaaPoista
 57. Anonyymi4/1/11 14:28

  "Miten noiden tekstien muka pitäisi vaikuttaa omaan käyttökokemukseen? Ei täällä pässiä narussa taluteta!"

  Jos usko rannekkeeseen on kova, tuskin mikään fakta saa epäilemään sen toimivuutta. Kyseenalaistavathan kiihkouskovaiset evoluutioteoriankin.
  Jotku uskovat edelleen saavansa Wincapitasta rahat takaisin.

  VastaaPoista
 58. Anonyymi4/1/11 14:38

  "Ainakin minulla toimii. Olkapää kyllä muistuttaa heti, jos ei ole tarraa ollut kiinni."

  Niinhän ne uskovaisetkin sanoo, että rukous toimii.

  VastaaPoista
 59. Lieneekö kateellisen panettelua vai omien uskomusten kyseenalaistamista, mutta varsin yksipuolinen virsi sinulla, Anonyymi.

  Jos pallo lähtee kovempaa ja tarkemmin, kun olkapäässä on hologrammi kiinni, niin ei siinä paljon uskosta ole kiinni, vaan olkapään parantuneesta liikkuvuudesta ja voimasta.

  Minä en tähän asiaan tarvitse tieteellistä tutkimusta taakse, ihan omat käyttökokemukset riittävät.

  VastaaPoista
 60. Anonyymi4/1/11 15:05

  "Jos pallo lähtee kovempaa ja tarkemmin, kun olkapäässä on hologrammi kiinni, niin ei siinä paljon uskosta ole kiinni, vaan olkapään parantuneesta liikkuvuudesta ja voimasta.

  Minä en tähän asiaan tarvitse tieteellistä tutkimusta taakse, ihan omat käyttökokemukset riittävät."

  Oletko ikinä miettinyt, mistä olkapään paraneminen johtuu? Voisiko kyseessä olla kenties placebo? Vai kuvitteletko todella, että hologrammi toimii? Ymmärrän, että on ehkä vaikeaa ja kiusallista myöntää joutuneensa huijauksen uhriksi.

  VastaaPoista
 61. Kuule, Anonyymi. Minun olkapäätäni ei paranneta suggestoimalla. Siinä on operaatiossa kiristetty katkennutta jännettä sen verran, että normaali liikkuvuus on kovan työn takana. PB:n avulla olenkin saanut liikkuvuutta ilman hikistä ja aikaa vievää venyttelyä ja huoltoa.

  Minä en kuvittele mitään, minä tiedän, että hologrammi toimii minulla.

  VastaaPoista
 62. Anonyymi4/1/11 15:30

  Uskoa saa mihin haluaa. Power Balance ei kuitenkaan valitettavasti toimi. Vaikka itse PB:n toimitusjohtaja myöntäisi, että hologrammit on tilattu Kiinasta halvalla, eikä niihin sisälly mitään taikaa, sinä silti uskoisit Power Balanceen.
  Hyvin kuvaavaa on se, että poikkeuksetta sokkotesteissä PB on havaittu kusetukseksi.

  VastaaPoista
 63. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Huijaus%20tunnustettiin%20-%20rahat%20takaisin%20suomalaisille/art-1288360243068.html

  Että näin.

  VastaaPoista
 64. Rakkaat tammikuun kommentoijat, Anonyymi ja Mika. Lukekaapa Iltasanomien jutut vielä toistamiseen ja mikäli vain ymmärrätte englantia niin , myös minun linkitykseni.

  Tuotteella ei siis ole tieteellistä tutkimusta näyttää myyntiargumenttien taakse. Ja tämän takia se tuomitaan huijaukseksi. PB:tä ei olla koskaan markkinoitu tieteellisillä argumenteillä ja sen vaikutuksen on kerrottu olevan yksilöllistä. Ei minullakaan ole ollut mieletöntä vaikutusta tasapainoon tai suuresti voimaan, muuten kuin olkapään osalta. Mutta olkapään liikkuvuus parantuu huimasti, kun pidän siinä hologrammitarraa.

  Kuten jo aikaisemmin kerroin, en tarvitse kokemusteni taakse tieteellistä tutkimusta. Eihän sitä saa myöskään kiropraktikolta, osteopaatilta tai muiltakaan ei-länsimaalaisen lääketieteen hyväksymiltä hoitomenetelmiltä.

  Onhan tuotteilla 30 päivän palautusoikeus. Jos tuote ei miellytä tai toimi mainosten mukaan enää testaamisen jälkeen, niin se on helppo palauttaa. Kukaan ei minun tietääkseni pakota ketään ostamaan mitään. En minäkään osta ripsiväriä, jonka kerrotaan pidentävän ripsiä 78%, ja jätän sen ostamatta.

  VastaaPoista
 65. Anonyymi4/1/11 16:08

  Nora: "Kerroin aikaisemmin, että voin antaa mittaustuloksen olkapääni liikkuvuuden lisääntymisestä PB:n käytön johdosta. Tuskin kukaan kuitenkaan tililleni miljoonaa euroa laittaa, vaikka postaisin täällä mitä videoita, taulukoita, käyriä tai kuvia."

  Sami: "Viimeisin positiivinen kokemus Power Balancesta oli revähtäneen kylkilihaksen paranemisnopeutumisen huomattava parantuminen! Käytin hologrammia suoraan kipeän lihaksen päälle liimattuna."

  Voitko/voitteko osoittaa ja verrata käppyröin ja taulukoin kuinka olkapääsi liikkuvuus olisi lisääntynyt ilman tarraa? Tai kylkilihaksen parantuminen?

  Powerbalancen kotisivuilta:"The hologram in Power Balance is designed to resonate with and respond to the natural energy field of the body."
  Kuinka foliotarra mittaa juuri minun kehoni energiakentän taajuuden (jos sellaista edes on) jotta se voi resonoida sen mukaan ja vastata siihen? Vai onko jokaisen ihmisen energiakentän taajuus sama?

  Power balancen kotisivut:"The holograms are purchased and programmed in the USA".
  Kuinka foliota ohjelmoidaan? Sehän tarkoittaisi että siinä pitäisi olla mukana jonkin sortin elektroniikkaa, prosessoria jne. eikös?

  No joo...saahan jokainen pitää ranteessa mitä tahansa kuminauhoja ja liimailla tarroja kehoonsa jos se helpottaa. Onhan jossain sokkotesteissä todettu myös että kalkkitabletilla oli sama vaikutus särkylääkkeeseen kuin itse särkylääkkeellä, testihenkilö kun luuli saavansa särkylääkkeen ja odotti helpotusta kipuun pian tulevan... Valitettavasti mulla ei ole tähän lähdettä, luin sen jostain lehdestä aikaa sitten.

  Tilastotieteilijä-koodari.

  VastaaPoista
 66. Minä en ole tuotteen markkinoija tai valmistaja, miksi minun pitäisi tuottaa tietoa, jota ei valmistajakaan anna?

  Olen kirjoittanut aikaisemmin näin: Hologrammihan on 3D-malli tai kerrosrakenne, joka vaikuttaa aallonpituuksiin. Eikös värähtely ole aaltoliikettä? Ja värähtelyä on niin mekaanista kuin sähköistä ja aaltoliikkeeseen perustuvat myös valo ja ääni. Yleisin hologrammin muoto on optinen, jossa muutetaan valon aallonpituuksia "tuottamaan" eri värejä. Siksipä minun mielestä PB:n tapauksessa värähtelevä kappale on ihminen, jonka värähtelyn aallonpituuksia PB muuttaa.

  Ja myös näin: En minä tiedä minkälaista värähtelyä ihmisen keho lähettää. En yhtään tiedä millä aallonpituudella värähtely etenee.

  Eli hologrammi on tehty (programmed) sellaiseksi, että se reagoi erityisesti ihmisen kehon tuottamaan värähtelyyn. Miten, sitä en sen kummemmin tiedä. Mutta käsittääkseni mitkään aaltoliikkeeseen vaikuttavat kappaleet, eivät mittaa mitään, vaan reagoivat allonpituuksien kanssa, taittaen niitä.

  Tietääkseni metallikalvo hologrammin alla on vain osoittamassa paikkaa, jossa hologrammi on, ja näyttämässä tuotteen merkkiä, eikä sillä varsinaiseti ole mitään funktiota.

  VastaaPoista
 67. Anonyymi5/1/11 04:53

  Mielestäni viimeistään silloin, kun valmistaja myöntää tunnontuskissaan koko tuotteen olleen huijausta olisi kohtuullista, että lopettaisitte tuotteen markkinoinnin.

  VastaaPoista
 68. http://www.powerbalance.com/statement

  VastaaPoista
 69. Mikä ihme teitä ihmisiä vaivaa? Onko teillä vapaa-ajan ongelmia vai suhtaudutteko samalla maailmanpoliisimentaliteetilla kaikkiin markkinoilla oleviin tuotteisiin? Mikä tästä Power Balancesta tekee niin erilaisen tuotteen muihin verrattuna, että sitä vastaan pitää hyökätä? Mouhuatteko yhtälailla miljardin muun tuotteen/palvelun perään, jotka ei teidän mielestänne toimi?

  VastaaPoista
 70. Anonyymi5/1/11 10:15

  "Mikä ihme teitä ihmisiä vaivaa? Onko teillä vapaa-ajan ongelmia vai suhtaudutteko samalla maailmanpoliisimentaliteetilla kaikkiin markkinoilla oleviin tuotteisiin? Mikä tästä Power Balancesta tekee niin erilaisen tuotteen muihin verrattuna, että sitä vastaan pitää hyökätä? Mouhuatteko yhtälailla miljardin muun tuotteen/palvelun perään, jotka ei teidän mielestänne toimi?"

  Ensinnäkin PB on hyvä kohde, koska se on niin suosittu, sekä ollut paljon mediassa. Delfiinikivet tai bio-energinen polttoaineensäästäjä ovat jääneet PB:n varjoon.
  Toisekseen PB on hyvä kohde myös siksi, että se on niin räikeä huijaus.
  Kolmanneksi PB on otollinen kohda, koska eräät ihmiset edelleen puolustelevat sitä, jopa omilla nimillään ja kasvoillaan.
  En myöskään voi sietää typeryyttä, ja heikompien ihmisten huijaamista. Siksi saan mielihyvää, jos pystyn omilla teoillani edes hieman saamaan PB:lle negatiivista julkisuutta, ja vähentämään sen myyntiä. Olenkin muissa yhteyksissä pyrkinyt mahdollisimman paljon kyseenalaistamaan tätä tuotetta, ja ainakin muutama tuttava on jättänyt ostamatta tämän rannekkeen sen takia. Olen siis onnistunut tehtävässäni.

  VastaaPoista
 71. Sehän on kiva jos pelastat Suomen kansalaiset uhraamasta rahojaan. Voisit samalla laatia listan kaikesta muustakin mihin ei kannata rahojaan tuhlata?

  On teillä pienet huolenaiheet, ei voi muuta todeta.

  VastaaPoista
 72. Hyvä anonyymikommentoija (tai -kommentoijat), millä perusteella PB on räikeä huijaus?

  VastaaPoista
 73. Anonyymi5/1/11 10:57

  "Sehän on kiva jos pelastat Suomen kansalaiset uhraamasta rahojaan. Voisit samalla laatia listan kaikesta muustakin mihin ei kannata rahojaan tuhlata?

  On teillä pienet huolenaiheet, ei voi muuta todeta. "

  Ei, minä keskitys vain tähän powerbalanceen. Jo ihan senkin takia, että minusta on kiva kun teikäläiset ottaa lämpöä, eikä voi myöntää tulleensa koijatuksi.

  VastaaPoista
 74. Olet kyllä kova tyyppi, jos saat minut ottamaan heatia näistä keskusteluista. :D

  Teidän kanssa voisi vääntää näistä maailmantappiin eikä homma miksikään muutu. Mutta rajansa kaikella. Tämä keskustelu ei vie enää yhtään mihinkään, joten jatka sinä dissaamista ja minä jatkan käyttämistä. Ja muista pitää hauskaa...! Peace.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...