maanantaina, marraskuuta 08, 2010

Lisää herkkuja

Viime viikolla kirjoittelin herkullisesta chili con carnesta. Nyt on taas uusia herkkuja tullut tehtyä, nimittäin pizzaa, simpukoita, omenapannaria, intialaista settiä sisältäen pinaatti-juusto-paistosta ja kanaa tikka.

Pizzasta tuli todella rapeapohjainen, kun käytössä oli Weberin grilliin tarkoitettu pizzakivi. Tarjolla oli kahdenlaista pizza alkupalaksi ennen simpukoita: parmankinkku-rucola ja kolmen juuston pizza. Simpukat oli maustettu thaimaalaisittain, eli liemessä oli käytetty perinteisten mausteiden sijaan kookosmaitoa, chiliä, inkivääriä, valkosipulia, sipulia, limen lehtiä ja sitruunaruohoa. Päälle ripoteltiin vielä tuoretta korianteria. Jälkiruokana tässä setissä oli omenapannaria jätskin kanssa.



Seuraavan päivän illallinen oli intialaisen kettiön antimista. Alkupalaksi oli Coriander Co.:n pikkunaposteltavia pakkasesta. Uunissa niistä tuli oikein herkullisia ja raita sekä chilikastikkeet kruunasivat kokonaisuuden. Varsinaisena ruoka oli kanaa tikka ja juusto-pinaatti-paistosta raidan ja naan-leivän kera. Kanat menivät marinaadiin jo edellisenä iltana. Marinadissa oli chiliä, inkivääriä, valkosipulia, juustokuminaa, jauhettua korianteria, garam masalaa, suolaa ja tomaattipyreetä sekoitettuna jugurttiin. Kanat paistettiin uunissa grillitoiminnon alla ja sipulipedin päällä siten, että kuoresta tuli rapea ja sisällöstä suussasulava. Sipulit ja kanat tarjottiin salaattipediltä tuoreella korianterilla koristeltuna.

Pinaatti-juusto-paistokseen tuli sipulia, valkosipulia, garam masalaa ja juustokuminaa maustamaan pinaattia. Lisäsin myös oriental mixiä, josta tuli pieni häivähdys joulun makua kardemumman ja kanelin muodossa. En tiedä oliko onnistunut lisäys, mutta ei se huonoltakaan vaikuttanut. Kun mausteet ja pinaatit oli lämmenneet pannulla lisättiin kerma ja juusto. Tällä kertaa tuli kermaa vähän liikaa, joten rakenne oli hieman löysä.

Naan leipä oli yllättävän helppo valmistaa. Hiiva käymään ja jauhot sekaisin. Sitten voi ja hiivaseos jauhoihin ja vaivaten. Taikina nousi hienosti ja leipä paistui rapeaksi pizzakivellä. Päälle vielä voita, suolaa ja valkoosipulijauhetta, niin avot! Raita oli alunperin Santa Maria-mausteseoksesta, mutta jatkoin sitä lisäämällä juustokuminaa, suolaa, sokeria ja jauhettua korianteria sekä valkosipulia. Toimi!



Ps. Intialaiset ruuat maistuivat astetta maukkaammilta päivä jälkeen valmistuksen, niin ne mausteet vaan imeytyy säilytettäessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...