keskiviikkona, marraskuuta 24, 2010

Future Females 2nd Meet-up

Future Female on verkosto, jossa on mukana naisia, jotka ovat kiinnostuneet digitaalisen maailman mahdollisuuksista. Future Female on perustettu syyskuussa 2010, juttu perustamisesta.

Minä olin eilen mukana kuuntelemassa ja hiukan myös verkostoitumassa Future Femalen toisessa Meet-upissa. Tilaisuudessa oli kaksi vahvaa naista puhumassa yrittäjyydestään digimaailmassa: Helene Auramo (Zipipop) ja Ulla-Maaria Engeström (Thinglink). Helene kertoi perustamastaan sosiaalisen median konsultointiyrityksestä Zipipop, sekä muista sivuhankkeistaan, kuten Indiedays, Styleloving, Style the City ja Digitytöt. Ulla-Maaria Engeström taas kuvaili oman tuotteensa (kuvien linkitys) synnyttämisprosessia, jonka aikana syntyi myös matkatoimisto Nopsa Travels.

Oikein kiinnostavat puheet molemmilta. Kyllä molemmat saivat myön minun aivosoluni miettimään mitä minä haluaisin luoda ja missä minä haluaisin oikeasti olla mukana koko sydämelläni. Yrittäjyys, innovointi ja tekniikka katsotaan usein miesten jutuksi, mutta todellakin, miksei naiset voisi olla noissa asioissa yhtä hyviä tai joskus jopa parempia. Kaikki edellä mainitut vaativat myös panostusta ja tunnetta, omistautumista ja aikaa. Tärkeää puhujien mukaan on myös verkostoitua, puhua ihmisille, kysellä mielipiteitä, uskaltaa, unelmoida ja kehittää itseään.

Molemmat puhujat olivat todella omistautuneita asoilleen. He myös harrastivat omia projektejaan vahvasti. Minulle, jolle urheilu on tärkeää, olisi todella vaikea muuntautua yhtäkkiä täysin yrittäjyysmaailmaan, ellei yrittäjyyden kohteena olisi sitten jokin urheiluun liittyvä. Mutta haluaisinko harrastaa työtäni tai tehdä harrastuksesta työn, hieman epäilen.

Odotan jo innolla seuraavaa Future Femalen Meet-upia, vaikka en olekaan digitaalisen maailman alalla. Mutta eihän sitä tiedä, vaikka joskus siirtyisi sellaiselle alalle. Ainakin tulen tulevaisuudessa entistä enemmän käyttämään hyväkseni sosiaalista mediaa, juttelemaan ihmisten kanssa omista ideoista ja kertomaan muille puhujien hyvistä tuotteista, kuten Thinglink, jota jo itse testasin tämän jutun kuvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...