Siirry pääsisältöön

Future Females 2nd Meet-up

Future Female on verkosto, jossa on mukana naisia, jotka ovat kiinnostuneet digitaalisen maailman mahdollisuuksista. Future Female on perustettu syyskuussa 2010, juttu perustamisesta.

Minä olin eilen mukana kuuntelemassa ja hiukan myös verkostoitumassa Future Femalen toisessa Meet-upissa. Tilaisuudessa oli kaksi vahvaa naista puhumassa yrittäjyydestään digimaailmassa: Helene Auramo (Zipipop) ja Ulla-Maaria Engeström (Thinglink). Helene kertoi perustamastaan sosiaalisen median konsultointiyrityksestä Zipipop, sekä muista sivuhankkeistaan, kuten Indiedays, Styleloving, Style the City ja Digitytöt. Ulla-Maaria Engeström taas kuvaili oman tuotteensa (kuvien linkitys) synnyttämisprosessia, jonka aikana syntyi myös matkatoimisto Nopsa Travels.

Oikein kiinnostavat puheet molemmilta. Kyllä molemmat saivat myön minun aivosoluni miettimään mitä minä haluaisin luoda ja missä minä haluaisin oikeasti olla mukana koko sydämelläni. Yrittäjyys, innovointi ja tekniikka katsotaan usein miesten jutuksi, mutta todellakin, miksei naiset voisi olla noissa asioissa yhtä hyviä tai joskus jopa parempia. Kaikki edellä mainitut vaativat myös panostusta ja tunnetta, omistautumista ja aikaa. Tärkeää puhujien mukaan on myös verkostoitua, puhua ihmisille, kysellä mielipiteitä, uskaltaa, unelmoida ja kehittää itseään.

Molemmat puhujat olivat todella omistautuneita asoilleen. He myös harrastivat omia projektejaan vahvasti. Minulle, jolle urheilu on tärkeää, olisi todella vaikea muuntautua yhtäkkiä täysin yrittäjyysmaailmaan, ellei yrittäjyyden kohteena olisi sitten jokin urheiluun liittyvä. Mutta haluaisinko harrastaa työtäni tai tehdä harrastuksesta työn, hieman epäilen.

Odotan jo innolla seuraavaa Future Femalen Meet-upia, vaikka en olekaan digitaalisen maailman alalla. Mutta eihän sitä tiedä, vaikka joskus siirtyisi sellaiselle alalle. Ainakin tulen tulevaisuudessa entistä enemmän käyttämään hyväkseni sosiaalista mediaa, juttelemaan ihmisten kanssa omista ideoista ja kertomaan muille puhujien hyvistä tuotteista, kuten Thinglink, jota jo itse testasin tämän jutun kuvassa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

Pantteri

Tykkään ihan hulluna panttereista , siis salmiakkipanttereista, myös lumipantterit ovat todella hyviä. Ruotsissahan nämä karkit ovat nimellä Salta Katten. Ennen oli myös Pantteri-jäätelöä, joka oli aivan mielettömän hyvää. Enää tuotaherkkua ei löydy valitettavasti valikoimista. Eilen tuli puhetta, että mikäs eläin se pantteri oikein on. Ja wikipedia sen kertoo: Leopardi eli pantteri (Panthera pardus), englanniksi leopard. Tuo nimi tulee leijonan (leo) ja pantterin (panther) risteytyksestä . En tiedä onko se vain uskomus, mutta nimen perustana on, että leopardi on leijonan ja mustan pantterin risteytys. Joka tapauksessa kyseessä on pilkullinen kissaeläin, joka näyttää näin söpöltä pentuna. Voisin ottaa lemmikiksi. Pantteri viittää myös Pohjois-Amerikassa usein puumaan , englanniksi cougar. Puuma on vaaleaturkkinen kissaeläin, jolla ei ole täpliä. Etelä-Amerikassa pantterilla taas tarkoitetaan jaguaaria , englanniksi jaguar. Jaguaari on myös pilkullinen ja hyvin yhdennäköinen leopardin

Nora ja Sade - mikä pari

Kuusi vuotta ja paljon vettä on virrannut Karjaanjoessa. Niin minä, maailma kuin moni muu on muuttunut siinä samalla. Tällä hetkellä meidän kotia asustaa minun lisäksi Sade, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, joka muutti mun luokse lokakuussa 2020, kun olin ollut yksin 1,5kk Samin yllättävän poismenon jälkeen.   Meillä menee Saden kanssa mukavasti. Välillä haastetaan toisiamme, mutta pääasiassa ollaan onnellisia ja iloisia itsejämme. Kerron Sadesta ja meidän yhteisistä jutuista lisää toisessa postauksessa, koska ajattelin herätellä tämän blogin uudelleen henkiin. Kirjoittelen tätä ihan itseäni varten, mutta kaikki lukijat ovat myös erittäin tervetulleita. 😙   Toivotan sinulle ihanaa kesää ja ollaan kuulolla!  Sade chillaa