torstaina, marraskuuta 04, 2010

Valoa pimeyteen

Jos nyt kolmannella kerralla onnistuisi. Pari kertaa olen nohevana yrittänyt maalata vain yhden saman, mutta olen maalannut koko tekstin...

Asiaan. Syksy on pimeintä aikaa vuodessa, ainakin Etelä-Suomessa, kun lunta ei näy ja mustuutta on jo marraskuun alussakin kaksi kolmasosaa päivästä. Talvipäivän seisaukseenkin on vielä lähes pari kuukautta aikaa, joten tätä on vain kestettävä - tai tuotettava valoa muilla tavoin. Valo on myös hyväksi terveydelle: Adlux. Ja täältäkin lisää päivänvalosta.

Loimaannorppa esitteli omassa blogissaan kuulokkeet, joilla voi työntää valoa päähän. Muita vaihtoehtoja on kirkasvalolamppu, sarastuslamppu ja muut valaitusratkaisut.

Meillä kirkasvalo hoituu käyttövalaisimilla, joissa on täyden spektrin loisteputket. Loisteputket tuottavat kirkasta päivänvaloa oikealla lämpötilalla siten, että se vastaa auringon valoa. Meidän loisteputket löytyvät olkkarista.

Ja keittiöstä.


Loisteputkia ei valitettavasti saa ihan jokaisesta kaupasta. Meille ne on toimittanut Adlux Fagerhultin kuoriin. Aamuisin valot herättävät mukavasti, kun laittaa täyden setin päälle, meillähän on keittiö ja olohuone yhtä suurta tilaa. Illalla taas saa toisen annoksen esim. illallisen yhteydessä. Kesällä valoisaan aikaan ei muuten edes huomaa, että valaisimet on päällä, kun valo on aivan samanväristä kuin ulkoa työntyvä auringonvalo.

2 kommenttia:

  1. Oon ottanut omalla kohdallani järjen käteen ihan siitäkin syystä, että ei ole mitään syytä tehdä oloaan hankalemmaksi, jos sitä pystyy helpottamaan.
    Itselläni en ole huomannut vielä niin suuria mullistavia muutoksia mitä moni testaaja esim. Valkee.comia seuratessa tuntuu saaneen mutta tavoitteena onkin saada kaikki mahdollinen valo aivoihin - koska ei sitä koskaan liikaa ole sillä sijainnilla ollut. :)
    Kiinnostavaa ja varmasti hyvä myös tuo että kotivalaisimissa on kunnon luksit koska on tosi puuduttavaa talvella hiippailla hämärissä pitkin kotiaan kun tuntuu ettei pysty kunnolla heräämään, saatika että näkisi mitä aamun hesarissa lukee. :)

    VastaaPoista
  2. Hiljaa hyvää tulee, ainakin toivotaan niin! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...