maanantaina, marraskuuta 01, 2010

Herkkua Halloweeninä

Ihan vahingiossa tuli illallistettua Halloweeninä parin kaverin kanssa. Ja ihan vahingossa meidän kattauksemme on hyvinkin teemaan sopiva. Tarkoittaako tämä, että meillä voi illastaa vain Halloweeninä vai onko meillä aina Halloween? Ei sentään, mutta ensi kerralle tulee hankittua hieman eriväriset tabletit. :)



Tarjolla oli chili con carnea salaatin, guacalmolen, maustamattoman jugustin, ranch-kastikkeen, sweet chili-kastikkeen, cheddar-jalopenojen, mozzarellatikkujen ja tortillalastujen kera. Todella herkullista, vaikka itse sanonkin.





Chili con carne oli tehty naudan paistisuikaleista (800g, ulkopaisti), joka oli luomua. Lisäksi mukana oli 4 pientä luomusipulia ja 6 kynttä luomuvalkosipulia. Myös tomaattimurska (2prk) oli luomua kuten kolme chiliä. Laitoin myös Santa Marian chili con carne-mausteseoksen, jossa ei ole aromivahventeita, eli natriumglutamaattia (E621). Ja lopuksi Go Green kidney-papuja, luomua tottakai. Ensin lihat ruskeiksi pannulla, sitten sipulit joukkoon kuullottumaan. Lisätään vielä chilit ja tomaattimurska mausteseoksen kanssa ja annetaan kiehua hetken. Laitoin padan uuniin kolmeksi tunniksi hautumaan ensin 175C ja sitten 100C. Ihan hautumisen loppuvaiheilla lisäsin pavut lämpenemään. Lihat olivat suussasulavan pehmeitä ja maku oli pehmeän tulinen.

Guacalomen teen avokadoista, joihin on lisätty Santa Marian guacamole-mausteseos, ei E621. Avokadot olivat tällä kertaa niin ikään luomua. Ranch-kastike on myös Santa Marian mausteseos, jossa ei ole aromivahventeita. Sweet chili tuli mozzarellatikkujen ja cheddar-jalopenojen kanssa. Sinänsä ihan puhtaita tuotteita, vaikka vehnäjauho ei olekaan kovin hyväksi.

Tortillalastut olivat täysi fiasko. Maustetuissa ei ollut mitään ylimääräistä myrkkyä, mutta maustamattomissa oli E621-E630 maunvahventeet. Ei hyvä, en edes tajunnut katsoa, kun kuvittelin originaalien olevan vain suolattuja.

Jälkkäriksi oli raparperikakkua, jossa oli käytetty oman pihan raparpereja. Taikina oli tehty soija- ja quinoajauhoista, intiaanisokerista, luomukirnuvoista ja luomumunista. Maku oli todella makea ja hieman erikoinen, mutta maistuva. Raparperikakun kanssa oli tarjolla jäätelöä, jonka nimeä en kuollaksenikaan muista. Mutta mahdollisimman luonnonaineista tehtyä. Tästä lisää myöhemmin. :)

2 kommenttia:

  1. nami nami nam. tervetuloa mulle tohon pöytään :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...