tiistaina, joulukuuta 14, 2010

Herkkuja

Hieman aikaa sitten vietimme illalliskutsuja residenssissämme. Paikalla oli 7 henkilöä ja tarjolla oli Veneton (ITA) alueen tyyliin tehtyä ruokaa sekä herkullisia viinejä.

Tarjolla oli tervetuliaissnackiksi patonkia pestolla sekä oliivi- (tapenade) ja tomaattitahnalla kuohuviinin kera. Alkuruokana oli kasviksia ja vihanneksia eri tavoin tehtynä. Sieltä löytyi rosmariiniporkkanoita, keitettyä pinaattia ja papuja, rosmariiniperunoita, uunitomaatti-mozzarella-salaattia ja paistettua paprika-munakoiso-kesäkurpitsa-höystöä. Alkuruoan kanssa oli tarjolla valkoviiniä. Pääruokana oli rosmariinikanaa sipuli-purjo-pedillä vihersalaatin kera punaviinin siivittämänä. Ja kokonaisuuden kruunasi tuulihatut suklaakastikkeella sekä jäätelöt jälkiruokaviinin kera.

Viinit täydensivät ruokailun todella upeasti. Valitettavasti ruuista tai kattauksesta ei ehditty kuvia ottamaan, mutta tässä viinipullot jälkiruokaviiniä lukuunottamatta.



Rukan loman aikana alkoi tehdä mieli leipoa. Niinpä sunnuntai-iltana tuli pyöräytettyä korvapuusteja. Tein niin isoja ja mehukkaita kuin vain kykenin ja lopputulos näyttää tältä.

2 kommenttia:

  1. Rosmariinipottujen resepti ehdottomasti tänne! Samoin ne porkkanat. Nam! MinkkiP

    VastaaPoista
  2. S-postilla laitettu! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...