keskiviikkona, joulukuuta 29, 2010

Hyvä naiset

Tällä kertaa suomalaiset naiskirjailijat.


Hauskasti kuvaan tulleet kirjat olivat kaikki punaisilla kansilla, tai ainakin selkämyksillä.

Mutta kirjailijoihin. Sofi Oksanen on uuden polven kirjailija, joka kirjoittaa todella sujuvaa ja vaikuttavaa tekstiä. Olen lukenut häneltä Stalinin lehmät ja Puhdistuksen. Baby Jane pitää vielä lukea jossain vaiheessa.

Leena Lehtolaiselta olen lukenut lähes kaikki kirjat. Vain muutama uran alkuvaiheen teos on lukematta. Minne tytöt kadonneet on uusin Maria Kallio-sarjaan kuuluva dekkari. Kirja kertoo muslimiperheistä Suomessa. Satuin lukemaan kirjan huivipäiden keskellä Marokossa, joten tunnelma oli hyvin autenttinen. Kuten Maria Kallio-kirjat, myös monet muut Lehtolaisen kirjat ovat dekkareita. Lehtolaiselta on ilmestynyt joulun alla myös Taitoluistelun Lumo-niminen kirja, jossa kerrotaan kaikki taitoluistelusta. Selasin kirjaa vähän ennen joulua, mutta se on saatava luettavaksi kokonaan piakkoin. Leenan teksti on todella sujuvaa ja monipuolista, sitä on kiva lukea ja se ahmii lukijan helposti mukaansa.

Anja Snellmanin kirjoista olen itse asiassa lukenut vain tuon Lemmikkikaupan tytöt. Kirja on hyytävä tarina, joka on kirjoitettu todella realistisesti. Jatkossa pitää lukea muitakin Anjan kirjoja.

Joululahjapostauksessa oli esillä Riikka Pulkkisen kirja Totta. Riikka on myös uudemman polven kirjailijoita. Hänen esikoisteoksensa Raja oli hyvin mielenkiintoinen ja realistinen tarina. Totta-kirjaa on kehuttu vielä paremmaksi, joten yritän päästä mahdollisimman nopeasti sen kimppuun.

PS. kiitos MinkkiP:lle, joka on johdattanut minut kirjojen maailmaan ja jolta olen saanut niin hyviä vinkkejä kuin ihan fyysisiä niteitäkin!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...