Siirry pääsisältöön

Viimeisimmät kuulumiset

Ennen kuin päästään mun lupaamani lista loppuun, niin tässä viimeisimpiä kuulumisia.

Väsymys. Viittaan tässä myös jo mainitsemaani aiheeseen stressi ja ruoka. Lomaviikolla tuli nukuttua mukavasti, jopa 12h per yö. Silti unta olisi vielä riittänyt enempäänkin. Lomaviikon jälkeen palattiin taas 7-8 tunnin yöuniin ja nyt ollaan taas niin uuvuksissa. Uupumus aiheuttaa stressiä, jota nyt on muutenkin sekä töiden että vapaa-ajan joulukiireiden takia, joten ei olla ihan parhaimmassa terässä. Stressi taas aiheuttaa mielihaluja. Joten hysin syksyllä alkanut kropanmuokkaus on saanut kovan kolauksen. Lisääntynyt sokeri taas väsyttää lisää ja ollaan aikamoisessa kierteessä. Onneksi joulu on pian ja moni deadline ajoittuu vuoden loppuun. Ensi vuosi voidaan siis aloittaa (taas) totuttelemalla kroppaan tiukkaan ruokavalioon ja yrittämällä stressata vähemmän. Väsymyt nimittäin meni viime viikolla jopa siihen pisteeseen, ettei voinut treenata ja olo oli surkea. Kolmen tunnin iltaunet tasoitti tilanteen, mutta väliin jäi kahdet treenit ja kaikki kotijutut.

Harry Potter 7, Kuoleman Varjelukset Osa 1. Ollaan Äitin kanssa käyty katsomassa kaikki Harry Potter-elokuvat yhdessä, nyt tämä viimeisinkin. Olemme molemmat lukeneet kaikki kirjat, mutta valitettavasti tästä viimeisestä on jo vähän aikaa. Elokuva oli kuitenkin minusta paras koko HP-sarjassa. Koska kirja on jaettu kahteen elokuvaan, niin siinä oli todella paljon yksityiskohtia kirjasta. Tietenkin osassa oli oiottu ja jotain oli jätetty pois ja tapahtuuhan kaikki paljon nopeammin kuin kirjassa, mutta silti minusta oikein hyvä kuvaus. Kuten kirjassakin tässä oli eniten jännitystä ja draamaa. Hassuinta oli, että näyttelijät ovat kasvaneet jo todella aikuisiksi. MIehillä on partaa ja lihakset, naisilla tyttömäiset piirteet ovat muuttuneet naisellisiksi. Sarjaa seuraamattomille suosittelen perehtymistä aiheeseen ennen elokuvan näkemistä.

Villi Väinö,
Kosmos
, Le Bonk ja Teatteri. Lauantaina oli vuorossa tyttöjen ilta. Ilta lähti liikkeelle biitsiltä, josta lopulta lyöttäydyimme peliseuramme mukaan loppuillaksi. Ensin mauttomat mmehu-glögit Villi Wäinössä, sitten ruokaa Kosmoksessa, minulle alkuun juustokuorutettuja etanoita, pääruuaksi loimutettua nieriää mätikastikkeen ja nokkosrisoton kera ja lopuksi samppanjasorbettia. Oikein maukasta! Kosmos oli uusi tuttavuus minulle. Ja kuten tyyliin sopi, paikalla oli paljon hyvinkin taiteellisia ihmisiä, oli myös isoäiti lapsenlapsen kanssa, julkkiksia ja pyörähtiväthän tiernapojatkin laulamassa. Pöytäkaverit söivät suurimmaksi osaksi paikan erikoisuutta tartar-pihviä.

Ruokailun jälkeen syksyllä avattuun Le Bonkiin. Illan teema oli Balkan Fever. Eipä tarvinnut kovin kauan balalaikaa kuunnella ja ripaskaa tanssahdella ennekuin paikka vaihtui Teatteriin. Sen verran erikoinen oli musiikkitarjonta. Teatterissa musiikki oli hurjasti parempaa ja tanssilattia kutsui läpi illan. Hauskaa oli ja myöhään meni. Niin myöhään, että taksijonot olivat aivan liian pitkät, joten oli pakko etsiä bussi. Oikea bussi löytyikin kaverille, mutta oma reitti osoittauui hieman haasteelliseksi. Jouduin kävelemään pari kilsaa ennenkuin ensimmäinen taksi Espoosta löytyi ajamaan minut kotiin. Onneksi oli hyvin päällä ja talvikengät, eikä Espoossa tuullut ollenkaan niin paljon kuin Helsingissä.

Sunnuntaina tulikin lunta sitten kunnolla. Vaikka tunnin teki lumitöitä jo illalla, niin aamulla oli paikalla uusi satsi. Onneksi lumi on pumpulimaista pakkaslunta, joka on todella kevyttä. Lisääkin saa tulla, minä tykkään kyllä!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

Pantteri

Tykkään ihan hulluna panttereista , siis salmiakkipanttereista, myös lumipantterit ovat todella hyviä. Ruotsissahan nämä karkit ovat nimellä Salta Katten. Ennen oli myös Pantteri-jäätelöä, joka oli aivan mielettömän hyvää. Enää tuotaherkkua ei löydy valitettavasti valikoimista. Eilen tuli puhetta, että mikäs eläin se pantteri oikein on. Ja wikipedia sen kertoo: Leopardi eli pantteri (Panthera pardus), englanniksi leopard. Tuo nimi tulee leijonan (leo) ja pantterin (panther) risteytyksestä . En tiedä onko se vain uskomus, mutta nimen perustana on, että leopardi on leijonan ja mustan pantterin risteytys. Joka tapauksessa kyseessä on pilkullinen kissaeläin, joka näyttää näin söpöltä pentuna. Voisin ottaa lemmikiksi. Pantteri viittää myös Pohjois-Amerikassa usein puumaan , englanniksi cougar. Puuma on vaaleaturkkinen kissaeläin, jolla ei ole täpliä. Etelä-Amerikassa pantterilla taas tarkoitetaan jaguaaria , englanniksi jaguar. Jaguaari on myös pilkullinen ja hyvin yhdennäköinen leopardin

Nora ja Sade - mikä pari

Kuusi vuotta ja paljon vettä on virrannut Karjaanjoessa. Niin minä, maailma kuin moni muu on muuttunut siinä samalla. Tällä hetkellä meidän kotia asustaa minun lisäksi Sade, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, joka muutti mun luokse lokakuussa 2020, kun olin ollut yksin 1,5kk Samin yllättävän poismenon jälkeen.   Meillä menee Saden kanssa mukavasti. Välillä haastetaan toisiamme, mutta pääasiassa ollaan onnellisia ja iloisia itsejämme. Kerron Sadesta ja meidän yhteisistä jutuista lisää toisessa postauksessa, koska ajattelin herätellä tämän blogin uudelleen henkiin. Kirjoittelen tätä ihan itseäni varten, mutta kaikki lukijat ovat myös erittäin tervetulleita. 😙   Toivotan sinulle ihanaa kesää ja ollaan kuulolla!  Sade chillaa