tiistaina, joulukuuta 21, 2010

Jotain rajaa

Hesarissa on juttu otsikolla "Ysiluokkalaiset listasivat epäsuosioon johtavat teinin tyylirikot" Apua, ei ole helppoa olla teini!

Kaikki on tarkkaan rajoitettu, mitä saa pukea päälle, mitä harrastaa, mitä musiikkia kuunnella ja mitä ajatella. Ei minusta 1990-luvun KArkkilassa ollut ihan noin tiukkaa, vaikka kyllähän sielläkin nuoret luokiteltiin ja oli melkoisesti koulukiusausta. Itse oli sen verran oman tien kulkija, ettei juuri välittänyt muiden mielipiteistä, vaan teki minkä parhaaksi näki ja yritti olla mahdollisimman tasapuolinen kaikille muille.

Vielä hirveämpää olisi ollut, jos tuossa listassa olisi ollut, että hyvä koulumenestys on tyylirikko, tai että ei saa olla köyhät vanhemmat. Pohjois-Tapiolan koululaisilla ei tosin sellaisia taida ollakaan. Tuon listan perusteella ymmärtää k yllä, että teinin elämä on rankkaa ja sitä pitää jotenkin purkaa. Mutta mistä tulevat noin rajoittuneet mielipiteet ja kapea maailmankatsomus? Luulisi, että suomalaisilla olisi hyvät näköalapaikat läpi maailman ja täällä ymmärrettäisiin, että asiat ovat oikeasti hyvin ja tuon hyvän takana on juuri mielipiteiden vapaus, laaja valikoima kaikkea ja oikeus olla oma itsensä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...