tiistaina, joulukuuta 21, 2010

Tyylin hakemista

Vuosien myötä olen tullut yhä kiinnostuneemmaksi tyylistä ja vähän muodistakin. Myös sisustaminen ja ruokajutut kiinnostavat yhä enemmän. Jo jonkin aikaa olen siis etsiskellyt ja hakenut omaa tyyliäni ja yrittänyt löytää niitä omia juttuja. Apuna minulla on ollut jo muutaman vuoden MinkkiP ja Tea, joiden kaapeista ja vaatehuoneista on päätynyt useampi asuste omaan garderoobiin. Samalla he ovat spekanneet, että mikä sopii minulle tyyliltä ja mallilta.

Käytän paljon käytännöllisiä ja mukavia vaatteita. Tykkään huiveista ja joskus käytän isoja kaulakoruja. Haluaisin yleensä pukeutua hieman asiallisemmin ja tyylikkäämmin kuin mitä nyt pukeudun. Valitsen kuitenkin vaatteet yleensä vasta aamulla ja silloin mukavuus, helppous ja lämpö ovat pääroolissa. Esimerkiksi tänään minulla on päällä trikoopaita (Global Sport), lämmin liivi (Puma), farkut (Vero Moda, kirppislöytö) ja koristeena kaulaliina (Tie Rack). Kengät (Merrel) ovat myös mukavat talveen. Siäsllä kuitenkin työkengät (Jalas).


Vaatteet ovat minusta usein liian kalliita. Haluaisin tehdä vaatteita enemmän itse, mutta aika on vähissä. Haluaisin myös käyttää enemmän hameita, mutta sopivia on vaikea löytää. Tällä hetkellä suosikkivaatteet ovat joko farkut tai legginsit ja tunikat. Yritän löytää uusia ideoita ja tyylejä myös lehdistä. MeNaiset luen joka viikko ja silloin tällöin Elleä, Trendiä, Gloriaa, Annaa ja muita naistenlehtiä. Silti tuntuu, että omalla vaatehyllyllä ollessani ideat katoavat ja päädyn aina samoihin kuteisiin. Ja vaatekaupassa on vain kaikkea muuta kuin mitä mielikuvissa. Juhlatilaisuudet ovat erikseen. Niihin tykkään panostaa. Juhlatilaisuuksia on vain todella harvoin, poikkeuksena tämä syksy, milloin paljettikorkkarit ovat olleet jo monta kertaa jalassa.

Vaatteiden ostajana olen surkea. Yleensä menen kauppaan ajatuksella, että nyt ostan bisnees-tyyppistä ja enemmän töihin sopivaa tyylikästä vaatetta. Silti kotiin kantautuu pääosin sporttivaatetta. Tässäkin taustalla on usein hinta. Sporttivaatteelle annan enemmän arvoa ja olen niistä valmis maksamaan enemmän, sillä näen paremmin niiden tekniset ominaisuudet kuin työvaatteen ulkoisen arvon. Viime aikoina olen jo osannut hieman paremmin tehdä valikoituja päätöksiä kokonaisuutta silmällä pitäen. Mutta harvassa ne kerrat silti ovat, vielä.

Entä sisustus ja ruoka. Rakastan ruuanlaitto ja syömistä. Tykkään yksinkertaisesta sisustuksesta ja kaikesta ruuasta. Melko helppoa. :) Tai ainakin niin voisi ajatella. Sisustuksessa haluaisin kuitenkin käyttää enemmän yksityiskohtia ja vaihdella värejä ajankohtien mukaan. Tämän hetkinen kotimme sallii sen kyllä, mutta mitään ei ole tapahtunut. Nytkään ei ole yhden yhtä joulukoristetta esillä. Ehkä kotona tulee vietettyä liian vähän aikaa, kun siihen ei ehdi kunnolla panostaa. Ruokapuolella taas mennään liian usein ajanpuutteen vuoksi helpoimman kautta. Helppous taas aiheuttaa monesti tuttuja ruokia ja samoja makuja kuin aina. Minulla on miljoonia reseptejä ruokakirjoissa ja lehdistä, suurin osa niistä kyllä odottaa vielä mapitusta ja katergorisointi, mutta käytän hyvin hyvin harvoja. Ja usein etsin nopeuden ja helppouden takia reseptin netistä. Tähän tulisi saada muutos. Haluaisisin tietokoneelle tai verrkkoon tietokannan, johon voisin skannata mieluisimmat reseptini ja hakea niitä sieltä helposti. Tai ehkä pitäisi ottaa mallia kaverilta, joka etenee kokkauskirjaa sivu kerrallaan.

Kaikissa tyyliasioissa minua vaivaa ajan- ja luovuudenpuute. Aikaa saa toki panostettua sille, mille itse halua, mutta miten saisi lisää luovuutta tai puristettua itsestään sitä luovuutta, joka siellä piileksii. Uskon nimittäin, että minulla sitä siellä on, vaikka se ei jokapäiväisessä elämässä näykään.


Koska oma luovuus ja kekseliäisyys tuntuu olevan usein hukassa ja vaatekaapissakin "vääriä" vaatteita, niin otin seurantaan pari suomalaista tyyliblogia. Niitä löytää helposti Indiedaysin sivuilta, jonne on koottu useamman bloggaajan joukko yhteen. Katsotaan, jos sieltä löytyisi uutta ideaa ja minäkin siitä innostuneena alan tehdä enemmän itse vaatteita, kuvata niitä ja esitellä teille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...