tiistaina, joulukuuta 21, 2010

Keskustelua

Kutsuin Marraskuun alussa kaikki testaamaan PB:tä messuille. Tämä lyhyt ja hyvin vähäsisältöinen postaus aiheuttikin keskusteluryöpyn blogissani. Anonyymit ihmiset kritisoivat minua tuotteen markkinoinnista ja arvostelivat kovaan sävyyn hyväuskoiseksi hölmöksi. Kommentteja postaukseen on tähän mennessä tullut jopa 51. Postaus on linkitetty myös Tiede-lehden keskustelupalstalle seuraavin saatesanoin: "Näköjään diplomi-insinööreilläkään ei riitä luonnontieteellinen koulutus".

Keskustelu on minusta huvittava. Minä olen omien kokemusten ja oman tieteellisen ymmärryksen perusteella suositellut muille ihmisille tuotteen testausta, koska minulla on hyviä omia kokemuksia. Mutta tämä on joillekin maailmanpelastajille liikaa. Heistä koko tuote on huijausta, koska eivät ole saaneet valmistajalta tarkkaa teknistä selitystä tuotteen toiminnalle. Heidän mukaansa ainoa vaikuttava tekijä on lumevaikutus. Heillä ei ole käytännön kokemusta tuotteesta, eivätkä he ole tuotetta testanneet. Minusta jo lähtökohta väittelylle on ollut aika hatara.

Minä olen kirjoittanut tätä blogia yli neljä vuotta ja minun valintani on ollut olla esillä omana itsenäni. Harkitsen hyvin tarkkaan mitä kirjoitan ja kirjoitan vain omalla kokemuksella hankituista mielipiteistäni. Voi hyvin olla, että mielipiteet muuttuvat ajan myötä, mutta silloin niille täytyy olla jokin peruste. Jos luette tuota kommentointia, niin muut kuin minä ja mieheni eivät siellä omalla nimellään kommentoi. Se on minusta jokaisen oma valinta, mutta minusta on asiatonta julkisesti, esim. linkittämällä eteenpäin, lähteä mollaamaan niitä, jotka ovat esillä omana itsenään. Sinänsä sillä ei ole mitään väliä, sillä kuten sanottua olen omien mielipiteitteni takana 100%, mutta luulisi ihmisillä sentään jonkinlainen kansalaismoraali vaikuttavan takaraivossa...

Villin keskustelun innoittamana tsekkasin myös blogini tilastoja. Jännää oli, että top 10 hakusanan joukossa ei ollut esim. kyseistä tuotetta, koska sitä on haettu blogistani vain kerran, vaan sieltä löytyivät hakutermit "noran blog skiexpo", "noran blogi diplomi-insinööri", "noran blog skiexpoon" ja "noran skiexpoon". Jokaista näitä oli haettu noin kymmenen kertaa, mikä tarkoittaa, että varsinaista tuotetta ei oltu haettu, vaan nimenomaan tuota keskustelua. Hassua! Keskustelu lisäsi toki myös kävijöitä blogissani. Mutta ei loppuviimein hirveästi, juttua on luettu kaikenkaikkiaan 378 kertaa, suurin osa noin viikon aikana. Keskustelu siis maksimissaan tuplasi blogin kävijämäärän huippupäivinä. Keskustelun lukijat eivät ole silti vierailleet muuten blogissani, sillä tuolle sivulle tulleet, ovat myös poistuneet samalta sivulta. Harmi.

Nyt keskustelu on hiipunut PB-postauksen suhteen. Ehkä jonakin päivänä aiheutan vastaavanlaisen keskutelun jollain muulla aiheella. Kyllähän se pistää miettimään, että ja pohtimaan asioita laajemmalla näkökulmalla ja antaa myös osviittaa kuinka erilaisia ihmisiä maailma päällään kantaa.

PS: Tiede-lehden keskusteluissa ajatellaan ja ihmetellään myös näin:
"Ei kaikilla ole edellytyksiä luonnontieteelliseen koulutukseen, eikä asioiden ymmärtämiseen, heistä tulee mm. urheilijoita."
"Näköjään joistakin tulee insinöörejä ja urheilijoita."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...