maanantaina, joulukuuta 27, 2010

Joulu meni jo

Joulu se mennä hupsahti ohi ihan sujahtaen. Eipä tuossa vapaapäiviäkään ollut kuin kolme. Lisää olis kaivannut, jo ihan nukkumisen vuoksi, saati sitten kaiken hauskan lisäämiseksi.

Jouluaaton keli oli rapsakka. Pakkasta oli täällä pääkaupunkiseudullakin -25C. Mutta sekös teki kelistä kauniin. Aurinko paistoi ja paljasti puhtaat talven värit, sinisen ja valkoisen.

Vihreän

Aurinko


Jouluruoka maistui hyvin. Tarjolla oli alkupalaksi lohitartaria, siikaa, savulohta, graavilohta, porocarpacciota, kotijuustoa ja paljon muita herkkuja. Varsinasiin jouluruokiin kuuluivat maksa-, lanttu-, peruna- ja bataattilaatikko, kinkku ja rosolli. Jälkiruokana oli vadelmajäädykettä ja glögi-juustokakkua. Harmi ettei yhtään kuvaa tullut otettua joulupöydästä tai muistakaan ruuista. Kuvaan sen sijaan pääsivät suklaat, joita tuli nautittua ihan liikaa, vaikka en niistä oikeastaan tykkääkään.


Äiti oli pistänyt esille joulua parhaimmillaan. Oli kynttilöitä, lyhtyjä, tonttuja, poroja, kaikkea kaunista mitä jouluna voikaan ajatella. Takapiha näytti tältä:

"Lumiset" oksat sisällä.

Joulukuusi

Kaikkea
Mitenkään jouluun liittymättä, mutta joulunaikaan kuvattuna, meillä on harvinaisesti kaikissa kolmessa orkideassa yhtä aikaa kukkia. Kuinka kauniita ne ovatkaan, vaikki vähän erilaisia.

3 kommenttia:

 1. Oi, kun kauniit nuo orkideat ja antavat väriä vuoden pimeimpään aikaan. Mukavaa Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 2. Joo orkideat näyttää kyllä tosi kauniilta munkin mielestä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Anne ja Jaanaba!
  Oikein ihanaa alkavaa vuotta myös teille!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...