sunnuntaina, tammikuuta 16, 2011

Italia playing


Kuvassa Mikko Esko passaa Modenan paidassa Latinaa vastaan sunnuntaina 16. tammikuuta. Kävipä mukavasti, kun satuin olemaan juuri konferenssin tauolla hotellihuoneessa, ja Raisport1 tarjosi telkkarista suomalaisviihdettä. :)

Italiassahan lentopallo on todella suosittua. Italian Serie A:ta pidetään maailman kovimpana lentopalloliigana. Eikä suotta. Eilen tuli tv:stä naisten peli ja miesten peli. Myös muilla reissuilla olen viihdyttänyt itseäni Raisportin lentopallotarjonnalla, joten on perusteluita itselläkin todeta tason olevan huima. Liigassahan pelaa myös useampi suomalainen. Mikon lisäksi Forlissa on Matti Oivanen ja Monzassa Kosti Shumov.

Naisissa ei tällä hetkellä ole valitettavasti suomalaisedustusta, kun Saara Esko on äitiyslomalla pikku-Leon kanssa ja Riikka Lehtonen pelaa Azerbaizanissa.

Mikä sitten on erona suomalaiseen lentopallon mestaruussarjaan, ainakin suoritusvarmuus sekä miehillä että naisilla. Syöttö on myös molemmilla kova. Naisilla on uskomattomia puolustuksia ja miehillä hienoja torjuntoja. Molemmissa ollaan käsittämättömän korkealla ja pallo liikkuu todella kovaa. Tuuletuksetkin ovat esimerkillisen näyttäviä. Italiassa lentopallo on todellista työtä, jota tekevät oikeat urheilijat.

Myös faneista voisi ottaa mallia. Normaalisti sekä miesten että naisten peleissä on noin 2000 katsojaa. joukkueilla on omat faniryhmät, jotka pitävät huolta tunnelmasta ja äänestä peleissä. Fanit tulevat juttelemaan pelaajille ja kutsuvat heitä syömään kotiinsa. Ja mikä on suurin ero suomalaisiin katsojiin, Italiassa katsojat ovat kaiken ikäisiä, jopa enemmän nuoria, kun Suomessa monessa lentopallopyhätössä keksi-ikä huitelee paikkeilla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...