maanantaina, tammikuuta 10, 2011

Ei oikea suunta

Löysin Blogilistalta tällaisen postauksen, "Natriumglutamaatin poisto lisäsi suolan käyttöä". Eihän sen näin pitänyt mennä. Jos poistetaan myrkkyjä ruuasta, niin ei niitä saa korvata toisella.

Ikävää, että juuri kouluissa on menty tuohon suolan lisäämiseen. Suolahan on tarpeellista, että neste imeytyy, mutta ei sitä saa liikaa nauttia. Tuntuu, että meidän työpaikan ruokalassa on jätetty viimeinenkin maku pois. Erilaisia maustekastikkeita kyllä löytyy tuomaan jotain potkua ruokaan, mutta se ei ole sama asia. En minä halua, että kaikki ruoka maistuu samalle, jos joka päivä siihen pitää lisätä Tabascoa tai pippuria.

Sitä paitsi jotkut mausteet tarvitsevat kuumennuksen, tällainen on esimerkiksi paprikajauhe. Sen aromit pääsevät valloilleen vasta, kun sitä on kuumennettu. Mausteiden käyttäminen on varmasti haasteellista suurkeittiössä, jossa ruokaa tehdään sadoille ihmisille. Eivät kaikki tietenkään tykkää samasta, mutta voisi ruuassa maistua edes sen raaka-aineet. Ja kyllähän kokkikoulussa on pitänyt opettaa, että mikä mauste vahvistaa mitäkin ruokalajia. Vai ovatko maustet niin kalliita, ettei niitä voi käyttää suurkeittiöissä?

Meillä kotona käytetään mausteina tuoreita yrttejä, aitoja maustekasveja ja kuivattuja mausteita. Suolana on Himalajan vuorisuola, mutta sitä käytetään vain tarvittaessa. Aidot mausteet tuovat paremman ja täyteläisemmän maun. Lisäksi oikeasti maistuva ruoka vie nälän nopeammin ja sitä ei tarvitse syödä tolkuttomia määriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...