Siirry pääsisältöön

Ei oikea suunta

Löysin Blogilistalta tällaisen postauksen, "Natriumglutamaatin poisto lisäsi suolan käyttöä". Eihän sen näin pitänyt mennä. Jos poistetaan myrkkyjä ruuasta, niin ei niitä saa korvata toisella.

Ikävää, että juuri kouluissa on menty tuohon suolan lisäämiseen. Suolahan on tarpeellista, että neste imeytyy, mutta ei sitä saa liikaa nauttia. Tuntuu, että meidän työpaikan ruokalassa on jätetty viimeinenkin maku pois. Erilaisia maustekastikkeita kyllä löytyy tuomaan jotain potkua ruokaan, mutta se ei ole sama asia. En minä halua, että kaikki ruoka maistuu samalle, jos joka päivä siihen pitää lisätä Tabascoa tai pippuria.

Sitä paitsi jotkut mausteet tarvitsevat kuumennuksen, tällainen on esimerkiksi paprikajauhe. Sen aromit pääsevät valloilleen vasta, kun sitä on kuumennettu. Mausteiden käyttäminen on varmasti haasteellista suurkeittiössä, jossa ruokaa tehdään sadoille ihmisille. Eivät kaikki tietenkään tykkää samasta, mutta voisi ruuassa maistua edes sen raaka-aineet. Ja kyllähän kokkikoulussa on pitänyt opettaa, että mikä mauste vahvistaa mitäkin ruokalajia. Vai ovatko maustet niin kalliita, ettei niitä voi käyttää suurkeittiöissä?

Meillä kotona käytetään mausteina tuoreita yrttejä, aitoja maustekasveja ja kuivattuja mausteita. Suolana on Himalajan vuorisuola, mutta sitä käytetään vain tarvittaessa. Aidot mausteet tuovat paremman ja täyteläisemmän maun. Lisäksi oikeasti maistuva ruoka vie nälän nopeammin ja sitä ei tarvitse syödä tolkuttomia määriä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

:)

Olipa isoja banaaneja kaupassa. Pakkohan niitä oli ostaa. :) Ovat vielä Reilun Kaupan banaaneja. :) Eivät edes mahtuneet omaan kiikkuunsa, vaan putosivat appelsiinien päälle. Jaffa-appelsiinit ovat muuten ihan älyttömän hyviä, todella mehukkaita. Vaikka kuvasta ei uskoisi, niin appelsiinit ovat ihan normaalikokoisia, eli vähän tennispalloja suurempia. :) S-kaupasta nämäkin herkut... :)

Erinomainen käsivoide ja muutenkin kuivan ihon pelastaja

Kovilla pakkasilla tuppaa kädet kuivumaan. Kasien kuivuessa myös kynnet hapertuu. Pitkän etsinnän jälkeen olen viimein löytänyt hyvän käsivoiteen. Se on Foreverin Aloe Propolis Creme . Voide sisältää aloeveraa, propolista eli mehiläisvahaa ja kamomillauutetta. Tuote ei sisällä ollenkaan vettä. Voide toimii hyvin niin kuiville käsille, jaloille kuin muillekin kuiville alueille. Sami sai melkoiset fros bitet poskiin, mutta rasvasi välittömästi sisälle päästyään propoliksella ja nyt ei ole enää mitään jälkiä. Minulla taas jalat kuivuvat ihan älyttömästi hikoillessa monoissa, pelikengissä ja tallustellessa biitsikentällä. Propolis-voiteella ne saan nopeasti pehmeiksi. Voide imeytyy erittäin nopeasti, eikä jätä tahmaista pintaa. Tuoksu on todella mieto ja voidetta on helppo levittää, vaikka se on melko paksua. Matkoilla ja aina käsilaukussa pidän L'Occitanen käsivoidetta , matkaversiona. Tämä käsivoide toimii myös hyvin. Se on paksua ja kosteuttaa kädet mukavasti. Imeytyminen voisi olla