lauantaina, tammikuuta 08, 2011

Kengät kondikseen

Olin housuostoksilla, kun eteen tulivat ihanat nilkkurit, Vagabondin Missyt (kuvia tulossa myöhemmin) ja vielä puoleen hintaan. Myyjä suositteli ennen käyttöönottoa kengille käsittelyä, jossa ensin laitetaan voide ja sen jälkeen kosteussuoja. Niinpä kenkien mukaan tarttui myös hoitoaineet, kun en muistanut löytyykö kotoa vastaavia.

Kotona kaivoin kaapista esiin kenkien hoitoaineet ja löytyihän sieltä ihan samanlainen voidetuubi, mutta kosteussuoja oli vanhempi versio, jossa ei oltu käytetty vielä nanopartikkeleita, eikä se soveltunut kuin nahalle. Uusien kenkien hoitotarpeen myötä käsittelin myös kaikki muut nahkakenkäni tuplasetillä ja muut pelkällä kosteussuojalla. Ja kun vauhtiin pääsin, niin mukaan tulivat myös Samin kenkiä.


Siis ensin voiteen levitys harjalla tai pehmeällä kankaalla, kuivaus noin 15min, harjaus/kiillotus ja lopuksi kosteussuojan suihkutus ja kuivaus n.30min. Valkoisille väritöntä (Woly Perfect Gel), ruskeille ruskeaa (Softcare) ja mustille mustaa (Woly Fashion Leather Cream). Onneksi tuli harjoiteltua kenkien huoltamista armeijassa, niin homma hoitui leikiten. Sitä en vain tiedä, että miksi en ole tehnyt useammin tätä hommaa, koska se pidentää selvästi kenkien ikää ja saa vanhankin näyttämään melkein uusilta.

Tässä koko huoltotehtaan saldo, ylemmän kuvan etualalla uudet nilkkurit.Uudet nilkkurit eivät olleen täysin tuore päähänpisto, sillä vanhat olivat jo melko käytetyn näköiset. Eikä ihme, koska onhan niitä käytettykin. Ne ovat ainakin kolme vuotta vanhat, niillä on tallustettu ja ajettu useampi kilometri, tanssittu ripaskaa ja vaikka mitä. Nilkkurit ovat juuri sopivan korkuiset arkiseen käyttöön ja istuvat hyvin jalkaan. Huollon yhteydessä sain vanhatkin näyttämään roimasti paremmilta kuin tässä kuvassa, joten nyt minulla on kahdet käyttökelpoiset nilkkurit. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...