Pizzakiveä on testattu jo useampi kerta, eikä se ole pettänyt odotuksia. Tykkään tosi paljon ohuesta pohjasta, joka on rapea, pizzakivellä ei voi epäonnistua sen suhteen.
Uudenvuoden juhlien ruokatarjonnasta jäi yli sopivasti aineksia pizzoihin. Pohjaksi tein ruispohjan:
3dl ruisjauhoa
1dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl suolaa
½dl oliiviöljyä
1dl vettä
Ensin sekoitetaan kuivat aineet keskenään, sen jälkeen nesteet kaadetaan kuivien aineden keskelle tehtyyn koloon ja sekoitetaan.
Ja kaikkiin samanlaisen tomaattikastikkeen:
1tlk tomaattimurskaa
1 valkosipuli
2 sipulia
valkosipulijauhetta
paprikajauhetta
suolaa
pippuria
yrttejä
chiliä
sokeria
Kuullota sipulit ja lisää tomaattimurska. Lisää mausteet oman maun mukaan ja anna kiehua pari minuuttia.
Edellämainittujen pohjien päälle tein kolme erilaista settiä. Kaikkiin tuli päälijuustoksi Pirkan Emmental-Mozzarella-sekoitus.
1. jauheliha, Naga Jolokia, paprika
2. jauheliha, Vampyree, tomaatti
3. 4(/5) juustoa: gouda, Aura, valkohome ja päälijuustosekoitus
Paistoin pizzoja niin kuumassa kuin meidän uunista lähti, eli 275C, 7min.
Päälle ripottelin Santa Marian pizzamaustetta, jossa on kuivattuja yrttejä.
Uudenvuoden juhlien ruokatarjonnasta jäi yli sopivasti aineksia pizzoihin. Pohjaksi tein ruispohjan:
3dl ruisjauhoa
1dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl suolaa
½dl oliiviöljyä
1dl vettä
Ensin sekoitetaan kuivat aineet keskenään, sen jälkeen nesteet kaadetaan kuivien aineden keskelle tehtyyn koloon ja sekoitetaan.
Ja kaikkiin samanlaisen tomaattikastikkeen:
1tlk tomaattimurskaa
1 valkosipuli
2 sipulia
valkosipulijauhetta
paprikajauhetta
suolaa
pippuria
yrttejä
chiliä
sokeria
Kuullota sipulit ja lisää tomaattimurska. Lisää mausteet oman maun mukaan ja anna kiehua pari minuuttia.
Edellämainittujen pohjien päälle tein kolme erilaista settiä. Kaikkiin tuli päälijuustoksi Pirkan Emmental-Mozzarella-sekoitus.
1. jauheliha, Naga Jolokia, paprika
2. jauheliha, Vampyree, tomaatti
3. 4(/5) juustoa: gouda, Aura, valkohome ja päälijuustosekoitus
Paistoin pizzoja niin kuumassa kuin meidän uunista lähti, eli 275C, 7min.
Päälle ripottelin Santa Marian pizzamaustetta, jossa on kuivattuja yrttejä.
nam! tääläkin tehdään pizzaa :)
VastaaPoistaHei Nora,
VastaaPoistahuusit putiikissani Guessin kaulakorun. Ottaisitko minuun yhteytta sahkopostitse. Kiitos :))
dabsfamily@gmail.com
Jeejee, pizza on herkkua.
VastaaPoistaEilen tuli taas yksi pizza paistettua, ruispohja+poro, paremesan, paprika. Hyvää oli!
No morjens! Etsin googlesta ruispohjapizzan ohjetta ja tänne sun blogiin sit heitti. Hihii,taidan kokeilla sun ohjeella. Terkkuja kovasti! Toivottavasti joskus taas nähtäiskin! :) t. Maari
VastaaPoistaMahtavaa Maari! Testaa ihmeessä.
VastaaPoistaPitää kyllä nähdä, ens Tampereen reissusta Ilmoittelen sulle ekana. :)