Siirry pääsisältöön

Hyvää pizzaa

Pizzakiveä on testattu jo useampi kerta, eikä se ole pettänyt odotuksia. Tykkään tosi paljon ohuesta pohjasta, joka on rapea, pizzakivellä ei voi epäonnistua sen suhteen.

Uudenvuoden juhlien ruokatarjonnasta jäi yli sopivasti aineksia pizzoihin. Pohjaksi tein ruispohjan:
3dl ruisjauhoa
1dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl suolaa
½dl oliiviöljyä
1dl vettä
Ensin sekoitetaan kuivat aineet keskenään, sen jälkeen nesteet kaadetaan kuivien aineden keskelle tehtyyn koloon ja sekoitetaan.

Ja kaikkiin samanlaisen tomaattikastikkeen:
1tlk tomaattimurskaa
1 valkosipuli
2 sipulia
valkosipulijauhetta
paprikajauhetta
suolaa
pippuria
yrttejä
chiliä
sokeria
Kuullota sipulit ja lisää tomaattimurska. Lisää mausteet oman maun mukaan ja anna kiehua pari minuuttia.

Edellämainittujen pohjien päälle tein kolme erilaista settiä. Kaikkiin tuli päälijuustoksi Pirkan Emmental-Mozzarella-sekoitus.
1. jauheliha, Naga Jolokia, paprika
2. jauheliha, Vampyree, tomaatti
3. 4(/5) juustoa: gouda, Aura, valkohome ja päälijuustosekoitus

Paistoin pizzoja niin kuumassa kuin meidän uunista lähti, eli 275C, 7min.

Päälle ripottelin Santa Marian pizzamaustetta, jossa on kuivattuja yrttejä.

Kommentit

  1. nam! tääläkin tehdään pizzaa :)

    VastaaPoista
  2. Hei Nora,
    huusit putiikissani Guessin kaulakorun. Ottaisitko minuun yhteytta sahkopostitse. Kiitos :))

    dabsfamily@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Jeejee, pizza on herkkua.
    Eilen tuli taas yksi pizza paistettua, ruispohja+poro, paremesan, paprika. Hyvää oli!

    VastaaPoista
  4. No morjens! Etsin googlesta ruispohjapizzan ohjetta ja tänne sun blogiin sit heitti. Hihii,taidan kokeilla sun ohjeella. Terkkuja kovasti! Toivottavasti joskus taas nähtäiskin! :) t. Maari

    VastaaPoista
  5. Mahtavaa Maari! Testaa ihmeessä.
    Pitää kyllä nähdä, ens Tampereen reissusta Ilmoittelen sulle ekana. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat...

Kaikki SkiExpoon

Ensi viikonloppuna on Messukeskuksessa SkiExpo ja sen lisäksi myös BoardExpo, Lätkä&SäbäExpo, DigiExpo ja HifiExpo. SkiExpossa on uutuutena Timantti. TIMANTTI esittelee häikäisevät huippu-uutuudet! Timanttialueella, Skiexpon keskiössä, esittäytyvät kauden väline-, varuste- ja tekstiiliuutuudet – kukin merkki omalla osastollaan. Ja tuolta Timantista löytyy myös Power Balance . Minä olen saanut mukavaa tukea ja buustia PB:stä biitsiin, maastopyöräilyyn ja lentopalloon. Viime talvena tuli vähän hiihdettyä ja laskettua PB:n kanssa ja kyllähän liuku oli pidempi ja tasapaino parempi. Olkapää on saanut liikkuvuutta tarroista ja ranteet sekä kaula koristeita. Näistä ja monista muista kokemuksista tulen kertomaan myös messuilla, joten tule testaamaan!

:)

Olipa isoja banaaneja kaupassa. Pakkohan niitä oli ostaa. :) Ovat vielä Reilun Kaupan banaaneja. :) Eivät edes mahtuneet omaan kiikkuunsa, vaan putosivat appelsiinien päälle. Jaffa-appelsiinit ovat muuten ihan älyttömän hyviä, todella mehukkaita. Vaikka kuvasta ei uskoisi, niin appelsiinit ovat ihan normaalikokoisia, eli vähän tennispalloja suurempia. :) S-kaupasta nämäkin herkut... :)