keskiviikkona, tammikuuta 12, 2011

Onpa kelit

Tämä talvihan on ollut ihan spesiaali. Etelä-Suomessa on enemmän lunta kuin pohjoisessa ja lumi on satanut jo alkutalvesta. (Niin, nythän mennään vasta tammikuuta...) Pakkasta on riittänyt pitkä pätkä, mutta nyt keli on muuttunut, tai tarkemmin sanottuna vaihdellut. Pakkasjakson jälkeen käytiin alkuviikosta plussalla ja nyt taas ollaan pakkasella.

Lumisissa minuskeleissä on helppo elellä. Maa on kuiva ja tasainen, kun lumi on kerrostunut yhtenäiseksi peitoksi. Mutta kun väliin tulee plussajakso, niin jo ovat kulkijat kummissaan. Plussan puolella tasainen lumipeitto hajoaa ja muuttuu vesilammikko-loska-mössöksi. Ja kun tulee taas pakkasta, niin tuo massa jäätyy epämuodostuneeksi alustaksi, joka on jäinen ja liukas.

Minä liikun useinmiten autolla, mutta ei sieltä autosta suoraan sisätiloihin useinkaan pääse loikkaamaan. Ja niin kuin tänään, olen liikkeellä julkisilla, eli ulkona on tallustettava. Keleihin on osatta valita oikeat jalkineet. Tässä tämän viikon saldoa.


Maanantaina jalassa olleet Vagabond-nilkkurit eivät sopineet sitten niin yhtään keliin, eikä myöskään myöhemmin päivästä olleet Sanukit, vaikka molemmat olikin juuri hoidettu kosteussuoja-aineella, niin ei sekään ihmeitä tee.. Tiistain Tretorn-lantsarit olivat täydelliset, vaikkakin jäisellä alustalla superliukkaat. Tretorneissa on sisällä huopavuori, joten villasukkaa ei tarvittu. Keskiviikon Haltin talvikengät ovat myös täydellisesti keliin sopivat, lämpimät ja kunnon pohjat, vaikkakin jääalustalla saisi olla ihan piikit, että pystyssä pysyisi varmasti. Kyllä Halteillakin sai luistella kunnon liukuradalla, jos halusi.

Minä rakastan talvea ja lunta. Mielelläni pitäisi kelin miinuksen puolella, kunnes tulee aurinkoiset ja lämpimät kevätkelit. Katsotaan miten käy, mutta se on varmaan, että keväällä tullaan tarvitsemaan lantsareita monesti, kun tämä mahtava lumimäärä sulaa.

Ps. sisätiloissa töissä käytän tietenkin sisäkenkiä, jos ulkona jalassa ovat olleet esim. lantsarit tai talvikengät...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...