Siirry pääsisältöön

Terveellistä herkkua


Meidän perusarkiruoka on aika usein jotain kasviksia ja proteiiniä. Kasvis voi ola salaattia tai lämmin vihannes. Proteiini taas kalaa, kanaa, lihaa tai tofua. Joskus koko setti on yhdessä paketissa wokkina tai keittona, mutta yleensä kahtena osana.

Salaatin perusainekset ovat salaatinlehdet (yleensä luomua), tomaatti (yleensä suomalaisia), kurkku, paprika ja lisäksi usein avokadoa. Päälle tulee pähkinöitä ja siemeniä sekä oiiviöljyä. Lisänä voi olla myös juustoja. Lämpiminä kasviksina keitetään mm. papuja, pinaattia, porkkanoita ja parsakaalia. Pannulla taas kypsenevät esim. munakoiso, kesäkurpitsa, bataatti, sipuli, purjo, paprika ja valkosipuli. Myös sienet ovat hyviä paistettuina.

Eilinen setti sisälsi vihanneshöystöä, keitettyjä papuja ja ahvenfileitä (Pirkan pakaste, nahaton ja todella ruodoton). Vihanneshöystössä oli juuri edellä mainittuja vihanneksia ja mausteena vuorisuola, sitruunapippuri ja provencen yrtit. Pavut kypsyivät suolavedessä ja sai luomukirnuvoisilauksen lopuksi. Ahvenet paistuivat pannulla luomukirnuvoissa ja mausteeksi riitti Himalajan vuorisuola.

Jälkkäriksi klementiinejä. On muuten tullut testattua useampia laatuja. Ja lopputuloksena on, että kyllä kalleimmat ovat mehukkaimpia, makeimpia ja kivettömimpiä, eli yksinkertaisesti parhaita. Kuvastakin näkee eron, arvatkaa kumpi on herkullisempi?

Kommentit

  1. Olen huomannut kans ton klementiinimandariinimikä lie -ongelman ja ostan nykyään niitä kalleimpia ihan suosiolla. =) Brunoja.

    Ruoka-annos näyttää herkulliselta.

    VastaaPoista
  2. Brunon on hyviä! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat...

Kaikki SkiExpoon

Ensi viikonloppuna on Messukeskuksessa SkiExpo ja sen lisäksi myös BoardExpo, Lätkä&SäbäExpo, DigiExpo ja HifiExpo. SkiExpossa on uutuutena Timantti. TIMANTTI esittelee häikäisevät huippu-uutuudet! Timanttialueella, Skiexpon keskiössä, esittäytyvät kauden väline-, varuste- ja tekstiiliuutuudet – kukin merkki omalla osastollaan. Ja tuolta Timantista löytyy myös Power Balance . Minä olen saanut mukavaa tukea ja buustia PB:stä biitsiin, maastopyöräilyyn ja lentopalloon. Viime talvena tuli vähän hiihdettyä ja laskettua PB:n kanssa ja kyllähän liuku oli pidempi ja tasapaino parempi. Olkapää on saanut liikkuvuutta tarroista ja ranteet sekä kaula koristeita. Näistä ja monista muista kokemuksista tulen kertomaan myös messuilla, joten tule testaamaan!

:)

Olipa isoja banaaneja kaupassa. Pakkohan niitä oli ostaa. :) Ovat vielä Reilun Kaupan banaaneja. :) Eivät edes mahtuneet omaan kiikkuunsa, vaan putosivat appelsiinien päälle. Jaffa-appelsiinit ovat muuten ihan älyttömän hyviä, todella mehukkaita. Vaikka kuvasta ei uskoisi, niin appelsiinit ovat ihan normaalikokoisia, eli vähän tennispalloja suurempia. :) S-kaupasta nämäkin herkut... :)