sunnuntaina, tammikuuta 16, 2011

Italia driving

Olen nyt aika monetta kertaa vuoden sisään Italiassa. Joka kerta minulla on ollut alla vuokra-auto ja sillä on huristeltu useampi kilometri motarilla ja pienemmillä teillä kelissä kuin kelissä ja kellonajasta riippumatta. Eikä mitään ongelmia ole ollut. (toivottavasti tällä reissulla ei niitä myöskään ilmene)

Minusta Italiassa on itse asiassa helppo ajaa. Motarilla saa ajaa lähes niin kovaa kuin uskaltaa ja kaistoja on kolme. Hitaat menevät oikealla, keskellä 130km/h ajavat ja vasemmalla hurjastelijat. Tietä annetaan, jos halutaan ohittaa ja ohituskaistalta poistutaan välittömästi pois. Ainoat vaaratilanteet tulevat silloin tällöin liikenneympyröissä ja talvikeleillä. Liikenneympyröissä on kaksi kaistaa, mutta niitä käytetään ihan miten sattuu. Sinne on vain uskallettava mennä väliin ja poistuttava on myös rohkeasti. Talvikeleillä taas saa varoa muiden takia, sillä nämä eivät ole tottuneet ajamaan liukkaalla, eikä heillä ole talvirenkaita. Liikenne siis suoraan sanoen seisoo, sillä varota kyllä osataan.

Vuokra-autoissa ei myöskään ole varusteina ikinä mitään talvivarusteita. Siksipä nokkela matkaaja kantaakin mukanaan skrapaa. Myös navigaattori on ehdoton. Erillistä laitetta ei ole enään aikoihin tullut pidettyä matkassa, vaan iPhonen Navigon toimii mainiosti. Vuokra-autojen taso vaihtelee hurjasti. Minulla on ollut autoja kolmesta eri vuokraamosta. Usein alla on ollut Fiat, esim. Panda tai Punto. Myös Kia, ihka uusi Peugeot, Ford ja VW Polo on tullut testattua. Nyt kun itsellä on käytössä SUV, niin pikku autojen näkyvyys tuntuu todella rajoittuneelta, samoin kiihtyvyysominaisuudet ovat onnettomat verrattuna kuskiin ja lisäksi vakionopeuden säädin olisi mukava motarilla.

Näissä maisemissa kelpaa ajella, muttei saa jäädä liiaksi tuijottelemaan... :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...