torstaina, tammikuuta 13, 2011

Ole rohkeasti onnellinen

"Kel onni on, se onnen kätkeköön" ja muita todella viisaita suomalaissanontoja taidetaan noudattaa nykyäänkin melko sananmukaisesti. Voi ristus!

Suunnistaja Minna Kauppi valittiin maanantaina Urheilugaalassa vuoden 2010 vuoden urheilijaksi. Minna oli todella iloinen ja onnellinen voitostaan ja juhli sen mukaisesti (kuva samasta lähteestä). Nyt kansa on pahoittanut mielensä Minnan onnellisuudesta ja kommentoineet sen suoraan Minnalle sekä tiedotusvälineille. Niin naurettavaa!

Minna Kauppi on rohkea, ulospäinsuuntautunut ja pirteä. Hän ilmaisee itseään niin fyysisesti kuin sanoin. Minna Kauppi on kaunis ja uskaltaa näyttää sen. Kauppi on kirjoittanut myös omassa blogissaan mielipiteensä, hieman sarkastisesti kylläkin, urheilijavalinnasta. Minusta aivan loistavaa tekstiä ja pisteet Minnalle, että hän uskaltaa kertoa mitä miettii.

Vaan tästä eivät kaikki tykkää, ei edes kovin moni. Niinpä Minna on saanut kansalta kovaa palutetta sekä poseeraustempauksestaan että kirjoituksestaan. Ja tottakai se painaa Minnan mieltä, että hänet tuomitaan aivan syyttä. Onneksi kuitenkin lähellä on tuki ja paras palaute, ettei moisesta kannata välittää.

Onko Suomessa todellakin niin, että kaikki halutaan nähdä samana harmaana massana ilman iloisia ilmeitä ja maukkaita tuuletuksia. Onko tunteet pidettävä kurissa, vaikka kymmeniä vuosia vaatinut työ vihdoin palkitaan ja pääsee Suomen lipun kanssa korkeimmalle korokkeelle. No, emmehän me suomalaiset ainakaan tee mitään sen eteen, että joku meistä pärjäisi. Perinteinen suomalainen kannustus ei ainakaan vie ketään lähemmäksi kultamitalia. Vai löytyykö joku, joka parantaa suoritustaan haukkumisen ja solvauksen voimin?

Minä ainakin tahtoisin lisää Minna Kaupin kaltaisia ilopillereitä osoittamaan tunteensä, kertomaan mielipiteensä, tekemään harmaudesta astetta säihkyvämpää, urheilusta katsottavampaa, edustamaan Suomea näyttävästi ja kertomaan miltä se tuntuu. Mikä kannustaisi nuoria paremmin olemaan Minnan kaltainen huippu-urheilija kuin se, että näkee mitä urheilun eteen tehtävät uhraukset voivat antaa.

Tsemppiä Minna, keep on doing good work!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...