keskiviikkona, lokakuuta 17, 2007

Sirkus FinlandiaKäytiin eilen katsomassa Sirkus Finlandian tämän vuoden esitys Auroran kentällä Helsingissä. Esitys oli aivan mahtava. Se oli paljon upeampi, jännittävämpi ja hienompi kuin olisi voinut kuvitella. Kaikki esiintyjät olivat todella taitavia.

Tunnelma oli hieno varsinkin, kun paikat olivat aitiossa aivan areenan reunalla. Siitä näki ja aisti aivan mielettömän hyvin koko esiintyjäkaartin taidon ja jännityksen. Erityisesti suomalaiset esiintyjät, ilmataiteilija ja jousiampuja) olivat loistokkaita. En olisi voinut kuvitella, että Suomessakin on sellaista taitoa. Myös portugalilaiskaksikko trapetsilla ja venäläiset hevosilla olivat todella hurjia. Kiinalaistytöt olivat myös aivan mielettömiä. Kannattaa mennä katsomaan, jos vaan on mahdollisuus.

Ainut aisa, josta en pitänyt oli klovnit. Olivathan ne todella hauskoja pienempien lasten mielestä ja hyvähän niiden on olla siellä, sillä eivät ihan perheen pienimmät välttämättä tajua muiden temppujen haastavuutta. Mutta silti niiden teennäinen huumori ei uppoa minuun.

Eläimet ovat aina niin mahtavia, sillä niiden kouluttaminen on haastavaa ja vaatii suurta taitoa. Nyt ei ollut kuin kaksi eläinryhmää, mutta ne olivat sitäkin parempia. Aivan upeita!

Ensi vuonna on päästävä uudestaan! Tämähän oli minulle elämäni ensimmäinen kerta sirkuksessa. Pienenä en koskan päässyt, vaikka Karkkilassakin Sirkus Finlandia kävi joka vuosi. Mutta eipä harmita, sillä silloin ei ehkä olisi tajunnut kaikkien niiden temppujen hienouksia. Ja jos oikein muistan, niin kerran taisi Karkkilassa kuollakin joku taitelija kesken esityksen.

Mutta siis suosittelen kaikille käyntiä Auroran kentällä Sirkus Finlandian esityksessä! Se on todella hienoa koettavaa! :)

ps. Olen lukenut joskus MeNaisista juttua sirkuksessa asuvista ihmisistä. Harmittaa, kun olen hukannut jutun, se oli todella mielenkiintoinen. Olisi hauska tietää enemmänkin noiden sirkustaiteilijoiden elämästä ja matkaamisesta läpi Suomen. Pitää varmaan kirjastosta etsiä joku hyvä kirja. Jotain juttua voi lukea kuitenkin jo täältä.

2 kommenttia:

  1. Silloin kun sinä olit pieni, niin Karkkilassa vierailivat Tivolit. Ne ovat vähän erilaisia kuin sirkus. Ne olivat paikkakunnalla noin päivän, kaksi ehkä. Ei vaan tullut koskaan käytyä siellä.

    VastaaPoista
  2. Kyllä siellä oli sirkuksiakin! :) Ihan varmasti! :) Mutta oli myös tivoli.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...