tiistaina, elokuuta 14, 2012

Ylläriylläri

Olympialaiset ovat takana ja on aika palata "tavalliseen" arkeen. Ei enää valvottuja öitä läppärin kanssa seuraten taistelua kullasta ja kunniasta, ei enää Yle Puhetta autoradiosta, eikä enää vakioaihetta työpaikan lounaspöydässä. Hienot olivat kisat ja tarjosivat upeita elämyksiä, ainakin tänne SUomeen ruudun ääreen.

Viimeinen viikonloppu tarjosi muutamia yllätyksiä. Ehdottomasti hienoja yllätyksiä, jopa toivottuja, mutta itse en osannut tuloksia veikata.
Kuva
1. Antti Ruuskanen keihäspronssille! Hienoa ja suorastaan upeaa, onnea Antti! Muut Suomen keihäsmiehet (mannio ja PItkämäki) ovat saavuttaneet arvokisamitaleita, mutta Antti vielä ei. Näillä hatarilla perusteilla en ollut lyönyt rahojani likoon Savon miehen puolesta. (en kyllä lyönyt vetoa muidenkaan puolesat)
2. Brasilia naisten lentiskultaan. USA jyräsi koko turnauksen ajan. Se voitti finaalivastustajansakin alkulohkossa 3-1. Mutta finaalissa Brasilia oli vahva, se ei edes antanut USA:lle mahdollisuuksia. Onnittelut kullsta, upeasta joukkuepelaamisesta, hengestä ja hienosita tuuletuksista!
3. Venäjä miesten lentiskultaan. USA pelasi vahvasti aina puolivälieriin asti. Siinä Italia syötti USA:n nurin. Italia taas taipui helponoloisesti Brasilialle välierässään. Näin Brasilia oli ehdoton suosikki finaalissa. Se hallitsikin kolme erää melkein kultaan asti, mutta sitten tapahtui jotain ja Venäjä korjasi potin. Venäjä torjui, syötti ja jopa puolusti Brasilian aseettomaksi. Onnea heille loppuunastipelaamisesta ja käsittämättömästä pelaajamateriaalista.

Yllätykset eivät jääneet pelkästään olympialaisiin. Kun Lontoossa taisteltiin viikonloppuna viimeisistä mitaleista, niin Helsingissä ratkottiin beach volleyn suomenmestaruuksista Rautatientorilla. Erika ja Emilia Nyström ovat Suomen ainoat beach volley-ammattilaiset ja kun he eivät valitettavasti päässeet olympialaisiin, olivat he pitkästä aikaa pelaamassa SM-mitaleista. Tällä kertaa vastustajat pääsivät kuitenkin yllättämään finaalissa. Riikka Lehtonen ja Taru Lahti pelasivat unelmapeliä ja veivät loppuviimein tiukaksi äityneen taistelun Erikaa ja Emiliaa vastaan 2-1. Hieno alku vuoteen 2016 tähtäävälle projektille! 

Riikka Lehtonen tuulettaa (Kuva Yle)

Miestenkin puolella saatiin uutta verta korkeimmalle jakkaralle. Anssi Hakala, Pekka Seppänen, Toni Vahela ja Timo Haavisto ovat hallinneet miesten beach volleytä jo useamman vuoden. Nyt kuitenkin Jyrki Nurminenja Pekka Piippo ottivat ensin välierässä Anssin ja Pekan päänahan ja sen jälkeen finaalissa uepan ja huipputasoisen taistelun jälkeen Timon ja Tonin. Aivan mieletöntä kehittymistä pojilta! Tästä aukeaa myös hieno tulevaisuus näille jätkille.


   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...