perjantaina, elokuuta 03, 2012

Blogeja

Blogimaailma on kasvanut ihan älyttömästi parin viimeisen vuoden aikana. Lisää bloggaajia tuppaa koko ajan eetteriin ja erilaiset mediatalot muodostavat isompia blogiyhteisöjä. Myös raha on tullut kuvaan mukaan. Suomestakin ymmärtääkseni löytyy bloggaajia, jotka elävät blogillaan. Lisäksi yritykset sponssaavat yksittäisiä sekä yhteisöjen blogeja, ovathan ne varmasti melko edullisia mainospaikkoja.

Itse aloitin bloggaamisen ja blogien seuraamisen aika samaan aikaan, syksyllä 2006. Silloin ei kovin montaa blogia löytynyt, jotka olisivat olleet kiinnostavia tai niissä olisi ollut joku syy seurata. Tällä hetkellä mielenkiintoisia blogeja on paljon. Ja parhaiten niihin tutustuu juuri noiden mainitsemieni yhteisöjen, kuten Bella-blogit, Indiedays, Lily.fi, kautta tai sitten toisten blogien kautta. Myös BlogLovinista ja Blogilistalta löytyy melkoinen määrä blogeja, niin suomalaisia kuin kansainvälisiä.


Blogit voi jakaa aika pitkälle seuraaviin ryhmiin: muotiblogit, sisustusblogit, ruokablogit, sporttiblogit, yleisblogit. Sitten on myös remppablogeja ja jonkin tietyn asian kuten vaikka urheilumarkkinoinnin ympärillä pyöriviä blogeja. Itse seuraan muutamaa blogia jokaisesta tyylistä. Oma bloginihan on hyvinkin yleismaailmallinen ja lisäksi meillä on MinkkiP:n kanssa Treeniblogi. Ja onhan meillä Saminkin kanssa entinen remppablogi, nykyinen kotiblogi, joka päivittyy hyvinkin harvakseltaan, kun eihän siellä kotona nyt niin usein mitään erikoista tapahdu. :)

Minun suosikit löytää tuosta oikeasta sivupalkista. Arvostan erityisesti blogeja, joissa postauksissa on sisältöä, teksti on monipuolista, kuvat ovat kivoja tai ne ovat tuttujen ihmisten ja pääsen siten seuraamaan heidän arkea. Jokapäiväiset asupostaukset ja ostoston esittelyt eivät iske.

Käytän blogien seuraamiseen Google Readeria. Sitä kautta saan helposti suurimman osan blogeista selattua kerralla läpi. Myös Lily.fi:ssä voi merkata tiettyjä blogeja suosikeikseen ja kun uusia postauksia tulee, niin saan siitä ilmoituksen.

Olen saanut paljon erityisesti reseptivinkkejä eri blogeista. Lisäksi olen ostanut joidenkin blogikirppisten kautta hyvää tavaraa. Ja olenhan minä voittanut joissakin blogeissa olleissa arvonnoissakin jotain pientä. Muuten lähinnä vain seurailen mitä maailmalla tapahtuu ja joskus yritän keksiä ideoita joihinkin erityisiin juttuihin. Blogeista on tullut ihan kiva lisä muuhun tiedonvälitykseen. Kun ihmiset kirjoittavat jokainen omanlaisesti, niin he antavat aina erilaisen säväyksen asioille.

Perusblogien lisäksi olen käyttänyt viime aikoina paljon Twitter-mikroblogia. Siellä on ihan oma henkensä asioiden tuomisessa esille. Tuomas Enbuske kutsuikin juuri tänään Twitteriä näin: "fiksujen ihmisten Suomi24". Se kertoo mun mielestä palvelusta jotain. :)
      


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...