perjantaina, elokuuta 10, 2012

Jatketaan olympialaisilla

Ja jatketaan minun suosikkilajeilla, siis lajeilla, joita seuraan eniten.

Torstaina ratkottiin miesten beachvolleymitalit. Kullan lopullinen ratkaisu oli vähän kyseenalainen. Oliko se sisällä vai ulkona? Tuomitsiko tuomarit oikein? Enäähän sitä ei voi muuttaa, joten saksalaiset Julius Brink ja Jonas Reckerman ovat Lontoon 2012 olympialaisten kultamitalisteja.

Jonas (vas.) ja Julius mitaleineen (Kuva)
Saksalaiset päihittivät finaalissa brasilialaiset. Kokeneen Emanuel Regon (39v.) ja nallekarhumaisen vahvan Alison Ceruttin. Ensimmäinen erä oli tiukka, toista hallitsi brasilialaiset ja kolmas oli jo menossa selvästi Saksalle, mutta Emanuel syötti tasoihin. Jonas Reckerman oli uskomattoman tehokas torjunnassa. Julius Brink taas tappoi jokaisen hyökkäyksensä. Emanuel haki palloa kuin nuori kolli. Alison iski pommeja, kun pääsi hyökkäämään. Siis loistavaa beachvolleytä, täysin olympiafinaalin arvoista. 

Pronssit matkasivat Latviaan (Plavins/Smedins). Tuossakin pelissä pelattiin kolme erää, kun Alankomaiden Nummerdor/Schuil voittivat ensimmäisen erän. Olisin toivonut yhden kaikkien aikojen suosikkipelaajani Reinder Nummerdorin saavan uralleen myös beachvolleypronssia. Nummerdor siirtyi biitsikentille  lentopallouran jälkeen. Hän onkin voittanut euroopanmestaruuden niin lentopallossa kuin beachvolleyssä. Eikä huonompi ole hänen parinsa Richard Schuil, jolla on edellä mainittujen mitalien lisäksi myös olympiakulta lentopallosta vuodelta 1996.

Ihan nuorten kettujen laji ei beachvolley miehissä ole. Brink ja Reckerman ovat 30- ja 33-vuotiaat, Emanuel on 39-vuotias ja Alison finaaliporukan nuorimpana 26-vuotias. Pronssin vieneet Smedins ja Plavins ovat 25- ja 27-vuotiaat ja heidän vastustajansa Nummerdor ja Schuil 35- ja 39-vuotiaat. Voisin kuvitella, että seuraavissa olympialaisiia ei ainakaan Emanuelia ja Richard Schuilia nähdä, joten olisi ollut hieno saada heidän taipalleelleen voittoisa päätös. Voinhan tietysti olla väärässäkin... ;)

Naisten lentopallossa pelattiin välierät, joista ei sen suurempaa kerrottavaa. USA voitti Korean ja Brasilia Japanin. Molemmat pelit menivät 3-0. Mitaliottelut pelataan lauantaina 11.8. Pronssiottelu on Suomen aikaan klo 13.30 ja Finaaliottelu klo 20.30.

Tänään miehet pelaavat lentopallossa välierissä. Ottelut pelataan klo 17.00 (BUL-RUS) ja klo 21.30 (ITA-BRA) Suomen aikaa. Ottelut on nähtävissä Eurovisionspors.tv:ssä suorina Live 10:llä.
    
  Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...