Siirry pääsisältöön

Mielenkiintoiset olympialaiset

Lontoon olympialaisten toinen ja viimeinen viikko pyörähti käyntiin eilen. Toisella viikolla alkoi vihdoin yleisurheilu ja palloilulajeissa ollaan ratkaisuvaiheissa. Olen seurannut olympialaisia enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Illat venyvät pitkiksi, mutta ei haittaa, kun saa nauttia upeista urheilusuorituksista.

Eniten olen tietenkin seurannut lentopalloa ja beachvolleyta. Molemmat lajit ovat tarjonneet jänniä matseja ja isoja yllätyksiä. esimerkiksi miesten beachvolleyssä neljän parhaan joukossa e ole yhtään paria USA:sta ja vain yksi pari Brasiliasta (Alison/Emanuel). Hienoa on, että välierissä on kolme paria Euroopasta, Latviasta (Smedins/Plavins), Alankomaista (Schuil/Nummerdor) ja Saksasta (Brink/Reckerman). Välieräparit menevät seuraavasti:
7.8. klo 21 (Suomen aikaa) Brasilia - Latvia,
8.8. klo 1 (Suomen aikaa) Saksa - Alankomaat

Smedins ja Plavins juhlivat puolivälierässä. (Kuva)


Naistenkin puolella beachvolleyssä on välierissä neljä hyvinkin tuttua paria. Kaksi paria USAsta, kaksinkertaiset olympiavoittajat Misty May-Treanor ja Kerri Walsh-Jennings, sekä 2009 maailmanmestarit Jennifer Kessy ja April Ross, Brasilian ja maailman rankingin ykköspari , Juliana Felisberta Da Silva ja Larissa Franca, sekä Kiinan nuorukaiset Xue ja Zhang, jotka olivat pronssilla Pekingissä.

Naisissa välierät menevät seuraavasti:
7.8. klo 20 (Suomen aikaa) USA (May/Walsh) - Kiina
7.8. klo 23 (Suomen aikaa) USA (Kessy/Ross) - Brasilia

Lentopallossa sen sijaan ollaan vasta puolivälierävaiheessa. Naiset pelaavat nämä pelit tiistaina ja miehet keskiviikkona. Naisissa tiukin taistelu lienee tässä vaiheessa Brasilian ja Venäjän taisto. Brasiliahan voitti olympiakultaa Pekingissä, mutta Venäjä on aina kova. USA on jyrännyt naisissa vahvasti. Yllätys on, että Dominikaaninen tasavalta pääsi lohkossaan jatkoon. Muutaman pelin katsottuani en kyllä ihmettel, kivan pirteeää ja räväkkää peliä heillä. Puolivälieräparit menevät seuraavasti: (Otteluajat Suomen aikaa.)
klo 15 Japani - Kiina
klo 17 Venäjä - Brasilia
klo 21 USA - Dominikaaninen tasavalta
klo 23 Italia - Korea


USA tuulettaa. Oikealla suosikkipelaajani Logan Tom ja Destinee Hooker (19) (kuva)


Miesten puolella playoffit alkavat tosiaan keskiviikkona. Sielläkin USA on ollut todella vakuuttava. Italialla ja Venäjällä on takkuillut, mutta Bulgaria on pelannut hyvin. Australia väläytteli alkupeleissä voittamalla mm. Puolan, joka pelasikin todella vaihtelevasti, muttei kuitenkaan päässyt jatkamaan pelejä playoffeissa. Saksa sen sijaan taisteli itsensä hienosti jatkopeleihin pudottamalla Serbian ulkopuolelle.

Ensimmäinen pudotuskierros eli puolivälierät tarjoaa tiukan kamppailun ainakin Puolan ja Venäjän välillä. Italia joutuu tekemään kovan työn päästäkseen välieriin kohdatessaan USA:n. Otteluparit menevät vielä niin, että edellisten olympialaisten finaaliparin (Brasilia ja USA) voittaessaan neljännesfinaalit, kohtaavat he jo välierissä. Tiukkaa taistoa ja varmasti upeaa katsottavaa!

Puolivälierät pelataan seuraavasti keskiviikkona 8.8. (Ottelut Suomen aikaan):
klo 16 Argentiina - Brasilia
klo 18 USA - Italia
klo 21.30 Puola - Venäjä
klo 23.30 Bulgaria - Saksa


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

Pantteri

Tykkään ihan hulluna panttereista , siis salmiakkipanttereista, myös lumipantterit ovat todella hyviä. Ruotsissahan nämä karkit ovat nimellä Salta Katten. Ennen oli myös Pantteri-jäätelöä, joka oli aivan mielettömän hyvää. Enää tuotaherkkua ei löydy valitettavasti valikoimista. Eilen tuli puhetta, että mikäs eläin se pantteri oikein on. Ja wikipedia sen kertoo: Leopardi eli pantteri (Panthera pardus), englanniksi leopard. Tuo nimi tulee leijonan (leo) ja pantterin (panther) risteytyksestä . En tiedä onko se vain uskomus, mutta nimen perustana on, että leopardi on leijonan ja mustan pantterin risteytys. Joka tapauksessa kyseessä on pilkullinen kissaeläin, joka näyttää näin söpöltä pentuna. Voisin ottaa lemmikiksi. Pantteri viittää myös Pohjois-Amerikassa usein puumaan , englanniksi cougar. Puuma on vaaleaturkkinen kissaeläin, jolla ei ole täpliä. Etelä-Amerikassa pantterilla taas tarkoitetaan jaguaaria , englanniksi jaguar. Jaguaari on myös pilkullinen ja hyvin yhdennäköinen leopardin

Nora ja Sade - mikä pari

Kuusi vuotta ja paljon vettä on virrannut Karjaanjoessa. Niin minä, maailma kuin moni muu on muuttunut siinä samalla. Tällä hetkellä meidän kotia asustaa minun lisäksi Sade, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, joka muutti mun luokse lokakuussa 2020, kun olin ollut yksin 1,5kk Samin yllättävän poismenon jälkeen.   Meillä menee Saden kanssa mukavasti. Välillä haastetaan toisiamme, mutta pääasiassa ollaan onnellisia ja iloisia itsejämme. Kerron Sadesta ja meidän yhteisistä jutuista lisää toisessa postauksessa, koska ajattelin herätellä tämän blogin uudelleen henkiin. Kirjoittelen tätä ihan itseäni varten, mutta kaikki lukijat ovat myös erittäin tervetulleita. 😙   Toivotan sinulle ihanaa kesää ja ollaan kuulolla!  Sade chillaa