tiistaina, elokuuta 07, 2012

Mielenkiintoiset olympialaiset

Lontoon olympialaisten toinen ja viimeinen viikko pyörähti käyntiin eilen. Toisella viikolla alkoi vihdoin yleisurheilu ja palloilulajeissa ollaan ratkaisuvaiheissa. Olen seurannut olympialaisia enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Illat venyvät pitkiksi, mutta ei haittaa, kun saa nauttia upeista urheilusuorituksista.

Eniten olen tietenkin seurannut lentopalloa ja beachvolleyta. Molemmat lajit ovat tarjonneet jänniä matseja ja isoja yllätyksiä. esimerkiksi miesten beachvolleyssä neljän parhaan joukossa e ole yhtään paria USA:sta ja vain yksi pari Brasiliasta (Alison/Emanuel). Hienoa on, että välierissä on kolme paria Euroopasta, Latviasta (Smedins/Plavins), Alankomaista (Schuil/Nummerdor) ja Saksasta (Brink/Reckerman). Välieräparit menevät seuraavasti:
7.8. klo 21 (Suomen aikaa) Brasilia - Latvia,
8.8. klo 1 (Suomen aikaa) Saksa - Alankomaat

Smedins ja Plavins juhlivat puolivälierässä. (Kuva)


Naistenkin puolella beachvolleyssä on välierissä neljä hyvinkin tuttua paria. Kaksi paria USAsta, kaksinkertaiset olympiavoittajat Misty May-Treanor ja Kerri Walsh-Jennings, sekä 2009 maailmanmestarit Jennifer Kessy ja April Ross, Brasilian ja maailman rankingin ykköspari , Juliana Felisberta Da Silva ja Larissa Franca, sekä Kiinan nuorukaiset Xue ja Zhang, jotka olivat pronssilla Pekingissä.

Naisissa välierät menevät seuraavasti:
7.8. klo 20 (Suomen aikaa) USA (May/Walsh) - Kiina
7.8. klo 23 (Suomen aikaa) USA (Kessy/Ross) - Brasilia

Lentopallossa sen sijaan ollaan vasta puolivälierävaiheessa. Naiset pelaavat nämä pelit tiistaina ja miehet keskiviikkona. Naisissa tiukin taistelu lienee tässä vaiheessa Brasilian ja Venäjän taisto. Brasiliahan voitti olympiakultaa Pekingissä, mutta Venäjä on aina kova. USA on jyrännyt naisissa vahvasti. Yllätys on, että Dominikaaninen tasavalta pääsi lohkossaan jatkoon. Muutaman pelin katsottuani en kyllä ihmettel, kivan pirteeää ja räväkkää peliä heillä. Puolivälieräparit menevät seuraavasti: (Otteluajat Suomen aikaa.)
klo 15 Japani - Kiina
klo 17 Venäjä - Brasilia
klo 21 USA - Dominikaaninen tasavalta
klo 23 Italia - Korea


USA tuulettaa. Oikealla suosikkipelaajani Logan Tom ja Destinee Hooker (19) (kuva)


Miesten puolella playoffit alkavat tosiaan keskiviikkona. Sielläkin USA on ollut todella vakuuttava. Italialla ja Venäjällä on takkuillut, mutta Bulgaria on pelannut hyvin. Australia väläytteli alkupeleissä voittamalla mm. Puolan, joka pelasikin todella vaihtelevasti, muttei kuitenkaan päässyt jatkamaan pelejä playoffeissa. Saksa sen sijaan taisteli itsensä hienosti jatkopeleihin pudottamalla Serbian ulkopuolelle.

Ensimmäinen pudotuskierros eli puolivälierät tarjoaa tiukan kamppailun ainakin Puolan ja Venäjän välillä. Italia joutuu tekemään kovan työn päästäkseen välieriin kohdatessaan USA:n. Otteluparit menevät vielä niin, että edellisten olympialaisten finaaliparin (Brasilia ja USA) voittaessaan neljännesfinaalit, kohtaavat he jo välierissä. Tiukkaa taistoa ja varmasti upeaa katsottavaa!

Puolivälierät pelataan seuraavasti keskiviikkona 8.8. (Ottelut Suomen aikaan):
klo 16 Argentiina - Brasilia
klo 18 USA - Italia
klo 21.30 Puola - Venäjä
klo 23.30 Bulgaria - Saksa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...