
Ehdottomasti paras on homogenoimaton maito ja erityisesti täysmaito. Valio tarjoaakin Hilja-maitosarjan, josta löytyy hyvin vähän käsiteltyä vanhanajan maitoa.
Kuvan homogenoimattomalla maidolla saa ehdottomasti parhaimman maitovaahdon. Sen vaahto on ihanan pienikuplaista, rasva säilyy maidossa ja antaa siten myös kahville ihanan maun.
Laktoosittomat maidot eivät jostain syystä toimi ollenkaan kahvimaitona ainakaan cappuccinossa. Maitosokerin puuttuessa niiden väri muuttuu nopeasti hyvin tummaksi, vaahdosta tulee helpommin isokuplaista ja vaahdon maku ei ole miellyttävä.
Onneksi voi juoda myös laktoosia sisältäviä tuotteita, vaikka uskonkin, että vähempi käsittelykin vaikuttaa, samoin kuin puhtaus.
Hei,
VastaaPoistaKiitos suosituksesta! Toivottavasti mahdollisimman moni löytää kahvimaidokseen juuri Valio Hilja vanhanajanmaidon - niin mainio maito se on. :)
Terveisin,
Pekka Valiolta
Hei Pekka, kyllä, Hilja on parasta! :)
Poista