maanantaina, elokuuta 06, 2012

Wanhanajan maito

Mainitsin jossain vaiheessa, että meille on tullut oikea espressokeitin, Rancilio. Puhdasta espressoa emme oikeastaan juo, vaan käytämme sitä cappuccinojen pohjana. Sen verran on noita cappuccinoja tullut jo harjoiteltua, että erilaisia maitojakin on testattu useampia.

Ehdottomasti paras on homogenoimaton maito ja erityisesti täysmaito. Valio tarjoaakin Hilja-maitosarjan, josta löytyy hyvin vähän käsiteltyä vanhanajan maitoa.

Kuvan homogenoimattomalla maidolla saa ehdottomasti parhaimman maitovaahdon. Sen vaahto on ihanan pienikuplaista, rasva säilyy maidossa ja antaa siten myös kahville ihanan maun.

Laktoosittomat maidot eivät jostain syystä toimi ollenkaan kahvimaitona ainakaan cappuccinossa. Maitosokerin puuttuessa niiden väri muuttuu nopeasti hyvin tummaksi, vaahdosta tulee helpommin isokuplaista ja vaahdon maku ei ole miellyttävä.

Onneksi voi juoda myös laktoosia sisältäviä tuotteita, vaikka uskonkin, että vähempi käsittelykin vaikuttaa, samoin kuin puhtaus.


2 kommenttia:

 1. Hei,
  Kiitos suosituksesta! Toivottavasti mahdollisimman moni löytää kahvimaidokseen juuri Valio Hilja vanhanajanmaidon - niin mainio maito se on. :)
  Terveisin,
  Pekka Valiolta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Pekka, kyllä, Hilja on parasta! :)

   Poista

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...