perjantaina, elokuuta 31, 2012

Onko tämä joku ruokablogi?

Vastaan itse otsikkoon, että taitaa olla, kun viimeiset postaukset ovat käsitelleet tavalla tai toisella aina ruokaa. Jatketaan samaa settiä.

Wappuna oli menussa Farangin keittokirjan antimia. Yksi suurista herkuistani Farangissa on pehmeäkuoriset taskuravut ja halusin kokeilla niiden valmistusta itse. Tilasin ravut etukäteen Arvo Kokkoselta, jotta saisin mitä halusin. Vaan enpä tajunnut, että taskurapuja on sekä kova- että pehmeäkuorisia ja sain kämmenenkokoisten pehmeäkuoristen sijaan noin kilonpainoisia kahden kämmenenkokoisia kovakuorisia rapuja 8. Ihan ilmaisiakaan nuo ravut eivät olleet.

Wappuna söimme ravuista puolet ja puolet pakastin. Koska olen ollut kesällä ahkera, niin pieni pakkanen on täyttynyt erinäisistä leivonnaisista ja kesäherkuista ja sieltä piti saada jotain pois. Ravut siis sulatukseen ja käyttöön. En keksinyt mitään muuta kuin rapukakut, jotka voisi taas jatkopakastaa. :)

Ohjeen bongasin täältä ja eikun hommiin. Ravunlihaahan oli ainakin nelinkertainen määrä, joten taikinasta tuli valtava. Munia osasin laittaa kuitenkin vain tuplasti, eli kakut eivät olleet mitään kaikista kiinteimpiä. Rapu on hyvin voimakkaan makuinen, eikä minusta ehkä ihan paras maku. Voimakas salsa sopi sinänsä erinomaisesti, mutta oli loppuviimein hiukan liiankin voimakas, suu paloi.

Mitä sitä sitten loppuun sanoisi, ainakin että pitää osata määritellä kerralla mitä haluaa, ettei tule jälkitaakkaa ja että youtube on oiva keksintö opettamaan miten kovakuoriset taskuravut avataan.

Ravut kakkuina salsan kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...