Siirry pääsisältöön

Onko tämä joku ruokablogi?

Vastaan itse otsikkoon, että taitaa olla, kun viimeiset postaukset ovat käsitelleet tavalla tai toisella aina ruokaa. Jatketaan samaa settiä.

Wappuna oli menussa Farangin keittokirjan antimia. Yksi suurista herkuistani Farangissa on pehmeäkuoriset taskuravut ja halusin kokeilla niiden valmistusta itse. Tilasin ravut etukäteen Arvo Kokkoselta, jotta saisin mitä halusin. Vaan enpä tajunnut, että taskurapuja on sekä kova- että pehmeäkuorisia ja sain kämmenenkokoisten pehmeäkuoristen sijaan noin kilonpainoisia kahden kämmenenkokoisia kovakuorisia rapuja 8. Ihan ilmaisiakaan nuo ravut eivät olleet.

Wappuna söimme ravuista puolet ja puolet pakastin. Koska olen ollut kesällä ahkera, niin pieni pakkanen on täyttynyt erinäisistä leivonnaisista ja kesäherkuista ja sieltä piti saada jotain pois. Ravut siis sulatukseen ja käyttöön. En keksinyt mitään muuta kuin rapukakut, jotka voisi taas jatkopakastaa. :)

Ohjeen bongasin täältä ja eikun hommiin. Ravunlihaahan oli ainakin nelinkertainen määrä, joten taikinasta tuli valtava. Munia osasin laittaa kuitenkin vain tuplasti, eli kakut eivät olleet mitään kaikista kiinteimpiä. Rapu on hyvin voimakkaan makuinen, eikä minusta ehkä ihan paras maku. Voimakas salsa sopi sinänsä erinomaisesti, mutta oli loppuviimein hiukan liiankin voimakas, suu paloi.

Mitä sitä sitten loppuun sanoisi, ainakin että pitää osata määritellä kerralla mitä haluaa, ettei tule jälkitaakkaa ja että youtube on oiva keksintö opettamaan miten kovakuoriset taskuravut avataan.

Ravut kakkuina salsan kera

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat...

Kaikki SkiExpoon

Ensi viikonloppuna on Messukeskuksessa SkiExpo ja sen lisäksi myös BoardExpo, Lätkä&SäbäExpo, DigiExpo ja HifiExpo. SkiExpossa on uutuutena Timantti. TIMANTTI esittelee häikäisevät huippu-uutuudet! Timanttialueella, Skiexpon keskiössä, esittäytyvät kauden väline-, varuste- ja tekstiiliuutuudet – kukin merkki omalla osastollaan. Ja tuolta Timantista löytyy myös Power Balance . Minä olen saanut mukavaa tukea ja buustia PB:stä biitsiin, maastopyöräilyyn ja lentopalloon. Viime talvena tuli vähän hiihdettyä ja laskettua PB:n kanssa ja kyllähän liuku oli pidempi ja tasapaino parempi. Olkapää on saanut liikkuvuutta tarroista ja ranteet sekä kaula koristeita. Näistä ja monista muista kokemuksista tulen kertomaan myös messuilla, joten tule testaamaan!

:)

Olipa isoja banaaneja kaupassa. Pakkohan niitä oli ostaa. :) Ovat vielä Reilun Kaupan banaaneja. :) Eivät edes mahtuneet omaan kiikkuunsa, vaan putosivat appelsiinien päälle. Jaffa-appelsiinit ovat muuten ihan älyttömän hyviä, todella mehukkaita. Vaikka kuvasta ei uskoisi, niin appelsiinit ovat ihan normaalikokoisia, eli vähän tennispalloja suurempia. :) S-kaupasta nämäkin herkut... :)