keskiviikkona, elokuuta 01, 2012

Herkkuja

Kesä tarjoaa paljon herkkuja. On marjoja, hedelmiä, sieniä, juureksia, kasviksia, you name it... Minä olen ihan friikki kaikkien luonnonantimien kanssa. Haluan kerätä kaiken syötävän, joka tulee vastaan. Olenkin onnistunut lähinnä kiipeilyreissuilla kerämään marjan jos toisen ja muutaman kanttarellinkin. Olen myös saanut metsästettyä tutuilta raparpereita ja pensasmarjoja. Ja saaliiksi saaduista on syntynyt mm. seuraavaa.

Raparperipiirakka (karppi)

Halusin uuden elämäni turvin tehdä siihen sopivia herkkuja, eli vähemmän sokeria ja valkoista jauhoa, eli vähemmän hiilihydraatteja. Vähähiilihydraattinenhan on sama kuin karppaus. Etsin siis karppireseptin herkuilleni. Makeutusaineena käytin steviaa, enkä keinotekoista makeutusainetta.

Vähän tuli höttö, mutta hyvänmakuinen. Vaniljakastike antaa kyllä hyvän lisän kokonaisuuteen.

Piirakka suoraan uunista

Vaniljakastike <3 raparperipiirakka
Steviaa purkissa.

Mustikkapiirakka (karppi)

Samaa karppilinjaa on mustikkapiirakkakin. Hyvin lähellä mamman marjapiirasta. Mustikat on itse kerätty, tottakai. :) Tein piirakan parikin kertaa, kun ensimmäinen oli suorastaan kadonnut jääkaapista. :) Ensimmäisessä versiossa unohdin munan pohjasta, kun sitä ei ollut sekoitusohjeissa. Toinen versio olikin sitten kiinteämpi ja siitä osa meni suoraan pakkaseen.

Mustikat vielä metsässä, kohta rasiassa.
Kun kerää käsin, niin saa kerralla siistiä, hitaasti kylläkin.
Ensimmäinen piirakka


Toinen piirakka.
 
Raparperijuoma

Kun kesä vihdoin alkoi ja lämpötilat nousi korkeiksi, niin on juotava paljon. Ja mieluiten vielä hyvää juomaa. Koska raparperia oli tarjolla, niin teinpä siitä raikasta juomaa. Tätäkin kaksi kertaa, kun ensimmäinen meni hetkessä. Ensimmäisessä versiossa käytin makeutuksessa steviaa ja luomupalmusokeria. Toisessa versiossa makeutuksen hoiti luomuhunaja. Molemmat toimivat erinomaisesti. Ja täytyy sanoa, että lime ja inkivääri antavat aivan ihanan säväyksen.

Herkkujuoma auringossa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...