keskiviikkona, elokuuta 22, 2012

Pihalta lautaselle

Istutimme pari vuotta sitten takapihalle marjapensaita, musta- ja punaherukan sekä karviaisen. Viime kesänä punaherukkaan tuli noin kolme terttua, mutta muihin pensaisiin ei mitään. Tänä vuonna punaherukka oli vielä anteliaampi, karviaiseenkin ilmestyi muutama marja, mutta ne ehtivät hätäisempien suihin ennen minua. Mustaherukka on vieläkin täysin kalju marjoista.

Ihan huippua, että omalta pihalta voi hakea ainekset esimerkiksi herkulliseen marjapuuroon.


Resepti on kotiruokakirjasta, koska marjapuurohan on mitä perinteikkäin suomalainen ruoka:

7 dl vettä
3 dl marjoja
½ dl sokeria
1½ dl mannaryynejä

Marjas soseutetaan ja laitetaan sokerin kanssa kiehuvaan veteen. Itse käytin steviaa sokerin sijaa ja sitäkin ehkä vähemmän kuin ohjeessa. Kun koko seos kiehuu, niin mannaryynit sekaan ja kypsytetään 15 minuuttia välillä sekoitellen. Mannaryyneitä käytin kauramannaryynejä. Keittämisen jälkeen puuro kulhoon ja vispataan kuohkeaksi

Ihan älyttömän herkullista, varsinkin Valion Vanilla-vaniljakastikkeen kera. Kastike on ihanan paksua ja tasoittaa puuron kirpeyttä kivasti. Minua ei haittaa ollenkaan siement ja kuoret puurossa, ovat ennemminkin kivoja sattumia. :)

Onneksi vanhempien puskistakin sai punasia marjoja, koska eihän yksi satsi riittänyt meillä alkuunkaan.  Ja kaupastakin saa marjoja, vaikkakin hyvin pieni kotimarjoihin verrattuna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...