Siirry pääsisältöön

Nimpparikemut

Minulla oli viime viikolla nimipäivä. Olin jo ajoissa miettinyt, että haluaisin kutsua ihmisiä kylään ja tehdä oikein kakun ja kaikkea. Niinpä kutsuin pääkaupunkiseudulla ja pääkaupunkiseudun läheisyydessä asuvat äitin puolen sukulaiset vietämään kesäiltaa ja nauttimaan nimpparikaffeista.

Kuva
Oikeastaan kakkuidea tuli ennen kutsuja. Näin Glorian ruoka ja viini-lehden kannessa lakristi-raparperikakun, jonka halusin ehdottomasti tehdä. Kaksi minun herkkuani, lakritsi ja raparperi samassa paketissa ja näyttikin kauniille.
Tein saman tien kaksi kakkua, kun tunnen sukulaiseni ja tiedän, että kakku maistuu. :) Ihmettelin leipoessani, että miten mahtaa kermavaahdot ja muut pysyä koossa, kun ei tule liivatelehtiä. Niinpä työnsin kakut pakkaseen, jota suositeltiin ohjeessakin. Toista kakkua ei meinannut saada edes ulos pakkasesta, kun se oli jäätynyt kiinni, mutta pyvin pysyivät koossa. Olivat vähän kovia ja tätä juttua kirjoittaessani löysinkin sitten tuon yo. linkin oikaisusta. Reseptiin olisi tosiaan kuulunut niitä liivatelehtiä. Ehkä ensi kerralla sitten.

Raparperi-lakritsikakku

Muina tarjottavina oli suolaisella puolella hodareita, vietnamilaisrullia, vihannesdippejä, ruisnappeja ja levitteitä. Kakun kera tarjoilin mansikoita, vesimelonia, suklaadippiä ja äiti toi kinuskikastiketta ihmereseptillä (smetana+fariinisokeri). Hyvin teki kauppansa, hyvin tunnen siis sukulaiseni. :)

Lahjaksi olin toivonut kesäkukkia ja yrttejä. Viesti oli mennyt perille, sillä juuri niitä minä sainkin. :) Lisäksi tuli kauniita leikkokukkia.

Iso oranssi kimppu edessä, takana gerberoita.

Paprika

Ulkokukat, enää en muista mitä nämä olivat...

Basilikat, rosmariinit, viinisuolaheinä ja paprika odottamassa istutusta.



Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat...

Kaikki SkiExpoon

Ensi viikonloppuna on Messukeskuksessa SkiExpo ja sen lisäksi myös BoardExpo, Lätkä&SäbäExpo, DigiExpo ja HifiExpo. SkiExpossa on uutuutena Timantti. TIMANTTI esittelee häikäisevät huippu-uutuudet! Timanttialueella, Skiexpon keskiössä, esittäytyvät kauden väline-, varuste- ja tekstiiliuutuudet – kukin merkki omalla osastollaan. Ja tuolta Timantista löytyy myös Power Balance . Minä olen saanut mukavaa tukea ja buustia PB:stä biitsiin, maastopyöräilyyn ja lentopalloon. Viime talvena tuli vähän hiihdettyä ja laskettua PB:n kanssa ja kyllähän liuku oli pidempi ja tasapaino parempi. Olkapää on saanut liikkuvuutta tarroista ja ranteet sekä kaula koristeita. Näistä ja monista muista kokemuksista tulen kertomaan myös messuilla, joten tule testaamaan!

:)

Olipa isoja banaaneja kaupassa. Pakkohan niitä oli ostaa. :) Ovat vielä Reilun Kaupan banaaneja. :) Eivät edes mahtuneet omaan kiikkuunsa, vaan putosivat appelsiinien päälle. Jaffa-appelsiinit ovat muuten ihan älyttömän hyviä, todella mehukkaita. Vaikka kuvasta ei uskoisi, niin appelsiinit ovat ihan normaalikokoisia, eli vähän tennispalloja suurempia. :) S-kaupasta nämäkin herkut... :)