maanantaina, heinäkuuta 16, 2012

Nimpparikemut

Minulla oli viime viikolla nimipäivä. Olin jo ajoissa miettinyt, että haluaisin kutsua ihmisiä kylään ja tehdä oikein kakun ja kaikkea. Niinpä kutsuin pääkaupunkiseudulla ja pääkaupunkiseudun läheisyydessä asuvat äitin puolen sukulaiset vietämään kesäiltaa ja nauttimaan nimpparikaffeista.

Kuva
Oikeastaan kakkuidea tuli ennen kutsuja. Näin Glorian ruoka ja viini-lehden kannessa lakristi-raparperikakun, jonka halusin ehdottomasti tehdä. Kaksi minun herkkuani, lakritsi ja raparperi samassa paketissa ja näyttikin kauniille.
Tein saman tien kaksi kakkua, kun tunnen sukulaiseni ja tiedän, että kakku maistuu. :) Ihmettelin leipoessani, että miten mahtaa kermavaahdot ja muut pysyä koossa, kun ei tule liivatelehtiä. Niinpä työnsin kakut pakkaseen, jota suositeltiin ohjeessakin. Toista kakkua ei meinannut saada edes ulos pakkasesta, kun se oli jäätynyt kiinni, mutta pyvin pysyivät koossa. Olivat vähän kovia ja tätä juttua kirjoittaessani löysinkin sitten tuon yo. linkin oikaisusta. Reseptiin olisi tosiaan kuulunut niitä liivatelehtiä. Ehkä ensi kerralla sitten.

Raparperi-lakritsikakku

Muina tarjottavina oli suolaisella puolella hodareita, vietnamilaisrullia, vihannesdippejä, ruisnappeja ja levitteitä. Kakun kera tarjoilin mansikoita, vesimelonia, suklaadippiä ja äiti toi kinuskikastiketta ihmereseptillä (smetana+fariinisokeri). Hyvin teki kauppansa, hyvin tunnen siis sukulaiseni. :)

Lahjaksi olin toivonut kesäkukkia ja yrttejä. Viesti oli mennyt perille, sillä juuri niitä minä sainkin. :) Lisäksi tuli kauniita leikkokukkia.

Iso oranssi kimppu edessä, takana gerberoita.

Paprika

Ulkokukat, enää en muista mitä nämä olivat...

Basilikat, rosmariinit, viinisuolaheinä ja paprika odottamassa istutusta.2 kommenttia:

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...