Siirry pääsisältöön

Batman ja Lumikki

Koska kesäflunssa veti voimat pois ja ainoa mitä pystyi tekemään, oli olla ja pitää silmiä auki. :) Parasta aktiviteettia siihen hetkeen oli siis leffat.

Finnkinon Superpäivänä hyödynsin edullisen tarjouksen mennä katsomaan Lumikki ja Metsästäjä. Pari mainosta leffasta olin nähnyt ja onhan Lumikin tarina tuttu. Ihan samaa kaavaa ei tietenkään leffan juoni noudattanut kuin alkuperäinen Lumikki ja seitsemän kääpiötä.

Kuva

Tykkäsin silti. Upeat tehosteet, lavasteet, asut ja kaikki. Charlize Theron (Kuningatar, paha äitipuoli) oli minusta loistava, samoin  Chris Hemsworth (Metsästäjä). Kristen Stewart (Lumikki) ei säväyttänyt, vaikka toki hoiti roolinsa. Hänellä vain ei ole kuin yksi ilme, olisin kaivannut vähän enemmän vaihtelua ja lopussa erityisesti hymyä. Suosittelen hömpästä tykkääville ja tietysti myös fantasiaa mielellään katsoville.

Katsoimem ihan vähän aikaa sitten Yön Ritarin. Nyt trilogian viimeinen osa tuli esitykseen ja olihan se pakko päästä katsomaan miten tarina loppuu. Eli ihan ensi-illassa Yön Ritarin Paluu (The Dark Knight Rises).

Kuva

Kolmetuntinen leffa ei olisi tuntunut ollenkaan pitkältä, jos kaikki olisi mennyt kuin elokuvissa. Postasin Twitteriin ennen leffan alkua "The Dark Knight Rises. Hope for the best." Sillä ainakin minulla painoi hiukan takaraivossa Denverissä tapahtunut ammuskelu Batmanin ensi-illassa. Onneksi ei kuitenkaan mitään sellaista, vaan ihan vain teknisiä ongelmia. Valot syttyivät ihan yhtäkkiä ja jäivät päälle muutamaksi minuutiksi. Leffa pätki pahemman kerran noin puolivälistä alkaen. Kuva pysähtyi ja onneksi jatkui taas hetken päästä. Omenan Finnkinon vastaava tuli kuitenkin kertomaan jossain vaiheessa, että nyt on buutattava, pidetään 10-15min tauko.

Tämän jälkeen pätkiminen tottakai jatkui ja lopulta meni tekstitkin noin 30 min ennen loppua. Siinä vaiheessa henkilökunta ilmoitti, että voi lähteä ja saa korvauslipun, jos ei lähde niin ei saa lippua. Jäimme kaikesta huolimatta katsomaan leffan loppuun, sillä emme olisi jaksaneet istua enää uudestaan 2,5h vain nähdäksemme lopun. Ja kuin Murphyn laista, leffan jatkui normaalisti loppuun asti. Ei pätkinyt, oli tekstit, valot pysyivät pois päältä ja  Batman hoiti hommansa.

Mitä leffasta muuten jäi mieleen. Mukavaa äksöniä, eikä aika tuntunut yhtään pitkältä. Kivaa huumoria välissä ja hieman psykologista leikittelyä, vaikkei ollenkaan niin paljoa kuin yleensä Nolanilla. Muut näyttelijät olivat tosi jees, mutta Anna Hathaway ei vaan jotenkin sopinut Kissanaisen rooliin. Olisi pitänyt olla joku hieman särmikkäämpi. Eniten minua häiritsi se, että kun hänen kasvonsa tulivat ruutuun, niin muistin hänet heti "Paholainen pukeutuu Pradaan"-leffasta. 


 


  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

Pantteri

Tykkään ihan hulluna panttereista , siis salmiakkipanttereista, myös lumipantterit ovat todella hyviä. Ruotsissahan nämä karkit ovat nimellä Salta Katten. Ennen oli myös Pantteri-jäätelöä, joka oli aivan mielettömän hyvää. Enää tuotaherkkua ei löydy valitettavasti valikoimista. Eilen tuli puhetta, että mikäs eläin se pantteri oikein on. Ja wikipedia sen kertoo: Leopardi eli pantteri (Panthera pardus), englanniksi leopard. Tuo nimi tulee leijonan (leo) ja pantterin (panther) risteytyksestä . En tiedä onko se vain uskomus, mutta nimen perustana on, että leopardi on leijonan ja mustan pantterin risteytys. Joka tapauksessa kyseessä on pilkullinen kissaeläin, joka näyttää näin söpöltä pentuna. Voisin ottaa lemmikiksi. Pantteri viittää myös Pohjois-Amerikassa usein puumaan , englanniksi cougar. Puuma on vaaleaturkkinen kissaeläin, jolla ei ole täpliä. Etelä-Amerikassa pantterilla taas tarkoitetaan jaguaaria , englanniksi jaguar. Jaguaari on myös pilkullinen ja hyvin yhdennäköinen leopardin

Nora ja Sade - mikä pari

Kuusi vuotta ja paljon vettä on virrannut Karjaanjoessa. Niin minä, maailma kuin moni muu on muuttunut siinä samalla. Tällä hetkellä meidän kotia asustaa minun lisäksi Sade, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, joka muutti mun luokse lokakuussa 2020, kun olin ollut yksin 1,5kk Samin yllättävän poismenon jälkeen.   Meillä menee Saden kanssa mukavasti. Välillä haastetaan toisiamme, mutta pääasiassa ollaan onnellisia ja iloisia itsejämme. Kerron Sadesta ja meidän yhteisistä jutuista lisää toisessa postauksessa, koska ajattelin herätellä tämän blogin uudelleen henkiin. Kirjoittelen tätä ihan itseäni varten, mutta kaikki lukijat ovat myös erittäin tervetulleita. 😙   Toivotan sinulle ihanaa kesää ja ollaan kuulolla!  Sade chillaa