keskiviikkona, heinäkuuta 18, 2012

Vihdoin uusia pottuja

Kesäherkkuja
Miksiköhän tänä vuonna ei ole tullut pahemmin vastaan uusia pottuja? Nyt minäkin oikein hakemalla hain niitä kaupasta. Ei ollut mitään ihan tuoreimpia versioita, kun olivat valmiiksi pussissa, mutta varhaisperunaa kuitenkin.

Namnam


Perunan seuraksi kesäistä salaattia ja kalaa. Salatissa vesimelonia, herneitä, sipulinvarsia, korianteria ja salaatteja, päällä paahdettua sipulia. Höysteenä fetaa. Kaloina lohta ja silliä (Boyn sipulisilli). Pieni nokare voita ja kermaviilikastiketta, niin herkku on täydellinen. Namnam!

En ole suuri sillin ystävä, mutta tuo sipulisilli oli erinomaista. Kermaviilikastike oli loiventamaan sillin suolaisuutta ja liian väkevää makua. Varalla oli myös valmista aiolia, jos aivan mahdottomaksi mennyt. Silleissä on kyllä hirveitä eroja. Tuossa sipulisillissä oli sipulia jopa 9%. Muita mausteita tai uutteita/aromeita ei ollut sokerin ja mustapippurin lisäksi. Siis melko puhdasta. Lohi oli lämminsavulohta, jossa ei ollut kuin suola lisänä. Valmiina sekin ostettu.

Eräänä iltana tein varsinaisen jämäpannun jääkaapista löytyvistä lopuista. Koko komeus näytti lautasella tältä:

Jämäpannu
Nimpparijuhlien vietnamilaisista rullista, hodareista ja vihannesdipeistä ylijääneet kastikkeet, idut, nuudelit, porkkanat ja nakit muodostivat perusajatuksen. Kaapista löytyi sipulia, valkosipulia ja maissia, jotka laitoin vuokaan, päälle sinihomejuustoa, persiljaa ja oliiviöljyä. Sitten nakit ja niiden päälle ketsuppia ja Sweet Chili Saucea. Koko komeuden kuorrutin vielä juustoraasteella. Tarjoiltiin tomaatin ja edellä mainittujen jämien paahdetulla sipulilla ja suolapähkinöillä höystettynä. Yllättävän hyvää noin niin kuin jämiksi ja omasta päästä keksityksi reseptiksi. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...