Siirry pääsisältöön

Vihdoin uusia pottuja

Kesäherkkuja
Miksiköhän tänä vuonna ei ole tullut pahemmin vastaan uusia pottuja? Nyt minäkin oikein hakemalla hain niitä kaupasta. Ei ollut mitään ihan tuoreimpia versioita, kun olivat valmiiksi pussissa, mutta varhaisperunaa kuitenkin.

Namnam


Perunan seuraksi kesäistä salaattia ja kalaa. Salatissa vesimelonia, herneitä, sipulinvarsia, korianteria ja salaatteja, päällä paahdettua sipulia. Höysteenä fetaa. Kaloina lohta ja silliä (Boyn sipulisilli). Pieni nokare voita ja kermaviilikastiketta, niin herkku on täydellinen. Namnam!

En ole suuri sillin ystävä, mutta tuo sipulisilli oli erinomaista. Kermaviilikastike oli loiventamaan sillin suolaisuutta ja liian väkevää makua. Varalla oli myös valmista aiolia, jos aivan mahdottomaksi mennyt. Silleissä on kyllä hirveitä eroja. Tuossa sipulisillissä oli sipulia jopa 9%. Muita mausteita tai uutteita/aromeita ei ollut sokerin ja mustapippurin lisäksi. Siis melko puhdasta. Lohi oli lämminsavulohta, jossa ei ollut kuin suola lisänä. Valmiina sekin ostettu.

Eräänä iltana tein varsinaisen jämäpannun jääkaapista löytyvistä lopuista. Koko komeus näytti lautasella tältä:

Jämäpannu
Nimpparijuhlien vietnamilaisista rullista, hodareista ja vihannesdipeistä ylijääneet kastikkeet, idut, nuudelit, porkkanat ja nakit muodostivat perusajatuksen. Kaapista löytyi sipulia, valkosipulia ja maissia, jotka laitoin vuokaan, päälle sinihomejuustoa, persiljaa ja oliiviöljyä. Sitten nakit ja niiden päälle ketsuppia ja Sweet Chili Saucea. Koko komeuden kuorrutin vielä juustoraasteella. Tarjoiltiin tomaatin ja edellä mainittujen jämien paahdetulla sipulilla ja suolapähkinöillä höystettynä. Yllättävän hyvää noin niin kuin jämiksi ja omasta päästä keksityksi reseptiksi. :)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat...

Kaikki SkiExpoon

Ensi viikonloppuna on Messukeskuksessa SkiExpo ja sen lisäksi myös BoardExpo, Lätkä&SäbäExpo, DigiExpo ja HifiExpo. SkiExpossa on uutuutena Timantti. TIMANTTI esittelee häikäisevät huippu-uutuudet! Timanttialueella, Skiexpon keskiössä, esittäytyvät kauden väline-, varuste- ja tekstiiliuutuudet – kukin merkki omalla osastollaan. Ja tuolta Timantista löytyy myös Power Balance . Minä olen saanut mukavaa tukea ja buustia PB:stä biitsiin, maastopyöräilyyn ja lentopalloon. Viime talvena tuli vähän hiihdettyä ja laskettua PB:n kanssa ja kyllähän liuku oli pidempi ja tasapaino parempi. Olkapää on saanut liikkuvuutta tarroista ja ranteet sekä kaula koristeita. Näistä ja monista muista kokemuksista tulen kertomaan myös messuilla, joten tule testaamaan!

:)

Olipa isoja banaaneja kaupassa. Pakkohan niitä oli ostaa. :) Ovat vielä Reilun Kaupan banaaneja. :) Eivät edes mahtuneet omaan kiikkuunsa, vaan putosivat appelsiinien päälle. Jaffa-appelsiinit ovat muuten ihan älyttömän hyviä, todella mehukkaita. Vaikka kuvasta ei uskoisi, niin appelsiinit ovat ihan normaalikokoisia, eli vähän tennispalloja suurempia. :) S-kaupasta nämäkin herkut... :)