Kesään kuuluu ehdottomasti kesäkeitto. Ja mieluiten itse tehty, koska silloin siitä saa just sellaisen kuin tekee.
Ensinnäkin Mummi on opettanut, että kesäkeittoon laitetaan myös nakkeja ja
perunan aiheuttamasta olosta viisastunena jätin perunan pois. Ihan omasta päästä en keittoa kuitenkaan lähtenyt rakentamaan, vaan etsin netistä
reseptivinkkiä. Kaupassa en kuitenkaan muistanut enää mitä kaikkea pitikään ostaa, mutta perunan tilalle tuli bataatti ja kukkakaalin parsakaali. Nakitkin vaihtuivat kanajauhelihaan ja persilja korianteriin.
Jääkaapista löytyi myös edellisen päivän grillivihannekset (sipulinvartta, kesäkurpitsaa, maissia) ja kevätsipulinvarsia, ei kun mukaan vaan. Sulatejuusto ja sokeriherneet jäi pois jo kaupassa ja pinaattikin unohtui, mutta pääraakaaineet olivat hyvin koossa. Tämännäköistähän siitä sitten tuli.
 |
Ihan kesäkeiton näköistähän se on. |
 |
Ja hyvääkin vielä, mitä nyt suolaa joutui vähän lisäämään. |
Kesäkeiton seurana oli
proteiinileipää, jonka bongasin
Mogin blogista. Kivan rapsakkaa leipää, joka sisältää paljon hyvää. Toimii sellaisenaan, levitteen kera tai ihan täytettynä leipänä vaikka kesäretkellä.
 |
Helppoa ja hyvää |
 |
Retkileipä: täytteenä tonnikalatahnaa, avokadoa ja salaattia. |
En ole ollut mikaan kesakeiton ylin ystava mutta toi soppa nayttaa herkulliselta!
VastaaPoistaTota leipaa pitaa ehdottomasti kokeilla!
En mä tiedä onko se enää edes kesäkeitto, mutta hyvää se on. :)
VastaaPoistaJa leipä on niin parasta, piti heti tehdä sitä lisää, kun meni päivässä parempiin suihin. :)