torstaina, heinäkuuta 05, 2012

Kotihommia

Laitoin Twitteriin seuraavanlaisen statuksen alla olevan kuvan kanssa:
"Jollain on jäänyt hoitamatta. Rehottaa siihen malliin. ;) "

Apilat on villinä, rikkaruohot rehottaa, terassi on siitepölykerroksen peittämä ja kukkaruukut ammottavat tyhjyyttään.


Ja kyllä, takapihan varaston (syyshortensian takana vasemmalla) edessä on viime kesänä ostetut ja hyvin talvehtineet mullat pusseissaan... Sami ajoi nurmikon ja "avasi" talon päädyssä olevan käytävän uudelleen. Oli ruusut ja mitkälie valkojuuret ja muut kasvit nimittäin ottaneet sielläkin vallan. Nyt pitäisi vielä nyppiä rikkaruohot, siistiä etupiha, istuttaa kukkia, yrttejä ja salaattia, leikata jo kukkineet kukinnot (tulppaanit sentään jo huolsin alkukesästä), tilkitä pihan perällä oleva aita ja täyttää maata, laittaa kuorikatteet jnejejne...

Sami sanoikin: "Joskus tuntuu, että haluis mielummin asua kerrostalossa". :) Meillä ei tosiaan ole edes iso piha, kuten kuvassa näkyy, about 9m x 9m. Onneksi ei sentään asuta omakotitalossa, mitäköhän siitäkin tulisi...

Ja että miksikö ei sitten ole tehty muita pihahommia? Koska seinien sisäpuolellakin oli niin paljon tekemistä. Kun tulee suoraan reissusta töihin ja ei ehdi/jaksa muina iltoina harrastusten päälle kuin ruokita ja pestä itsensä ennen nukkumaanmenoa, niin näyttää koti aika hävityksenkauhistukselta. On kassia ja pakaasia ja pakkaamattajääneitä kamoja siellä täällä. On pyykkiä ja varustetta, on saman viikon vaatteita ja on elämisen jälkiä.Kuudessa tunnissa saimme kuitenkin aika paljon aikaan. Alkustartti vaati hyvän kahvin ja hyvästä työstä sai kunnon ruuan. Jäljelle jäi enää pari pinoa (kaksi isoa tuhottu) lehtiä, muutama koneellinen pyykkiä, minun vaatteiden järjestely, silitettäviä pinollinen, se ym. piha ja vähän muuta pientä. Ei siis kotonakaan tekeminen lopu, jos ei harrastamaan jaksa mennä.:)


2 kommenttia:

  1. Heh näin omakotitalossa asuvana sanoisin, meillä on samanlainen meininki. En jaksa paljoo pihanommista stressata. Nurmikko leikataan silloin kun jaksaa ja puskat saa rehottaa.

    Joskus toki on suunnitelmissa tehdä piha kuntoon ja sitten se laitetaankin semmoiseksi ettei sitä tarvitse paljoo hoitaa.

    VastaaPoista
  2. Joo, onneks tuonne meidän takapihalle ei näe kuin me itse. Etupihaa vois vähän yrittää laittaa, kun sen näkee useampi ihminen. Voi olla kyllä, että meidän eläkeläsnaapurit sen vielä jonain päivänä siistivät, kun kyllästyvät katsomaan hoitamattomuutta. :)

    Ja onneks toi piha oli valmis terassia lukuunottamatta, ettei itse tarvinnut niin paljoa uhrata siihen aikaa. Pari puskaa ollaan revitty ja kolme marjapensasta laitettu tilalle. Hiljaa hyvä tulle... :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...