perjantaina, huhtikuuta 30, 2010

Rasva pois, hus hus!

Eihän kukko käskien laula, eli rasvakaan vain puhumalla lähde. On siis jouduttu tositoimiin rasvan hävittämisen kanssa. Ja nyt siis puhutaan minun kropassa ihon alla olevasta rasvasta.

Viime vuoden lopulla heräsin peilin edessä ja vaatekaapilla tilanteesen, että jotain on tehtävä. Vaatteet eivät enää mahtuneet päälle ja peilissä kummitteli mörkö. Niinpä otin itseäni niskasta kiinni ja aloitin kropan muokkauksen vuoden alusta.

Ensin laitoin vatsan kuntoon "Toimivan vatsan reseptillä", samaan aikaan aloitimme syömään luomuruokaa ja minä muutin ruokailurytmitystä. Aamulla kuitua, päivällä kevyttä keittoa, välipalaksi hedelmää tai puuroa ja päivälliseksi proteiinipainotteista lämmintä ruokaa. Jätin ylimääräisen rasvan, sokerin ja hiilarit pois. Lisäsin myös nestettä veden, suolaveden ja teen muodossa. Aluksi liikunta oli heman heikkoa matkustelun takia, mutta pyrin liikkumaan matkoja kävellen ja aina kun oli aikaa ja energiaa, tekemään jotain tehokkaampaa. Nyt liikunta kuuluu päivittäiseen ohjelmaan.

Nyt on kulunut neljä kuukautta tuota kuuria ja vihdoin on alkanut tulla tulosta. Tavoitteenahan minulla ei ole pudottaa painoa, vaan muokata kroppaa. Apuna mittauksessa olen käyttänyt Tanitan InnerScan -vaakaa. Se mittaa painon lisäksi rasvaprosentin, viskeraalirasvan, kalorikulutuksen, lihasmassan, nesteprosentin, kropan iän, luiden painon ja antaa arvon terveystasolle. Rasvat ja lihakset tulevat erikseen käsille, jaloille ja keskikropalle. Neljän kuukauden aikana muutosta on tapahtunut luvuissa kohtuullisesti. Painoa on pudonnut 5 kg, rasvaa 5% ja kropan ikää 11 vuotta, nestettä on tullut kehoon 4%, lihakset eivät ole muuttuneet.

Onhan muutokset todella hitaita, mutta hiljaa hyvä tulee. Nopein kehitys rasvaprosentin laskulle on tapahtunut viimeisen kuukauden aikana. Tuona aikana olen liikkunut enemmän, käynyt infrapunasaunassa ja pitänyt huolta kehon nestetasapainosta. Kehoonhan ei nestettä tartu pelkällä vedenjuomisella, pitää pitää huolta myös suolasta. Juonkin joka päivä vähintään litran suolajuomaa, jossa on kyllästettyä suolavetta n. ruokalusikallinen ja päällä 3 dl vettä. Maku on hirveä, joten lisään vielä makua parantamaan mehua.

Kuukausi sitten olinkin epätoivon partaalla, että mitä tekisin, kun muutoksia ei millään meinaa tapahtua. Ajattelin ryhtyä ketoosikuurille, jossa syötävät kalorit vedetään minimiin ja rasvaa poltetaan liikkumalla. Tuollaisella kuurilla saa kyllä aikaan nopeita tuloksia, mutta valitettavasti tulokset eivät pysy kovin kauan. Fitness-urheilijat käyttävät ketoosia (=karppaus) viimeistellessään kroppaa kisoja varten. Minä haluan kauaskantoisempia tuloksia, joten olen tyytyväinen hitaampaan mutta tehokkaaseen etenemiseen, johon kuuluu sekä ruuasta nauttiminen että runsan liikkuminen.

Lopputulemaksi voin sanoa, että ruualla tosiaan saa itsensä laihdutettua johonkin pisteeseen asti. Jos kuitenkin haluaa laihtua oikeasti ja pidemmällä tähtäimellä on liikuttava runsaasti. Onneksi löysin taas biitsin ja Salmisaaren Elixian infrapunasaunan, niidne kanssa pääsen varmasti hyvään lopputulokseen kesään mennessä. (kesähän alkaa vasta heinäkuussa... ;) )


Lopputulemaksi voi siis sanoa, että kyllä ruokavaliollakin saa laihdutettua, mutta silloin katoaa liha

2 kommenttia:

 1. Onnittelut hyvästä muutoksesta.

  Parastahan se on tommonen hidas muutos, hineoa, että oot jaksanut pitää uusia tapoja yllä.

  Tekis mieli kokeilla kans infrapunasaunaa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Jaanaba. Tuntuu kyllä hyvältä, kun on ollut melkoista taistelua. Sen verran kyllä se entinen keho ja takaisinlihominen pelottaa, että en uskalla luovuttaakaan.

  Infrapunasauna on kyllä loistava. Palauttaa liikunnan jälkeen, pistää aineenvaihdunnan käyntiin ja piristää. Suosittelen, jos vaan on mahkuja päästä. Säännöllisyys ja pitkäjänteisyys siinäkin on valttia.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...