maanantaina, tammikuuta 16, 2012

BioSignature-mittaus

Kuva
Sami sai vinkin ilmaisestta BioSignature-mittauksesta, jonka tarjosi Jyri. Koska olen lukenut Kaisa Harjulan Hormonidieetti-kirjan, niin tiesin heti mistä oli kyse ja mittaukseen oli päästävä. Mittaus tehdään pihdeillä 12 eri kohdasta. Samanlaisilla pihdeillä kuin rasva mitataan, mutta pisteet ovat erit.

Hieman pelotti, että mitä sieltä selviää, mutta pelot olivat turhia. Ihan ok tulos. Rasvaa oli yllättävän vähän, mutta kroppaan oli kertynyt paljon kehon ulkopuolista estrogeeniä, eli lähinnä muoviylijäämiä, erityisesti reisiin. Reidethän minulla ovat isot, mutta en ollut tajunnut, että ne ovatkin suurimmaksi osaksi höttöä. Olen elänyt siinä harhaluulossa, että ne ovat lihasta. ;)

Nyt kemikaalit, erityisesti parabeenit ja bisfenoli A:t minimiin ja lisää sinkkiä sekä B-vitamiiniä, että saadaan estrogeenitasot normaaleiksi ja solakat reidet. Parabeenejä on kosmetiikassa ja bisfenoli A:ta muoviastioissa. Kun nykyiset kosmetiikat on käytetty pyrin jatkossa käyttämään vain luonnonkosmetiikkaa. Juomapullona minulla onkin jo Camelbakin bisfenoliton pullo ja jatkossa lämmitän ruokani muissa kuin muoviastioissa. Jos ruokaa täytyy säilöä, niin odotan niin kauan, kun ruoka on jäähtynyt tai säilön sen muissa kuin muoviastioissa.

Hiilihydraattien sietotaso on minulla heikko, mutta vuoden alusta taas aloitettu vähähiilarinen ruokavalio pitää sietokyvyn hyvin aisoissa. Hyvällä tiellä ollaan siis oltu jo pidemmän aikaa puhtaamman ruuan ja monipuolisen (riittävästi proteiiniä, kuituja, marjoja ja vihanneksia) ruokavalion tiimoilta.


2 kommenttia:

  1. Kuulostaa vaikeelta toi sun elämä, kun kaikkea pitää varoa ja välttää. MinkkiP

    VastaaPoista
  2. Eihän se edes ole, kun vaan valitsee itselle sopivia vaihtoehtoja. Kaikkien kroppa kun ei sulata mitä vaan. Toisille taas sopii kaikki. ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...