keskiviikkona, tammikuuta 04, 2012

Viimaa vastaan

En ole aikaisemmin ihan hirveästi joutunut liikkumaan talviaikaan business-vaatteissa ulkona. Nyt kun kuljen bussilla ja kävellen töihin pitäisi varmaan varautua. Alkoi nimittäin vuoden ensimmäisenä maanantaina, kun vihdoin oli lunta ja pakkasta palella suorissa housuissa, vaikka oli saappaat (lyhytvartiset kylläkin) ja puoleen reiteen asti pitkä takki. Mietin, että mikä on helppo, siisti ja paras ratkaisu?

Ensin mietin toppahousuja:

Millet Expert Down Pant
Housujen pitäisi olla siistit, niissä ei saisi olla lumilukkoja, ei saa olla haalarit ja ei saisi liikaa näyttää toppahousuilta. Milletin basecamp-tyyppiset untuvahousut ovat kätevät sen suhteen, että niissä saa sivut auki, niissä ei ole lumilukkoja ja ne menee varmasti kaikkien vaatteiden päälle. Mutta en minä halua näyttää työmatkalla miltään Michelin-ukolta. Ja niistä saa maksaakin noin 200 euroa. Luovuin siis toppahousuista, kun kivoja ei tullut nopealla Google-haulla vastaan.

Seuraava vaihtoehto on tietysti sukkahousut tai pitkät kalsarit. Mutta ei, ne ei vaan ole kätevät. Ne pitäisi ottaa päiväksi pois ja laittaa taas jalkaa töistä lähtiessä. Muutenhan niistä ei ole mitään hyötyä. Hameen kanssa kyllä, mutta ei housujen alla.

Entä miten olisi todella pitkät säärystimet. Tarpeeksi leveitä reidelle ei varmasti löydy kaupasta. Itse jos kutoisi, niin ei olisi tänä talvena valmiit. Ja miten ne saisi pysymään paikallaan? Ja olisiko ne nyt sitten kätevät laittaa päälle, kun housujen alle kuitenkin pitäisi ympätä.

Pitkä takki on tietenkin aina vaihtoehto. Joka päivä ei kuitenkaan pitkää takkia viitsisi käyttää, varsinkaan kun ei ole kuin yksi nilkkoihin asti pitkä. Pari on melkein polveen tai jopa polveen asti, mutta kovassa viimassa tuuli menee kuitenkin reisiin.

Googlettaessa päädyin tällaiseen ratkaisuun:
SKHoop Skirt
Topattu hame!! Näitä on näkynyt jo pari talvea Åressa. Ja nyt harmittaa, että Minnankin kehotuksesta jätin ostamatta alesta. Hinnat ovat nimittäin tällä hetkellä vähintään 100 euroa. Ehkä teen itse tai sitten odotan helmikuista Åren matkaa. Tuota hametta voisi käyttää niin työmatkoilla kuin hiihtäessä. Ei varsinaisesti hiihtäessä, mutta sinne mentäessä ja sieltä palatessa. SKHoopin versio on melko kapea ja pitää siten lämmön hyvin jaloissa. Sivuilla on vetoketjut, jos tarvitsee ottaa isompia loikkia. Pituus on melkein tai jopa nilkkaan asti.

Kun innostuin asiasta, niin onhan hameilla muitakin valmistajia. Ainakin Fjällrävenillä on lyhyempi versio. Thermawrap tekee kääntöhameita, jotka ovat myös lyhyempiä. Heim-madella on Minne-Skirt, joka on lyhyt ja vähän muodokkaampi, ehosteena on vuorin väri. Jos Kari Traa tekisi näitä, niin minullahan olisi jo sellainen... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...