Siirry pääsisältöön

Viimaa vastaan

En ole aikaisemmin ihan hirveästi joutunut liikkumaan talviaikaan business-vaatteissa ulkona. Nyt kun kuljen bussilla ja kävellen töihin pitäisi varmaan varautua. Alkoi nimittäin vuoden ensimmäisenä maanantaina, kun vihdoin oli lunta ja pakkasta palella suorissa housuissa, vaikka oli saappaat (lyhytvartiset kylläkin) ja puoleen reiteen asti pitkä takki. Mietin, että mikä on helppo, siisti ja paras ratkaisu?

Ensin mietin toppahousuja:

Millet Expert Down Pant
Housujen pitäisi olla siistit, niissä ei saisi olla lumilukkoja, ei saa olla haalarit ja ei saisi liikaa näyttää toppahousuilta. Milletin basecamp-tyyppiset untuvahousut ovat kätevät sen suhteen, että niissä saa sivut auki, niissä ei ole lumilukkoja ja ne menee varmasti kaikkien vaatteiden päälle. Mutta en minä halua näyttää työmatkalla miltään Michelin-ukolta. Ja niistä saa maksaakin noin 200 euroa. Luovuin siis toppahousuista, kun kivoja ei tullut nopealla Google-haulla vastaan.

Seuraava vaihtoehto on tietysti sukkahousut tai pitkät kalsarit. Mutta ei, ne ei vaan ole kätevät. Ne pitäisi ottaa päiväksi pois ja laittaa taas jalkaa töistä lähtiessä. Muutenhan niistä ei ole mitään hyötyä. Hameen kanssa kyllä, mutta ei housujen alla.

Entä miten olisi todella pitkät säärystimet. Tarpeeksi leveitä reidelle ei varmasti löydy kaupasta. Itse jos kutoisi, niin ei olisi tänä talvena valmiit. Ja miten ne saisi pysymään paikallaan? Ja olisiko ne nyt sitten kätevät laittaa päälle, kun housujen alle kuitenkin pitäisi ympätä.

Pitkä takki on tietenkin aina vaihtoehto. Joka päivä ei kuitenkaan pitkää takkia viitsisi käyttää, varsinkaan kun ei ole kuin yksi nilkkoihin asti pitkä. Pari on melkein polveen tai jopa polveen asti, mutta kovassa viimassa tuuli menee kuitenkin reisiin.

Googlettaessa päädyin tällaiseen ratkaisuun:
SKHoop Skirt
Topattu hame!! Näitä on näkynyt jo pari talvea Åressa. Ja nyt harmittaa, että Minnankin kehotuksesta jätin ostamatta alesta. Hinnat ovat nimittäin tällä hetkellä vähintään 100 euroa. Ehkä teen itse tai sitten odotan helmikuista Åren matkaa. Tuota hametta voisi käyttää niin työmatkoilla kuin hiihtäessä. Ei varsinaisesti hiihtäessä, mutta sinne mentäessä ja sieltä palatessa. SKHoopin versio on melko kapea ja pitää siten lämmön hyvin jaloissa. Sivuilla on vetoketjut, jos tarvitsee ottaa isompia loikkia. Pituus on melkein tai jopa nilkkaan asti.

Kun innostuin asiasta, niin onhan hameilla muitakin valmistajia. Ainakin Fjällrävenillä on lyhyempi versio. Thermawrap tekee kääntöhameita, jotka ovat myös lyhyempiä. Heim-madella on Minne-Skirt, joka on lyhyt ja vähän muodokkaampi, ehosteena on vuorin väri. Jos Kari Traa tekisi näitä, niin minullahan olisi jo sellainen... :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

Pantteri

Tykkään ihan hulluna panttereista , siis salmiakkipanttereista, myös lumipantterit ovat todella hyviä. Ruotsissahan nämä karkit ovat nimellä Salta Katten. Ennen oli myös Pantteri-jäätelöä, joka oli aivan mielettömän hyvää. Enää tuotaherkkua ei löydy valitettavasti valikoimista. Eilen tuli puhetta, että mikäs eläin se pantteri oikein on. Ja wikipedia sen kertoo: Leopardi eli pantteri (Panthera pardus), englanniksi leopard. Tuo nimi tulee leijonan (leo) ja pantterin (panther) risteytyksestä . En tiedä onko se vain uskomus, mutta nimen perustana on, että leopardi on leijonan ja mustan pantterin risteytys. Joka tapauksessa kyseessä on pilkullinen kissaeläin, joka näyttää näin söpöltä pentuna. Voisin ottaa lemmikiksi. Pantteri viittää myös Pohjois-Amerikassa usein puumaan , englanniksi cougar. Puuma on vaaleaturkkinen kissaeläin, jolla ei ole täpliä. Etelä-Amerikassa pantterilla taas tarkoitetaan jaguaaria , englanniksi jaguar. Jaguaari on myös pilkullinen ja hyvin yhdennäköinen leopardin

Nora ja Sade - mikä pari

Kuusi vuotta ja paljon vettä on virrannut Karjaanjoessa. Niin minä, maailma kuin moni muu on muuttunut siinä samalla. Tällä hetkellä meidän kotia asustaa minun lisäksi Sade, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, joka muutti mun luokse lokakuussa 2020, kun olin ollut yksin 1,5kk Samin yllättävän poismenon jälkeen.   Meillä menee Saden kanssa mukavasti. Välillä haastetaan toisiamme, mutta pääasiassa ollaan onnellisia ja iloisia itsejämme. Kerron Sadesta ja meidän yhteisistä jutuista lisää toisessa postauksessa, koska ajattelin herätellä tämän blogin uudelleen henkiin. Kirjoittelen tätä ihan itseäni varten, mutta kaikki lukijat ovat myös erittäin tervetulleita. 😙   Toivotan sinulle ihanaa kesää ja ollaan kuulolla!  Sade chillaa