maanantaina, tammikuuta 23, 2012

2. kierros

Presidentinvaalit 2012 etenivät toiselle kierrokselle. Loppukiriin osallistuvat Sauli Niinistö ja Pekka Haavisto.

Kuva

En ole pahemmin politiikkaan ottanut täällä kantaa, enkä aio nytkään sen kummemmin asiaa vatvoa. Kerron vain omat havaintoni ensimmäisen kierroksen tuloksista. Vaikka Niinistön ylivoimasta on puhuttu, niin silti 40,1% ennakkoäänistä oli minusta todella paljon. Väyrynen kakkosena ennakkoäänien jälkeen, oli minusta iso yllätys. Lipponen ja naiset saivat kaiken kaikkiaan todella vähän ääniä.

Yllätys oli minusta myös lopputulos. En olisi uskonut, että vaikka somessa paljon onkin Haavisto ollut esillä ja takana on paljon julkisuuden henkilöitä, että hän todella veisi itsensä toiselle kierrokselle. Onhan hän kokenut poliitikko erityisesti kansainvälisesti ja kuvastaa moderniutta ja tulevaisuutta. Toisella kierroksella nähdään, että onko Suomi todellakin niin suvaitsevainen, että Haavisto valitaan presidentiksi asti.

Itse katselen toisen kierroksen tuloksia Ruotsissa. Onneksi on BooxTV, niin voi katsoa iPadiltä YLEn vaalivalvojaisia ihan livenä. Oma ääni pitää käydä antamassa ennakkoon. Ennakkoäänestyshän alkaa keskiviikkona 25.1. ja päättyy minun synttärinä, eli tiistaina 31.1. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 5.2.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...