Siirry pääsisältöön

Savoy

Pääsin nauttimaan Savoyn upeista maisemista ja mielettömästä yrttimenusta vähän aikaa sitten. En ole tainnut finedining paikoissa Suomessa käydäkään muualla kuin Farangissa, joten odotukset oli korkealla. Eikä pettymystä todellakaan tullut. Aivan mieletöntä suorastaan.

Valitsimme Savoyn yrttimenun. Savoyhan kasvattaa yrttejä katolla ja niitä hyödyntäen meidän neljän ruokalajin menusta tuli yhdeksän ruokalajin setti. ;)

Heti alkuun oli lohitartaria presidentin perunan kera, yrttinä timjamia. Lohitartar oli mahtavaa, onneksi äiti osaa tehdä samantyyppistä. Sitten kukkakaalikeittoa pinjansiementen, pekonin ja leipäkuutiooiden kera. Miten voi keitosta saada niin kuohkeaa ja pehmeää, namnam. Ensimmäinen varsinainen alkupala oli vasikanmaksapateeta, jossa mukana mukana viinisuolaheinää. Todella pehmeää pateeta, aloin jo odotella äitin jouluna tekemää. Toisena ruokana oli fenkolirisottoa ja hummeria, yrttinä basilikaa. Risotto oli aivan taivaallista, niin suussa sulavaa. Ennen pääruokaa tuli väliraikastus, omenajäädykettä ja punajuurinoussea timjamilla koristeltuna, todella raikas ja kevyt välisetti.

Pääruuaksi oli kyyhkyn rintaa, mustatorvisienimujetta ja oreganokastiketta. En muistanutkaan miten hyvitlä mustatorvisienet maistuu. En myöskään tiennyt, että kyyhky on niin herkullista ja mehukasta, kun se on hyvin tehty. Ennen jälkiruokia otimme juustoja, minulle suomalaista Peltolan sinihomejuustoa, vuohenjuustoa ja paria kovempaa juustoa, höysteenä kvittenhilloketta ja pähkinöitä. Hyvää oli, muuta ei voi sanoa. Varsinainen jälkiruoka sai odottaa, kun eteen tuotiin kirvelillä maustettua marenkia ja suklaavanukasta. Enpä olisi osannut yhdistää kirveliä jälkiruokaan, nyt ehkä voisin ainakin kokeilla. Ja sitten lopullinen jälkiruoka...aaah! Kolmea erilaista jäätelöä tai sorbettia, passionia, pistaasia, sitruharuohoa ja kaiken tämän kruunasi mutakakku. Taivaallista!!!

Iltaa iloitsi viereisen pöydän veteraanikaarti, joista yksi oli ilmeisesti muita kokeneempi ja puhui koko illan. Siinä tuli käytyä jutut sodasta nykypäivään ja vielä hyvin kuuluvalla äänellä. Palvelu Savoyssa oli moitteetonta ja tunnelma elegantti. Teki kyllä vaikutuksen. Tästä tehdäänkin sitten tapa!

Illan asuna oli lahjaksi saatu harmaa mekko ja puvun seuraksi vasta ostetut nilkkurit (Mango). Lämmikkeenä musta kiiltävä jakku ja sifonkihuivi. Käsilaukkuna clutch ja koruina sekä kynsissä yksinkertaiset mustat.


Mainittakoon vielä, että iltaa piti jatkaa yrttien teemassa ja ainut oikea juoma oli Mojito. Tällä kertaa baarimikko oli vain unohtanut sokerin ja juoma oli lähes kelvoton. Onneksi se ei pilannut aiempaa mieletöntä makuelämystä!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

Pantteri

Tykkään ihan hulluna panttereista , siis salmiakkipanttereista, myös lumipantterit ovat todella hyviä. Ruotsissahan nämä karkit ovat nimellä Salta Katten. Ennen oli myös Pantteri-jäätelöä, joka oli aivan mielettömän hyvää. Enää tuotaherkkua ei löydy valitettavasti valikoimista. Eilen tuli puhetta, että mikäs eläin se pantteri oikein on. Ja wikipedia sen kertoo: Leopardi eli pantteri (Panthera pardus), englanniksi leopard. Tuo nimi tulee leijonan (leo) ja pantterin (panther) risteytyksestä . En tiedä onko se vain uskomus, mutta nimen perustana on, että leopardi on leijonan ja mustan pantterin risteytys. Joka tapauksessa kyseessä on pilkullinen kissaeläin, joka näyttää näin söpöltä pentuna. Voisin ottaa lemmikiksi. Pantteri viittää myös Pohjois-Amerikassa usein puumaan , englanniksi cougar. Puuma on vaaleaturkkinen kissaeläin, jolla ei ole täpliä. Etelä-Amerikassa pantterilla taas tarkoitetaan jaguaaria , englanniksi jaguar. Jaguaari on myös pilkullinen ja hyvin yhdennäköinen leopardin

Nora ja Sade - mikä pari

Kuusi vuotta ja paljon vettä on virrannut Karjaanjoessa. Niin minä, maailma kuin moni muu on muuttunut siinä samalla. Tällä hetkellä meidän kotia asustaa minun lisäksi Sade, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, joka muutti mun luokse lokakuussa 2020, kun olin ollut yksin 1,5kk Samin yllättävän poismenon jälkeen.   Meillä menee Saden kanssa mukavasti. Välillä haastetaan toisiamme, mutta pääasiassa ollaan onnellisia ja iloisia itsejämme. Kerron Sadesta ja meidän yhteisistä jutuista lisää toisessa postauksessa, koska ajattelin herätellä tämän blogin uudelleen henkiin. Kirjoittelen tätä ihan itseäni varten, mutta kaikki lukijat ovat myös erittäin tervetulleita. 😙   Toivotan sinulle ihanaa kesää ja ollaan kuulolla!  Sade chillaa