torstaina, syyskuuta 29, 2011

Savoy

Pääsin nauttimaan Savoyn upeista maisemista ja mielettömästä yrttimenusta vähän aikaa sitten. En ole tainnut finedining paikoissa Suomessa käydäkään muualla kuin Farangissa, joten odotukset oli korkealla. Eikä pettymystä todellakaan tullut. Aivan mieletöntä suorastaan.

Valitsimme Savoyn yrttimenun. Savoyhan kasvattaa yrttejä katolla ja niitä hyödyntäen meidän neljän ruokalajin menusta tuli yhdeksän ruokalajin setti. ;)

Heti alkuun oli lohitartaria presidentin perunan kera, yrttinä timjamia. Lohitartar oli mahtavaa, onneksi äiti osaa tehdä samantyyppistä. Sitten kukkakaalikeittoa pinjansiementen, pekonin ja leipäkuutiooiden kera. Miten voi keitosta saada niin kuohkeaa ja pehmeää, namnam. Ensimmäinen varsinainen alkupala oli vasikanmaksapateeta, jossa mukana mukana viinisuolaheinää. Todella pehmeää pateeta, aloin jo odotella äitin jouluna tekemää. Toisena ruokana oli fenkolirisottoa ja hummeria, yrttinä basilikaa. Risotto oli aivan taivaallista, niin suussa sulavaa. Ennen pääruokaa tuli väliraikastus, omenajäädykettä ja punajuurinoussea timjamilla koristeltuna, todella raikas ja kevyt välisetti.

Pääruuaksi oli kyyhkyn rintaa, mustatorvisienimujetta ja oreganokastiketta. En muistanutkaan miten hyvitlä mustatorvisienet maistuu. En myöskään tiennyt, että kyyhky on niin herkullista ja mehukasta, kun se on hyvin tehty. Ennen jälkiruokia otimme juustoja, minulle suomalaista Peltolan sinihomejuustoa, vuohenjuustoa ja paria kovempaa juustoa, höysteenä kvittenhilloketta ja pähkinöitä. Hyvää oli, muuta ei voi sanoa. Varsinainen jälkiruoka sai odottaa, kun eteen tuotiin kirvelillä maustettua marenkia ja suklaavanukasta. Enpä olisi osannut yhdistää kirveliä jälkiruokaan, nyt ehkä voisin ainakin kokeilla. Ja sitten lopullinen jälkiruoka...aaah! Kolmea erilaista jäätelöä tai sorbettia, passionia, pistaasia, sitruharuohoa ja kaiken tämän kruunasi mutakakku. Taivaallista!!!

Iltaa iloitsi viereisen pöydän veteraanikaarti, joista yksi oli ilmeisesti muita kokeneempi ja puhui koko illan. Siinä tuli käytyä jutut sodasta nykypäivään ja vielä hyvin kuuluvalla äänellä. Palvelu Savoyssa oli moitteetonta ja tunnelma elegantti. Teki kyllä vaikutuksen. Tästä tehdäänkin sitten tapa!

Illan asuna oli lahjaksi saatu harmaa mekko ja puvun seuraksi vasta ostetut nilkkurit (Mango). Lämmikkeenä musta kiiltävä jakku ja sifonkihuivi. Käsilaukkuna clutch ja koruina sekä kynsissä yksinkertaiset mustat.


Mainittakoon vielä, että iltaa piti jatkaa yrttien teemassa ja ainut oikea juoma oli Mojito. Tällä kertaa baarimikko oli vain unohtanut sokerin ja juoma oli lähes kelvoton. Onneksi se ei pilannut aiempaa mieletöntä makuelämystä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...