lauantaina, syyskuuta 10, 2011

Kesämuistoja: Herkkuruokia

Yhtä hyvin nämä ruuat voisi olla myös ajankohtaisia, mutta koska ne ovat kesäkansiossa, niin jatkakoon kesämuistoja.

Viime syksynä kuivatin suppilovahveroita talven varalle. Sieniä oli kuitenkin sen verran, että niitä riitti vielä kesällekin. Ei muuta kuin kuivat sienet likoon ja sitten käyttö samalla tavalla kuin ne olisivat tuoreita. Minä paistoin sienet sipulin ja poronkäristyslihan kanssa ja tein piirakan. Namnam!


Kuivat sienet.

Sienet liossa
Jonkun aikaa sitten ostin riessusta tällaisia Noras-paprikoita. Olihan se pakko, kun ne suorastaan huusivat nimeäni. ;) 


Paprikat päätyivät thaikeittoon, tai paremminkin curryyn. Ensimmäisellä kerralla thai-tyylisestä ruuasta puuttui selkeästi jotain. Ohjeita tarkemmin lukiessa selvisi, että liemestä puuttui mädätetty kalaliemi. Toiseen settiinkään en mitään mädätettyä hankkinut, mutta kalafonsi ajoi hyvin asiansa ja maku oli kuin thai-ravintoloissa. Namnam!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...