keskiviikkona, syyskuuta 14, 2011

Metsästämässä

Olen käynyt metsässä jo pari kertaa sienimetsässä tänä syksynä. Ensimmäisen kerran anti oli vähän heikkoa, mutta kanttarellejä ja marjoja tuli sentään muutamia. Vakkarimetsästyskaverini, Iskä, sen sijaan sai saaliiksi tatteja, lampaankääpiä ja orakkaita. Metsä oli ensimmäisellä kerralla sen verran kuiva, ettei suppilovahverot vielä olleet päässeet puhkeamaan maasta.

Toisella kerralla olin lähinnä hakemassa puolukoita, muita siitä tulikin antoisa sienimatka. Puolukoita ei juuri löytynyt, mutta sieniä montaa sorttia. Oli mustaa torvisientä, suppilovahveroa, kanttarelliä, orakkaita ja tatteja. Eniten matkaan tarttui suppiksia, koska niitä oli vaan mattoja jopa metsätiellä, ettei itse sekaan tahtonut mahtua.

Vielä kerran voisi ainakin puolukoita mennä pomimaan, vaikka marjojen poiminta onkin paljon tuskaisempaa kuin sienien. En myöskään jätä sieniä metsään, jos niitä eteen tulee. Suppilovahverot muuten kuivaan, kanttarellit ja orakkaat paistan ja pakastan ja muut sienet toimitan vanhemmille. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...