Me vietimme vuodenvaihdetta kotona sukulaisilla höystettynä. Minun enoni perheineen tuli syömään, juomaan ja pelaamaan. Oli oikein hauskaa ja aika kului nopeasti. Koska illan pääasia oli ainakin minulle ruoka, niin esitellään se ensimmäisenä.
Alkupalaksi vietnamilaisia rullia:
Täytteinä riisinuudeleiden, kastikkeen, itujen, salaatin ja yrttien lisäksi retiisiä, kanaa sekä rapuja. Tuli vähän "rumia", kun riisipapria oli sen verran niukasti, että jouduin reikäisetkin käyttämään.
Pääruuaksi hampurilaisia ja bataattiranskiksia:
Hampurilaiset tein sämpylöitä ja pihvejä myöten itse. Sämpyläresepti hieman sovellettuna, eli vehnää korvaamassa ruisjauhoa ja sääpyläjauhoja, täältä. Pihvi ihan oman pään keksintö, pohjana kermaviili+ranskalainen sipulikastike ja mausteena Albuquerquesta tuotu chili-BBQ-jauhe. Kastikkeina Kühnen hot chili-kastike, jossa ekstrana Poppamiehen Naga jolokiaa, sekä Kruunumajoneesiä, jossa valkosipulia, limeä ja suolaa. Lisäksi välissä paneroituja sipulirenkaita, salaattia, paistettua pekonia, tomaattia, venäläistä suolakurkkua ja cheddar-juustoa.
Bataattiranskikset syntyi pilkkomalla bataatti lohkoiksi ja maustamalla lohkot suolalla, cayanne-pippurilla sekä chili-BBQ-mausteella. Vielä pyörittely öljyssä ja uuniin 175C 45 min. Kivan pintavärin sai, kun piti grillitoimintoa uunissa päällä.
Ihan alkuun tervetuliaisdrinkkinä Cremant de Bourgogne, alkupalojen sekä hampurilaisen kanssa kirsikka- ja vadelmaolutta ja ennen jälkkäriä Pinkiä.
Jälkiruuaksi porkkana-juustokakku kuusenkerkkäsiirapilla.
Siis kompromissi siitä, että toinen halusi porkkanakakkua ja toinen juustokakkua. Pohjana siis porkkanakakku ja päällä tuorejuustopohjainen juustokakku. Päällä kuusenkerkkäsiirappia, jota saa ainakin Kuopion kauppahallista sekä pari lehteä sitruunamelissaa.
Jälkiruokajuomana Gancia Asti.
Ihana spumante, jossa pienet kuplat ja maku mukavan pehmeä.
Raketteja tai tinaa meillä ei ollut, mutta onneksi Espoossa muilla oli laittaa valoa taivaalle, niin ihasteltavaa riitti. Harmi, että satoi vettä, ettei taivas ihan antanut parastaan tulitteille. Oikein mukava vuodenvaihde ja tästä on hyvä jatkaa. :)
Mikä tarjoilu!! Olisi kelvannut minullekin! NICE
VastaaPoistaJa hyvää uutta vuotta!
Oli kyllä kieltämättä oikein hyvät setit, vaikka itse sanonkin. Hyvällä ennakkosuunnittelulla ja valmistautumisella sekä kiireettömällä aikataululla saa parhaan lopputuloksen. :)
PoistaOikein hyvää alkanutta vuotta sinullekin!