sunnuntaina, tammikuuta 13, 2013

50 shadesLehdissä ja netissä on paljon puhuttu naisille suunnatusta eroottisesta kirjatrilogiasta - E.L. Jamesin 50 Shadesista. Minäkin varasin nuo kirjat kirjastosta ja pitkän jonotuksen jälkeen sain käsiini ensimmäisen osan - 50 Shades of Grey, suomeksi Sidottu.Sen verran helppolukuiseksi oli kirja kirjoitettu, että luin ensimmäiset 150 sivua ensimmäisenä iltana ja pistin varaukseen kakkososan - Fifty Shases Darker, suomeksi Satutettu. Lopuksin 450 sivua, eli kaikkiaan 600 sivua tuli luettua alle viikossa. Kirjan luettuani ilmestyi myös suomeksi kolmas osa, Fifty Shades Freed, suomeksi Vapautettu, eli sekin meni varaukseen.


Kyllähän kirja alkoi pyöriä pitkälle saman asian, eli seksin ympärillä, mutta välissä oli ihan jännittäviäkin pätkiä. Melko nopeasti nuo draamakohtaukset oli kuvattu, eli dekkarikirjailijaksi ei E.L. Jamesista kyllä ole. Mutta erinomaisesti hän on kuvannut Anastasia ajatuksia, välillä jopa ärsytykseen asti.


Tarinan lopun saattoi arvata toisessa kirjassa melko pitkälle, mutta yksityiskohdat tietenkin jäivät arvoitukseksi ja ne oli luettava kirjoista. Sekä kakkososa että kolmososa olivat ohi nekin muutamassa päivässä ja lainausaikaa jäi runsaasti. Suosittelin puolileikilläni kirjoja Samille ja hän tarttui täkyyn ja luki kaikki kolme 600-sivuista naisille suunnatua kirjaa. :D

Nyt ei oikein joulun alla saadut Riikka Pulkkisen Vieras ja Sofi Oksasen Kun kyyhkyset katosivat nappaa. Pitää pitää hieman lukutaukoa, niin eiköhän nekin suomalaisina tulevaisuuden klassikkoteoksina tule luettua läpi. 
2 kommenttia:

  1. Salaa toivoin, että olisin saanut tätä kirjasarjaa joululahjaksi, nyt pitää sitten itse käydä ostamassa.. Isot tytöt ovat kovasti suositelleet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mäkin suosittelen nopeaksi luettavaksi, yleiseksi viihdykkeeksi ja maailmaa avartavaksi luettavaksi. :)

      Poista

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...