torstaina, tammikuuta 10, 2013

Hyvää vatsalle

En tiedä mistä syystä vatsa oli taas ottanut itteensä ja toimi erittäin huonosti viime vuoden lopulla, lähinnä joulukuussa. Jouluna päätin tehdä viimein asialle jotain. Hankin maitohappobakteereita (Orion Biophilus Combi) ja poistin ruokavaliosta ne aineet, joiden tiesin olevan epäsopivia suolistolle. Vältettäviä aineksia olivat viljat, lukuun ottamatta kaura, hiiva, sokeri, peruna ja hyvin rasvaiset ruuat.

Vatsa onneksi totteli nopeasti ja lopetti ainakin kipuilun. Yksi tilannetta parantava tekijä oli ehdottomasti maitohappobakteerit. Tiedättehän mistä tunnistaa hyvän maitohappobakteerituotteen?
- bakteerien tulee olla eläviä
- bakteerityyppejä on hyvä olla montaa erilaista (Biophiluksessa on kahta tyyppia)
- kerralla tulisi saada noin 10 miljardia bakteeria

Suosin itse kapselimuodossa olevia ja säilytän ne jääkaapissa. Otan bakteerit tyhjään vatsaan aamulla ja illalla juuri ennen nukkumaan menoa.

Lisäksi joulun jälkeen otin käyttöön monipuolisen kuituvalmisteen, joka edesauttaa suoliston nukan kehittymistä. Tällä kertaa tuotteena chia-siemenet, joista tein chia-limaa. Minun versioni ovat Cocovin.

Sammakonkutua, ei kun chia-limaa rahkan päällä.
Chiat ja lima ovat erittäin neutraaleja sekä maultaa että tuntemuksilta. Suosittelen, jos vatsan kanssa on ongelmia. Jatkan myös maitohappobakteerien syömistä, mutta nyt tuotteena Bioteekin Probiootti Plus, jota saa Stockmannilta alennuksella, jos on kanta-asiakas kortti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...