keskiviikkona, huhtikuuta 11, 2012

Kesäkuntoon

Vuosi alkoi taas hyvin tammikuussa kohti upeaa kesäkuntoa, mutta sitten peukalo meni rikki ja jouduin laittamaan paussille lempilajini, beach volleyn ja kiipeilyn. Lentopallo, eikä hiihtokaan oikein onnistunut ja sitten tuli flunssa. Pari viikkoa toipilaana ja sitten vatsatauti. Nyt ollaan melkein huhtikuun puolivälissä ja minä en ole tehnyt tämän vuoden puolella montaakaan treeniä. Siis kunnon treeniä, Etelä-Suomen rinteissä laskeminen ei minusta ole kovin haastavaa ja ne lentopallopelit, jotka olen pelannut, ei ole hirveästi sykettä nostanut, kun liberona olen kentällä häärinyt.

Vähäisestä treenistä huolimatta on ruokahalu pysynyt isona ja herkkujakin on tullut napsittua, paitsi maaliskuussa ja vatsataudin aikana. Nyt pitäisi saada mimmiin ryhtiä niin liikunnan kuin syömisen puolella!! Otan mielelläni kaiken avun ja mahdolliset vinkit vastaan!

Lähdetään siitä, että käyn ensi viikosta alkaen 2x viikossa pelaamassa biitsiä. Sen lisäksi ehkä 2x viikossa kiipeilemässä. Molempiin voi liittää hieman salitreeniä, muttei niin, että varsinainen laji kärsisi. Vielä ei voi oikein mennä maastoon pyöräilemään, eikä juoksu kiinnosta, vaikka olenkin puolimaratonille ilmoittautunut. Mitä kivaa ja helppoa sekä myöskin tehokasta liikuntaa, johon ei tarvitsisi resursoida lisää rahaa, voisin tehdä? Tykkään liikkua joukossa tai vähintään kaverin kanssa. Salikortti löytyy Elixialle ja välineitä on kyllä moneenkin lajiin.

Entä miten syödä niin, että tulos olisi tehokas, mutta jaksaisin harrastaa ja käydä töissä?? Tiedän, että sokeri, valkoiset jauhot ja hiiva minimiin. Proteiiniä pitäisi olla jokaisella ruokahetkellä, myös välipalalla. Ruokaa tulisi nauttia 3-4 tunnin välein ja siksi välipaloja tarvitse paljon. Mutta mitkä välipalat sisältävät hyvin protskua, mutta säilyvät lämpimässä koko päivän? Ruuan pitäisi nimittäin olla myös mahdollisimman puhdasta ja mielellään luomua. Kuitujakin pitäisi saada, mistä sitten, jos välttää hiilareita? Lounaan syön töissä ja usein valitsen keitto+salaatti-version, onko se hyvä? Pitäisikö ottaa proteiinilisää? Entä mitä lisäravinteita olisi ehdottomasti syötävä? Nyt syön magnesiumia, sinkkiä, MSM:ää, omegaa, D-vitamiiniä ja C-vitamiiniä. Maitohappobakteerit pitäisi ehkä ainakin hankkia. Niin ja juoda paljon vettä...

Paljon kysymyksiä, vähän vastauksia, ainakin itsellä tällä hetkellä. Kuka osaisi kertoa minulle parhaan kokonaisuuden? 

Tavoitteena sama rantakunto kuin kesällä 2001. Minä vasemmalla:  


2 kommenttia:

 1. Urheilijan ravitsemussivustolta löytyi: "Valmista hyvä välipala mukaan

  Täytetty ruisleipä tai täysjyväsämpylä. Pakkaa folioon tai kannelliseen muovirasiaan.
  Hedelmä ja pieni pullollinen juotavaa vähäsokerista jogurttia
  Muutama täysjyväkorppu ja pillimaito (UHT-maito ei vaadi kylmäsäilytystä.Hedelmä-vihannes-shotti ja pari välipalakeksiä
  Pähkinäinen myslipatukka ja Cottifrutti. Ota muovinen kertakäyttölusikka mukaan!
  Maustettua maitorahkaa ja karjalanpiirakka. Muista lusikka!
  Välipalapatukka ja pillitäysmehu
  Hedelmäsosetta ja raejuustoa kannellisessa muovirasiassa. Muista lusikka! Keitetty kananmuna, täysjyväsämpylä ja banaani"

  Ja kiitos tästä, sillä samaa asiaa pohtineena tulin nyt itsekin valaistuksi. Proteiinipatukat, pähkinät ja banaani. Vauvasoseet. Kaikki nämä säilyvät ja kulkevat helposti mukana :))

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Heidi!!
  On mulla onneksi töissä jääkaappikin, mutta muistanko viedä sinne mitään aamulla, on toinen juttu. Siksi olis parempi, että säilyis lämpimässä ja ottaisin sitten iltapäivällä sieltä, kun tulee nälkä.

  Protskupatukat on tosiaan hyviä, mut aika keinotekoisia, sisältää makeutusaineita ja hyvänmakuisia ei ole kovin monia. Pähkinöistäkin olen saanut pienen yliannostuksen, mutta enköhän minä sopivan vielä löydä. :)

  Tuosta unohtamisesta, mullahan nimittäin käy monesti niinkin, että kun meikkipussi on laukussa, niin en muista meikata koko päivänä. :)

  Ja mahtavaa, että tästä oli apua sullekin!! Jeejee, on kiva olla avuksi ja iloksi! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...