Siirry pääsisältöön

Kesäkuntoon

Vuosi alkoi taas hyvin tammikuussa kohti upeaa kesäkuntoa, mutta sitten peukalo meni rikki ja jouduin laittamaan paussille lempilajini, beach volleyn ja kiipeilyn. Lentopallo, eikä hiihtokaan oikein onnistunut ja sitten tuli flunssa. Pari viikkoa toipilaana ja sitten vatsatauti. Nyt ollaan melkein huhtikuun puolivälissä ja minä en ole tehnyt tämän vuoden puolella montaakaan treeniä. Siis kunnon treeniä, Etelä-Suomen rinteissä laskeminen ei minusta ole kovin haastavaa ja ne lentopallopelit, jotka olen pelannut, ei ole hirveästi sykettä nostanut, kun liberona olen kentällä häärinyt.

Vähäisestä treenistä huolimatta on ruokahalu pysynyt isona ja herkkujakin on tullut napsittua, paitsi maaliskuussa ja vatsataudin aikana. Nyt pitäisi saada mimmiin ryhtiä niin liikunnan kuin syömisen puolella!! Otan mielelläni kaiken avun ja mahdolliset vinkit vastaan!

Lähdetään siitä, että käyn ensi viikosta alkaen 2x viikossa pelaamassa biitsiä. Sen lisäksi ehkä 2x viikossa kiipeilemässä. Molempiin voi liittää hieman salitreeniä, muttei niin, että varsinainen laji kärsisi. Vielä ei voi oikein mennä maastoon pyöräilemään, eikä juoksu kiinnosta, vaikka olenkin puolimaratonille ilmoittautunut. Mitä kivaa ja helppoa sekä myöskin tehokasta liikuntaa, johon ei tarvitsisi resursoida lisää rahaa, voisin tehdä? Tykkään liikkua joukossa tai vähintään kaverin kanssa. Salikortti löytyy Elixialle ja välineitä on kyllä moneenkin lajiin.

Entä miten syödä niin, että tulos olisi tehokas, mutta jaksaisin harrastaa ja käydä töissä?? Tiedän, että sokeri, valkoiset jauhot ja hiiva minimiin. Proteiiniä pitäisi olla jokaisella ruokahetkellä, myös välipalalla. Ruokaa tulisi nauttia 3-4 tunnin välein ja siksi välipaloja tarvitse paljon. Mutta mitkä välipalat sisältävät hyvin protskua, mutta säilyvät lämpimässä koko päivän? Ruuan pitäisi nimittäin olla myös mahdollisimman puhdasta ja mielellään luomua. Kuitujakin pitäisi saada, mistä sitten, jos välttää hiilareita? Lounaan syön töissä ja usein valitsen keitto+salaatti-version, onko se hyvä? Pitäisikö ottaa proteiinilisää? Entä mitä lisäravinteita olisi ehdottomasti syötävä? Nyt syön magnesiumia, sinkkiä, MSM:ää, omegaa, D-vitamiiniä ja C-vitamiiniä. Maitohappobakteerit pitäisi ehkä ainakin hankkia. Niin ja juoda paljon vettä...

Paljon kysymyksiä, vähän vastauksia, ainakin itsellä tällä hetkellä. Kuka osaisi kertoa minulle parhaan kokonaisuuden? 

Tavoitteena sama rantakunto kuin kesällä 2001. Minä vasemmalla:  


Kommentit

  1. Urheilijan ravitsemussivustolta löytyi: "Valmista hyvä välipala mukaan

    Täytetty ruisleipä tai täysjyväsämpylä. Pakkaa folioon tai kannelliseen muovirasiaan.
    Hedelmä ja pieni pullollinen juotavaa vähäsokerista jogurttia
    Muutama täysjyväkorppu ja pillimaito (UHT-maito ei vaadi kylmäsäilytystä.Hedelmä-vihannes-shotti ja pari välipalakeksiä
    Pähkinäinen myslipatukka ja Cottifrutti. Ota muovinen kertakäyttölusikka mukaan!
    Maustettua maitorahkaa ja karjalanpiirakka. Muista lusikka!
    Välipalapatukka ja pillitäysmehu
    Hedelmäsosetta ja raejuustoa kannellisessa muovirasiassa. Muista lusikka! Keitetty kananmuna, täysjyväsämpylä ja banaani"

    Ja kiitos tästä, sillä samaa asiaa pohtineena tulin nyt itsekin valaistuksi. Proteiinipatukat, pähkinät ja banaani. Vauvasoseet. Kaikki nämä säilyvät ja kulkevat helposti mukana :))

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Heidi!!
    On mulla onneksi töissä jääkaappikin, mutta muistanko viedä sinne mitään aamulla, on toinen juttu. Siksi olis parempi, että säilyis lämpimässä ja ottaisin sitten iltapäivällä sieltä, kun tulee nälkä.

    Protskupatukat on tosiaan hyviä, mut aika keinotekoisia, sisältää makeutusaineita ja hyvänmakuisia ei ole kovin monia. Pähkinöistäkin olen saanut pienen yliannostuksen, mutta enköhän minä sopivan vielä löydä. :)

    Tuosta unohtamisesta, mullahan nimittäin käy monesti niinkin, että kun meikkipussi on laukussa, niin en muista meikata koko päivänä. :)

    Ja mahtavaa, että tästä oli apua sullekin!! Jeejee, on kiva olla avuksi ja iloksi! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

Pantteri

Tykkään ihan hulluna panttereista , siis salmiakkipanttereista, myös lumipantterit ovat todella hyviä. Ruotsissahan nämä karkit ovat nimellä Salta Katten. Ennen oli myös Pantteri-jäätelöä, joka oli aivan mielettömän hyvää. Enää tuotaherkkua ei löydy valitettavasti valikoimista. Eilen tuli puhetta, että mikäs eläin se pantteri oikein on. Ja wikipedia sen kertoo: Leopardi eli pantteri (Panthera pardus), englanniksi leopard. Tuo nimi tulee leijonan (leo) ja pantterin (panther) risteytyksestä . En tiedä onko se vain uskomus, mutta nimen perustana on, että leopardi on leijonan ja mustan pantterin risteytys. Joka tapauksessa kyseessä on pilkullinen kissaeläin, joka näyttää näin söpöltä pentuna. Voisin ottaa lemmikiksi. Pantteri viittää myös Pohjois-Amerikassa usein puumaan , englanniksi cougar. Puuma on vaaleaturkkinen kissaeläin, jolla ei ole täpliä. Etelä-Amerikassa pantterilla taas tarkoitetaan jaguaaria , englanniksi jaguar. Jaguaari on myös pilkullinen ja hyvin yhdennäköinen leopardin

Nora ja Sade - mikä pari

Kuusi vuotta ja paljon vettä on virrannut Karjaanjoessa. Niin minä, maailma kuin moni muu on muuttunut siinä samalla. Tällä hetkellä meidän kotia asustaa minun lisäksi Sade, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, joka muutti mun luokse lokakuussa 2020, kun olin ollut yksin 1,5kk Samin yllättävän poismenon jälkeen.   Meillä menee Saden kanssa mukavasti. Välillä haastetaan toisiamme, mutta pääasiassa ollaan onnellisia ja iloisia itsejämme. Kerron Sadesta ja meidän yhteisistä jutuista lisää toisessa postauksessa, koska ajattelin herätellä tämän blogin uudelleen henkiin. Kirjoittelen tätä ihan itseäni varten, mutta kaikki lukijat ovat myös erittäin tervetulleita. 😙   Toivotan sinulle ihanaa kesää ja ollaan kuulolla!  Sade chillaa